ГОЛЧИНА Семберца, Луке Јовића, за финале Купа!

Јовић магијом одвео Ајнтрахт у финале немачког Купа! Српски фудбалер Лука Јовић фантастичним поготком у 75. минуту утакмице са Шалкеом одвео је свој Ајнтрахт из Франкфурта у финале немачког Купа.  Српски нападач у фантастичној форми - води свог тренера Ника Ковача на мегдан Бајерну, његовом будућем клубу. И то на какав начин. . .  Ово више није страшна форма, ово је мајсторство: Јовићева магија одвела Ајнтрахт у финале купа! Најлепши погодак српског нападача у овој сезони, мегдан са Бајерном заказан за 19. мај у Берлину. . .

Фудбал 18.04.2018 | 23:28
ГОЛЧИНА Семберца, Луке Јовића, за финале Купа!
Ајнтрахт је у полуфиналу савладао 'Рударе' минималним резултатом (1:0), а стрелац јединог гола био је некадашњи нападач Црвене звезде, када је искористио асистенцију Де Гузмана.

Јовић је невероватно реаговао на убацивање из угла и акробатским ударцем петом послао лопту у супротну малу мрежу.

Утакмица у Гелзенкирхену обиловала је шансама – у првом полувремену код домаћина је најближи голу био Бургшталер, док се исти играч испромашивао и у наставку.

То је на већ описан начин казнио Јовић, али је гост био у великом проблему у последњих десетак минута јер је због суровог старта Желсон Фернандес добио директан црвени картон.

Фарман је у 90. минуту спасао Шалке од сигурног пораза, да би четири минута касније судија Роберт Хартман поништио гол Франка Ди Санта и Ајнтрахт је стигао до свог седмог финала ‘Покала’.

Има четири трофеја, а за пети ће се борити са минхенским Бајерном који је са 6:2 демолирао Бајер Леверкузен.

Јовић је одиграо читаву утакмицу, док је други српски репрезентативац Мијат Гаћиновић у 42. минуту заменио Кевин-Принса Боатенга.

Лука Јовић је у невероватној форми!

Млади нападач је постигао свој пети гол у последњих шест утакмица за Франкфурт - укупно девет има у свим такмичењима - но, овај вечерашњи је свакако најважнији пошто је њиме Ајнтрахт изборио финале Купа Немачке.

Јовић је био стрелац јединог поготка у 75. минуту када је после корнера скочио и ПЕТОМсместио у мрежу Шалкеа, а потом отрчао до корнер заставице да прослави!

ШАЛКЕ - ФРАНКФУРТ 0:1 (0:0)

Његова екипа остала је до краја меча са десеторицом пошто је искусни Желсон Фернандез добио директан црвени картон, али је Франкфурт успео да се одбрани и да потврди финале, упркос опасним нападима тима из Гелзенкирхена.

Ривал Франкфурту, који је и прошле године играо у финалу, биће Бајерн из Минхена за месец дана, 19. маја на Олимпијском стадиону у Берлину.

Биће то уједно и последњи меч Ника Ковача на клупи Франкфурта пре него што преузме управо Бајерн из Минхена. Одлука Бавараца да саопште одлуку о ангажовању Ковача неодољиво подсећа на детаљ из сезоне 2012/13 када су објавили да Марио Геце постаје њихов фудбалер непосредно пред финале Лиге шампиона са Борусијом из Дортмунда.

Бајерн је претходно у полуфиналу "урнисао" Бајер Леверкузен 6:2 и бориће се тако за дуплу, можда и триплу круну уколико "избаци" Реал Мадрид у ЛШ.

Петом у лету - право у мету! Лука Јовић је фантастичном реакцијом у 75. минуту утакмице у Гелзенкирхену постигао победоносни гол против Шалкеа и одвео свој Ајнтрахт у финале Купа Немачке, право на ноге михненском Бајерну - 0:1 (0:0).

Сјајни српски нападач је још једном на прави начин узвратио захвалност за поверење сјајном хрватском стратегу Нику Ковачу, који и те како уме да искористи успон форме који доживљава некадашњи изданак школе Црвене звезде. Јовић је невероватно реаговао након одличног центаршута Жонатана де Гузмана и петом из окрета послао лопту у небрањени део Шалкеове мреже. Јовићу је ово био девети гол у сезони и први у Купу Немачке на петој утакмици. Али свакако највреднији до сада.

Ајнтрахт је још једном показао да се ове сезоне не налази случајно у врху тамошњег фудбала. Надиграо је фаворизованог домаћина, имао контролу игре и чекао своју прилику да дође до капиталног поготка. Он је дошао у најбољем могућем тренутку, када домаћи тим више није имао снаге ни умећа да се врати у игру.

Ајнтрахт је надомак великог успеха у овој сезони. Пласман у Лигу шампиона више није толико реалан циљ као до пре неколико недеља, али се сада указала велика шанса за освајање трофеја и то у окршају са једним од најбољих тимова Европе. Тај меч ће крунисати све  добро што је Ковачев тим учинио до сада.

Финале ће бити одиграно 19. маја на Олимпијском стадиону у Берлину, а велики број правих заљубљеника у фудбалску игру ће навијати за Ајнтрахт. Једно од највећих освежења европског фудбала у овој сезони.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар