GOLČINA Semberca, Luke Jovića, za finale Kupa!

Jović magijom odveo Ajntraht u finale nemačkog Kupa! Srpski fudbaler Luka Jović fantastičnim pogotkom u 75. minutu utakmice sa Šalkeom odveo je svoj Ajntraht iz Frankfurta u finale nemačkog Kupa.  Srpski napadač u fantastičnoj formi - vodi svog trenera Nika Kovača na megdan Bajernu, njegovom budućem klubu. I to na kakav način. . .  Ovo više nije strašna forma, ovo je majstorstvo: Jovićeva magija odvela Ajntraht u finale kupa! Najlepši pogodak srpskog napadača u ovoj sezoni, megdan sa Bajernom zakazan za 19. maj u Berlinu. . .

Fudbal 18.04.2018 | 23:28
GOLČINA Semberca, Luke Jovića, za finale Kupa!
Ajntraht je u polufinalu savladao 'Rudare' minimalnim rezultatom (1:0), a strelac jedinog gola bio je nekadašnji napadač Crvene zvezde, kada je iskoristio asistenciju De Guzmana.

Jović je neverovatno reagovao na ubacivanje iz ugla i akrobatskim udarcem petom poslao loptu u suprotnu malu mrežu.

Utakmica u Gelzenkirhenu obilovala je šansama – u prvom poluvremenu kod domaćina je najbliži golu bio Burgštaler, dok se isti igrač ispromašivao i u nastavku.

To je na već opisan način kaznio Jović, ali je gost bio u velikom problemu u poslednjih desetak minuta jer je zbog surovog starta Želson Fernandes dobio direktan crveni karton.

Farman je u 90. minutu spasao Šalke od sigurnog poraza, da bi četiri minuta kasnije sudija Robert Hartman poništio gol Franka Di Santa i Ajntraht je stigao do svog sedmog finala ‘Pokala’.

Ima četiri trofeja, a za peti će se boriti sa minhenskim Bajernom koji je sa 6:2 demolirao Bajer Leverkuzen.

Jović je odigrao čitavu utakmicu, dok je drugi srpski reprezentativac Mijat Gaćinović u 42. minutu zamenio Kevin-Prinsa Boatenga.

Luka Jović je u neverovatnoj formi!

Mladi napadač je postigao svoj peti gol u poslednjih šest utakmica za Frankfurt - ukupno devet ima u svim takmičenjima - no, ovaj večerašnji je svakako najvažniji pošto je njime Ajntraht izborio finale Kupa Nemačke.

Jović je bio strelac jedinog pogotka u 75. minutu kada je posle kornera skočio i PETOMsmestio u mrežu Šalkea, a potom otrčao do korner zastavice da proslavi!

ŠALKE - FRANKFURT 0:1 (0:0)

Njegova ekipa ostala je do kraja meča sa desetoricom pošto je iskusni Želson Fernandez dobio direktan crveni karton, ali je Frankfurt uspeo da se odbrani i da potvrdi finale, uprkos opasnim napadima tima iz Gelzenkirhena.

Rival Frankfurtu, koji je i prošle godine igrao u finalu, biće Bajern iz Minhena za mesec dana, 19. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Biće to ujedno i poslednji meč Nika Kovača na klupi Frankfurta pre nego što preuzme upravo Bajern iz Minhena. Odluka Bavaraca da saopšte odluku o angažovanju Kovača neodoljivo podseća na detalj iz sezone 2012/13 kada su objavili da Mario Gece postaje njihov fudbaler neposredno pred finale Lige šampiona sa Borusijom iz Dortmunda.

Bajern je prethodno u polufinalu "urnisao" Bajer Leverkuzen 6:2 i boriće se tako za duplu, možda i triplu krunu ukoliko "izbaci" Real Madrid u LŠ.

Petom u letu - pravo u metu! Luka Jović je fantastičnom reakcijom u 75. minutu utakmice u Gelzenkirhenu postigao pobedonosni gol protiv Šalkea i odveo svoj Ajntraht u finale Kupa Nemačke, pravo na noge mihnenskom Bajernu - 0:1 (0:0).

Sjajni srpski napadač je još jednom na pravi način uzvratio zahvalnost za poverenje sjajnom hrvatskom strategu Niku Kovaču, koji i te kako ume da iskoristi uspon forme koji doživljava nekadašnji izdanak škole Crvene zvezde. Jović je neverovatno reagovao nakon odličnog centaršuta Žonatana de Guzmana i petom iz okreta poslao loptu u nebranjeni deo Šalkeove mreže. Joviću je ovo bio deveti gol u sezoni i prvi u Kupu Nemačke na petoj utakmici. Ali svakako najvredniji do sada.

Ajntraht je još jednom pokazao da se ove sezone ne nalazi slučajno u vrhu tamošnjeg fudbala. Nadigrao je favorizovanog domaćina, imao kontrolu igre i čekao svoju priliku da dođe do kapitalnog pogotka. On je došao u najboljem mogućem trenutku, kada domaći tim više nije imao snage ni umeća da se vrati u igru.

Ajntraht je nadomak velikog uspeha u ovoj sezoni. Plasman u Ligu šampiona više nije toliko realan cilj kao do pre nekoliko nedelja, ali se sada ukazala velika šansa za osvajanje trofeja i to u okršaju sa jednim od najboljih timova Evrope. Taj meč će krunisati sve  dobro što je Kovačev tim učinio do sada.

Finale će biti odigrano 19. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu, a veliki broj pravih zaljubljenika u fudbalsku igru će navijati za Ajntraht. Jedno od najvećih osveženja evropskog fudbala u ovoj sezoni.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar