Ротквице за метаболизам

Уколико желите да будете мање остељиви на промене спољне температуре и да вам метаболизам буде добар једите ротквице.

Здравље 18.04.2018 | 14:45
Ротквице за метаболизам
УКОЛИКО желите да будете мање остељиви на промене спољне температуре и да вам метаболизам буде добар једите ротквице. Ово пролећно поврће јача срце и регулише ниво шећера у крви. Осим тога, сматра се добрим савезником у борби против рака, чисти дисајне путеве после зимских прехлада, побољшава варење и спречава инфекције бубрега и уринарног тракта.

Индијски научници открили су супстанце које садрже ротквице и уништавају деформисане ћелије дебелог црева, бубрега, желуца и усне дупље.

За оне који пате од алергијске кијавице, астме и честих прехлада ротквице су природни инхалатор, док влакна, витамини и минерали које садрже осим што побољшавају здравље кардиоваскуларног система и спречавају дијабетес, снижавају и холестерол и регулишу крвни притисак.

Ротквице позитивно делују и на рад јетре и жучне кесе и чисте крв. За оне који не пате од гастритиса и чира на желуцу и дебелом цреву, влакна из ротквица повољно подстичу лучење пробавних сокова и регулишу пражњење црева, па организам лакше избацује токсине, а посебно се препоручују особама које пате од затвора.

Сок од ротквица у комбинацији са соком од шаргарепе и јабуке може да ублажи симптоме, као и пецкање током инфекције уринарног тракта, као и да допринесе да се инфекција брже излечи.

Новости
фото:интернет
 
 

Коментари / 0

Оставите коментар