Ђоковић, Федерер, Бекер и Агаси: Шљака = Надал!

Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Борис Бекер и Андре Агаси анализирали су зашто је Рафаел Надал суверени "краље" шљаке.

Тенис 20.04.2018 | 14:30
Ђоковић, Федерер, Бекер и Агаси: Шљака = Надал!
Шпанац се у среду вратио на терен први пут од Аустралијан опена на АТП туру (играо Дејвис куп) и почео одбрану првог од четири турнира на шљаци која је освајао прошле године.

Надал брани 4.680 бодова јер је осим у кнежевини тријумфовао још у Барселони, Мадриду и наравно на париском Ролан Гаросу.

"Надал је најбољи играч на шљаци свих времена. Федерер и ја смо посвојили по једном Ролан Гарос, али све остале узимао он. Погледајте његове рекорде, луди су. Због тога ми толико значи победа над њим 2015. Не зову га случајно "Краљ шљаке". Доста му помаже то што је леворук, удара лоптицу из невероватних углова", рекао је Ђоковић. 

Надалову игру на шљаци је похвалио и рекордер по броју гренд слемова из Швајцарске.

"Увек има предност када играмо на овој подлози. А титуле то потврђују. Покушао сам много различитих ствари, мењао стил игре, тактику, али увек је имао одговор на шљаци. На другим подлогама смо прилично изједначени, али на шљаци је он доминантан. Његово кретање је импресивно, игра му се прилагођава подлози. Ја могу да одиграм добро на шљаци, али то је врло захтевно против Рафаела", рекао је Федерер. 

Импресионирани су и вишеструки гренд слем шампиони и последња два Ђоковићева тренера. 

"Надал је најбољи играч на шљаци у историји из неколико разлога. Изузетно се креће, има невероватне ударце који су још ефикаснији на овој подлози. Има и ауру која тера противнике да га виде као непобедивог", рекао је Бекер, а Агаси додао, "Много сам се намучио да освојим РГ једном (1999), а овај човек је то урадио десет пута. То је невероватно, он је огромна инспирација. Можемо да дискутујемо који играч је најбољи у историји, Федерер, Надал, Борг, Лејвер, али нема сумње да је Надал најбољи свих времена на шљаци". 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар