BEL: Anderleht izgubio u velikom derbiju u Liježu!

Matz Sels provocirao sudbinu, Sa Pinto se tukao! Klub Briž ne sme da propusti ovu priliku.

Fudbal 19.04.2018 | 10:45
BEL: Anderleht izgubio u velikom derbiju u Liježu!
Dva uzastopna poraza Klub Briža širom su otvorila put do povratka u šampionsku titulu, ali Anderleht je sam sebi zatvorio vrata. Poraz aktuelnog prvaka u velikom derbiju sa ipak slabijim Standardom sada je omogućio Brižu da ponovo odmakne na velikih šest bodova prednosti, mada to u prvenstvu kakvo je belgijsko ništa ne podrazumeva. Bilo kako, u Liježu 2:1 za Standard u četvrtom kolu plej-ofa Lige 1.

Tragičar meča svakako je golman Anderlehta Matz Sels. U danu u kome je u intervjuu za jedan časopis rekao da se ne seća “kada je zaista napravio grešku“ - napravio je. Poleteo je u prazno posle jednog centaršuta sa levog krila što je Reno Emond surovo kaznio i doveo Standard u vođstvo.

Međutim, ta početna inicijativa domaćih iščezla je posle uvodnih 20 minuta, pa je Anderleht prebacio težište igre na protivničku polovinu terena, stvorio nekoliko šansi pre no što je u 40. minutu Adrijen Trebel izjednačio rezultat. Pogodak koji je izludeo Standardovog trenera Rikarda Sa Pinta, nekadašneg šefa stručnog štaba Crvene zvezde. Na poluvremenu umalo tuča u hodnicima stadiona “Moris Dufran“. Krenuo je temperamentni Portugalac da se obračuna sa pomoćnim trenera gostujućeg tima Karimom Belhosinom. Moralo je obezbeđenje da interveniše.

Ne znamo da li mu je to bila i namera, ali Sa Pinto je uspeo da izazove reakciju igrača. U drugom poluvremenu Standard je ponovo krenuo napred i preko Mehdija Karsele Gonalesa stigao i do drugog, ispostavilo se i pobedničkog gola. Sada i Standard može da sanja o Ligi šampiona. A red je i na Klub Briž.

Pro liga, plej-of, 4. kolo:

Utorak:

Gent - Genk 0:0

Sreda:

Standard - Anderleht 2:1 (1:1)
/Emond 10, Karsela 60 - Trebel 40/

Četvrtak
20.30: Klub Briž - Šarlroa

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar