Видео: Вјештачка "сунца" спремају терен за Србију!

Коначно трава у Самари! Стадион у Самари на којем ће Србија играти први меч на Мундијалу, на којем завршетак радова одавно касни, коначно је добио травнату подлогу.

Фудбал 24.04.2018 | 10:00
Видео: Вјештачка "сунца" спремају терен за Србију!
Дванаест шлепера је допремило подлогу пре неколико дана из Немачке, два месеца пре дуела изеђу Србије и Костарике (17. јун).

Локални челници су поносно објавили фотографије на Твитеру на којем се види и девет грађевинских дизалица које држе објекте који су описани као "вештачка сунца".

Они ће бити размештени на неколико одређених тачака изнад подлоге када трава буде потпуно постављена како би својим загревањем омогућити земљишту да се што пре "навикне" на подлогу. 

Руси су уложили више од 13 милијарди долара у изградњи или реконструкцију 12 стадиона у 11 градова домаћина.



Осим тога, у сваком граду су изграђени или обновљени путеви, хотели и аеродроми, а домаћин је највише проблема са испуњавањем рока имао управо у Самари.

Прво су архитекте морале да одустано од свог плана изградње стаклене куполе у облику летећег тањира јер је била прескупа, а потом су проблеми са буџетом одложили развој пројекта за скоро шест месеци.

Све то је одгодило постављање траве чак пола године, јер је план био да стигне у Самару пре руске зиме како би пустила корење током пролећа.

Уследио је и рекордно хладан јануар који је додатно успорио радове, па се организатор нада да ће вештачким загревањем трава бити спремна за први тест 28. априла.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар