Куп: Спортинг срушио Порто након пенала!

Три сата драме у Лисабону: Спортинг на пенал рулету срушио Порто и заказао напад на трофеј! Лавови у финалу Купа Португалије после велике драме на Жозе Алваладеу, трагичар Иван Маркано.

Фудбал 19.04.2018 | 11:00
Куп: Спортинг срушио Порто након пенала!
Драми су се сви надали, можда не оваквој, и драму су и добили. Спортингу и Порту није било довољно 120 минута игре да одлуче финалисту Купа Португалије, па је одлука стигла у пенал серији, а тамо је срећније и сигурније руке био Спортинг, који је када се све сагледа то и заслужио - 1:0 (0:0), пеналима 5:4.

Домаћин се током читаве утакмице борио да пронађе шупљину у Портовој одбрани и дође до гола који би надокнадио минималну предност из првог меча. То је пет минута пре краја утакмице пошло за руком стаменом Уругвајцу Коатесу.

Ништа до тог 85. минута није наговештавало да би могло да дође до промене резултата. Порто је одиграо тактички перфектну утакмицу, затворени су сви путеви ка голу Икера Касиљаса, а СержоКонсеисао је својим играчима константно гестикулирао да додатно успоре темпо. Ипак, онда се догодио тај кобни корнер за домаћина, Бруно Фернандес је послао лопту у срце шеснаестерца, али је онда уследило ужасан покушај испуцавања Маркана, који је практично омашио цео фудбал, а на правом месту је био Коатес да лопту од стативе закуца у мрежу гостију.

Порто је у самој завршницу утакмице умало успео да изједначи, била је то такође збрка након корнера, чак три пута се тресла пречка домаћина, на крају је завршила и иза гол-линије, али је арбитар Жорж Соуза сигнализирао офсајд и оправдано поништио погодак гостију.

А онда у продужецима иста прича као и током највећег тока утакмице. Оба тима нису успела озбиљније да припрете противничком голу, све до 120. минута када је Браими умало донео Порту пласман у велико финале. Ипак, отишло се на пенал лутрију. Где је заказао трагичар Маркано, који је погодио стативу већ у првој серији и довео свој тим у безизлазној ситуацији. Одлучујући пети пенал у погодак је претворио Фреди Монтеро, после чега је славље у Лисабону могло да почне.

Противник у великом финалу биће му Авес, који је након продужетака елиминисао трећеглигаша Калдас.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар