БЕЛ: Андерлехт изгубио у великом дербију у Лијежу!

Матз Селс провоцирао судбину, Са Пинто се тукао! Клуб Бриж не сме да пропусти ову прилику.

Фудбал 19.04.2018 | 10:45
БЕЛ: Андерлехт изгубио у великом дербију у Лијежу!
Два узастопна пораза Клуб Брижа широм су отворила пут до повратка у шампионску титулу, али Андерлехт је сам себи затворио врата. Пораз актуелног првака у великом дербију са ипак слабијим Стандардом сада је омогућио Брижу да поново одмакне на великих шест бодова предности, мада то у првенству какво је белгијско ништа не подразумева. Било како, у Лијежу 2:1 за Стандард у четвртом колу плеј-офа Лиге 1.

Трагичар меча свакако је голман Андерлехта Матз Селс. У дану у коме је у интервјуу за један часопис рекао да се не сећа “када је заиста направио грешку“ - направио је. Полетео је у празно после једног центаршута са левог крила што је Рено Емонд сурово казнио и довео Стандард у вођство.

Међутим, та почетна иницијатива домаћих ишчезла је после уводних 20 минута, па је Андерлехт пребацио тежиште игре на противничку половину терена, створио неколико шанси пре но што је у 40. минуту Адријен Требел изједначио резултат. Погодак који је излудео Стандардовог тренера Рикарда Са Пинта, некадашнег шефа стручног штаба Црвене звезде. На полувремену умало туча у ходницима стадиона “Морис Дуфран“. Кренуо је темпераментни Португалац да се обрачуна са помоћним тренера гостујућег тима Каримом Белхосином. Морало је обезбеђење да интервенише.

Не знамо да ли му је то била и намера, али Са Пинто је успео да изазове реакцију играча. У другом полувремену Стандард је поново кренуо напред и преко Мехдија Карселе Гоналеса стигао и до другог, испоставило се и победничког гола. Сада и Стандард може да сања о Лиги шампиона. А ред је и на Клуб Бриж.

Про лига, плеј-оф, 4. коло:

Уторак:

Гент - Генк 0:0

Среда:

Стандард - Андерлехт 2:1 (1:1)
/Емонд 10, Карсела 60 - Требел 40/

Четвртак
20.30: Клуб Бриж - Шарлроа

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар