Video: Vještačka "sunca" spremaju teren za Srbiju!

Konačno trava u Samari! Stadion u Samari na kojem će Srbija igrati prvi meč na Mundijalu, na kojem završetak radova odavno kasni, konačno je dobio travnatu podlogu.

Fudbal 24.04.2018 | 10:00
Video: Vještačka "sunca" spremaju teren za Srbiju!
Dvanaest šlepera je dopremilo podlogu pre nekoliko dana iz Nemačke, dva meseca pre duela izeđu Srbije i Kostarike (17. jun).

Lokalni čelnici su ponosno objavili fotografije na Tviteru na kojem se vidi i devet građevinskih dizalica koje drže objekte koji su opisani kao "veštačka sunca".

Oni će biti razmešteni na nekoliko određenih tačaka iznad podloge kada trava bude potpuno postavljena kako bi svojim zagrevanjem omogućiti zemljištu da se što pre "navikne" na podlogu. 

Rusi su uložili više od 13 milijardi dolara u izgradnji ili rekonstrukciju 12 stadiona u 11 gradova domaćina.



Osim toga, u svakom gradu su izgrađeni ili obnovljeni putevi, hoteli i aerodromi, a domaćin je najviše problema sa ispunjavanjem roka imao upravo u Samari.

Prvo su arhitekte morale da odustano od svog plana izgradnje staklene kupole u obliku letećeg tanjira jer je bila preskupa, a potom su problemi sa budžetom odložili razvoj projekta za skoro šest meseci.

Sve to je odgodilo postavljanje trave čak pola godine, jer je plan bio da stigne u Samaru pre ruske zime kako bi pustila korenje tokom proleća.

Usledio je i rekordno hladan januar koji je dodatno usporio radove, pa se organizator nada da će veštačkim zagrevanjem trava biti spremna za prvi test 28. aprila.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar