Kup: Sporting srušio Porto nakon penala!

Tri sata drame u Lisabonu: Sporting na penal ruletu srušio Porto i zakazao napad na trofej! Lavovi u finalu Kupa Portugalije posle velike drame na Žoze Alvaladeu, tragičar Ivan Markano.

Fudbal 19.04.2018 | 11:00
Kup: Sporting srušio Porto nakon penala!
Drami su se svi nadali, možda ne ovakvoj, i dramu su i dobili. Sportingu i Portu nije bilo dovoljno 120 minuta igre da odluče finalistu Kupa Portugalije, pa je odluka stigla u penal seriji, a tamo je srećnije i sigurnije ruke bio Sporting, koji je kada se sve sagleda to i zaslužio - 1:0 (0:0), penalima 5:4.

Domaćin se tokom čitave utakmice borio da pronađe šupljinu u Portovoj odbrani i dođe do gola koji bi nadoknadio minimalnu prednost iz prvog meča. To je pet minuta pre kraja utakmice pošlo za rukom stamenom Urugvajcu Koatesu.

Ništa do tog 85. minuta nije nagoveštavalo da bi moglo da dođe do promene rezultata. Porto je odigrao taktički perfektnu utakmicu, zatvoreni su svi putevi ka golu Ikera Kasiljasa, a SeržoKonseisao je svojim igračima konstantno gestikulirao da dodatno uspore tempo. Ipak, onda se dogodio taj kobni korner za domaćina, Bruno Fernandes je poslao loptu u srce šesnaesterca, ali je onda usledilo užasan pokušaj ispucavanja Markana, koji je praktično omašio ceo fudbal, a na pravom mestu je bio Koates da loptu od stative zakuca u mrežu gostiju.

Porto je u samoj završnicu utakmice umalo uspeo da izjednači, bila je to takođe zbrka nakon kornera, čak tri puta se tresla prečka domaćina, na kraju je završila i iza gol-linije, ali je arbitar Žorž Souza signalizirao ofsajd i opravdano poništio pogodak gostiju.

A onda u produžecima ista priča kao i tokom najvećeg toka utakmice. Oba tima nisu uspela ozbiljnije da priprete protivničkom golu, sve do 120. minuta kada je Braimi umalo doneo Portu plasman u veliko finale. Ipak, otišlo se na penal lutriju. Gde je zakazao tragičar Markano, koji je pogodio stativu već u prvoj seriji i doveo svoj tim u bezizlaznoj situaciji. Odlučujući peti penal u pogodak je pretvorio Fredi Montero, posle čega je slavlje u Lisabonu moglo da počne.

Protivnik u velikom finalu biće mu Aves, koji je nakon produžetaka eliminisao trećegligaša Kaldas.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar