Мореира: Партизане, лудо волим те ја!

Алмами Мореира или "Др Мо", како су га прозвали навијачи Партизана, посетио је црно-беле и поручио: "Ово ће заувек бити мој клуб, навијаћу за Партизан до краја живота. И клуб и навијаче чувам у срцу".

Фудбал 20.04.2018 | 23:00
Мореира: Партизане, лудо волим те ја!
Алмами да Силва Мореира.

Његово име навијачи Партизана и данас изговарају са великим поштовањем и љубављу. Оно што је Мореира или "др Мо" значио Партизану и његовим навијачима, толико и Партизан и његови навијачи значе Мореири.

Португалац родом са Гвинеје Бисао посетио је Партизан, како каже, клуб за који ће навијати до краја живота, клуб који је "најважнија страница" у његовој фудбалској каријери.

"Невероватно, сјајно... не знам којим другим речима бих описао моје играње у Партизану. Било је то, заиста, сјајно искуство. Кад сам дошао први пут у Београд, у Партизан, све ми је било ново, нисам знао ништа. Али, брзо сам се уклопио, сјајно су ме примили и како сам упознао клуб била је то љубав на први поглед", каже 39-годишњи Мореира за ТВ Партизан.

Мореира је играо за Партизан од 2007. до 2011. године. Са Партизаном је освојио две "дупле круне",  а постао је први Португалац који је дао гол у историји српског "вечитог дербија".

Једна од првих асоцијација навијачима Партизана на Мореиру је сјајан гол у "вечитом дербију" у 95. минуту. Голман Младен Божовић испуцава лопту, Ламин Дијара спушта до Мореире, који са "капице" шеснаестерца постиже феноменалан гол.

"Кад дођем Србију и у Хумску, осећам се код куће. Никада нећу заборавити навијаче овог клуба, њихову љубав, подршку. Имам толико лепих успомена, али једна је најслађа, најважнија. То је онај дерби кад сам дао гол у 96. минуту. Био је то предиван моменат, чак ме и често у Португалу питају за тај тренутак, тај гол. Незаборавно!", присетио се Мореира.

Мореира је "купио" место у срцима навијача Партизана и гестом који ретко ко прави. Непосредно пред утакмицу са кипарским Апоелом, који је одлучивао о пласману у Лигу шампиона, умрла му је мајка. Ипак, одлучио је да игра. Партизан није прошао, али је Мореира играо, дао гол...

"Наравно, био је то тежак тренутак за мене. Али, размислио сам. Мајка ми је умрла и ја више ништа ту нисам могао да урадим, нисам могао ништа да променим. Имали смо важну утакмицу, ако победимо - играмо Лигу шампиона. Одлучио сам да играм, да још једном учиним своју мајку поносном, да се одужим навијачима, клубу. Имао сам подршку свих - саиграча, тренера, навијача... То нећу никад да заборавим", додаје Мореира.

Растанак Партизана и Мореире, тачније тадашње управе и Португалца, није био леп и миран. Али, Мореира је на то већ заборавио.

"Знате, кад дођем овде, осећам љубав навијача, љубав свих у клубу. То је и најважније. Осећао сам бес, љутњу, био сам тужан кад сам одлазио, али, на крају дана, сада је све то иза мене, то је прошлост и то што људи осећају према мени, а и ја према њима, то ништа не може да поништи", прича Мореира.

За крај поручује:

"Наша љубав ће се наставити. И кад год дођем у Србију посетићу Патизан. Навијаћу за Партизан до краја живота, ово је мој клуб. Партизан је део мене, једна од најважнијих прича у мојој каријери. Навијаче и клуб држим у срцу".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар