Đoković, Federer, Beker i Agasi: Šljaka = Nadal!

Novak Đoković, Rodžer Federer, Boris Beker i Andre Agasi analizirali su zašto je Rafael Nadal suvereni "kralje" šljake.

Tenis 20.04.2018 | 14:30
Đoković, Federer, Beker i Agasi: Šljaka = Nadal!
Španac se u sredu vratio na teren prvi put od Australijan opena na ATP turu (igrao Dejvis kup) i počeo odbranu prvog od četiri turnira na šljaci koja je osvajao prošle godine.

Nadal brani 4.680 bodova jer je osim u kneževini trijumfovao još u Barseloni, Madridu i naravno na pariskom Rolan Garosu.

"Nadal je najbolji igrač na šljaci svih vremena. Federer i ja smo posvojili po jednom Rolan Garos, ali sve ostale uzimao on. Pogledajte njegove rekorde, ludi su. Zbog toga mi toliko znači pobeda nad njim 2015. Ne zovu ga slučajno "Kralj šljake". Dosta mu pomaže to što je levoruk, udara lopticu iz neverovatnih uglova", rekao je Đoković. 

Nadalovu igru na šljaci je pohvalio i rekorder po broju grend slemova iz Švajcarske.

"Uvek ima prednost kada igramo na ovoj podlozi. A titule to potvrđuju. Pokušao sam mnogo različitih stvari, menjao stil igre, taktiku, ali uvek je imao odgovor na šljaci. Na drugim podlogama smo prilično izjednačeni, ali na šljaci je on dominantan. Njegovo kretanje je impresivno, igra mu se prilagođava podlozi. Ja mogu da odigram dobro na šljaci, ali to je vrlo zahtevno protiv Rafaela", rekao je Federer. 

Impresionirani su i višestruki grend slem šampioni i poslednja dva Đokovićeva trenera. 

"Nadal je najbolji igrač na šljaci u istoriji iz nekoliko razloga. Izuzetno se kreće, ima neverovatne udarce koji su još efikasniji na ovoj podlozi. Ima i auru koja tera protivnike da ga vide kao nepobedivog", rekao je Beker, a Agasi dodao, "Mnogo sam se namučio da osvojim RG jednom (1999), a ovaj čovek je to uradio deset puta. To je neverovatno, on je ogromna inspiracija. Možemo da diskutujemo koji igrač je najbolji u istoriji, Federer, Nadal, Borg, Lejver, ali nema sumnje da je Nadal najbolji svih vremena na šljaci". 

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar