Moreira: Partizane, ludo volim te ja!

Almami Moreira ili "Dr Mo", kako su ga prozvali navijači Partizana, posetio je crno-bele i poručio: "Ovo će zauvek biti moj klub, navijaću za Partizan do kraja života. I klub i navijače čuvam u srcu".

Fudbal 20.04.2018 | 23:00
Moreira: Partizane, ludo volim te ja!
Almami da Silva Moreira.

Njegovo ime navijači Partizana i danas izgovaraju sa velikim poštovanjem i ljubavlju. Ono što je Moreira ili "dr Mo" značio Partizanu i njegovim navijačima, toliko i Partizan i njegovi navijači znače Moreiri.

Portugalac rodom sa Gvineje Bisao posetio je Partizan, kako kaže, klub za koji će navijati do kraja života, klub koji je "najvažnija stranica" u njegovoj fudbalskoj karijeri.

"Neverovatno, sjajno... ne znam kojim drugim rečima bih opisao moje igranje u Partizanu. Bilo je to, zaista, sjajno iskustvo. Kad sam došao prvi put u Beograd, u Partizan, sve mi je bilo novo, nisam znao ništa. Ali, brzo sam se uklopio, sjajno su me primili i kako sam upoznao klub bila je to ljubav na prvi pogled", kaže 39-godišnji Moreira za TV Partizan.

Moreira je igrao za Partizan od 2007. do 2011. godine. Sa Partizanom je osvojio dve "duple krune",  a postao je prvi Portugalac koji je dao gol u istoriji srpskog "večitog derbija".

Jedna od prvih asocijacija navijačima Partizana na Moreiru je sjajan gol u "večitom derbiju" u 95. minutu. Golman Mladen Božović ispucava loptu, Lamin Dijara spušta do Moreire, koji sa "kapice" šesnaesterca postiže fenomenalan gol.

"Kad dođem Srbiju i u Humsku, osećam se kod kuće. Nikada neću zaboraviti navijače ovog kluba, njihovu ljubav, podršku. Imam toliko lepih uspomena, ali jedna je najslađa, najvažnija. To je onaj derbi kad sam dao gol u 96. minutu. Bio je to predivan momenat, čak me i često u Portugalu pitaju za taj trenutak, taj gol. Nezaboravno!", prisetio se Moreira.

Moreira je "kupio" mesto u srcima navijača Partizana i gestom koji retko ko pravi. Neposredno pred utakmicu sa kiparskim Apoelom, koji je odlučivao o plasmanu u Ligu šampiona, umrla mu je majka. Ipak, odlučio je da igra. Partizan nije prošao, ali je Moreira igrao, dao gol...

"Naravno, bio je to težak trenutak za mene. Ali, razmislio sam. Majka mi je umrla i ja više ništa tu nisam mogao da uradim, nisam mogao ništa da promenim. Imali smo važnu utakmicu, ako pobedimo - igramo Ligu šampiona. Odlučio sam da igram, da još jednom učinim svoju majku ponosnom, da se odužim navijačima, klubu. Imao sam podršku svih - saigrača, trenera, navijača... To neću nikad da zaboravim", dodaje Moreira.

Rastanak Partizana i Moreire, tačnije tadašnje uprave i Portugalca, nije bio lep i miran. Ali, Moreira je na to već zaboravio.

"Znate, kad dođem ovde, osećam ljubav navijača, ljubav svih u klubu. To je i najvažnije. Osećao sam bes, ljutnju, bio sam tužan kad sam odlazio, ali, na kraju dana, sada je sve to iza mene, to je prošlost i to što ljudi osećaju prema meni, a i ja prema njima, to ništa ne može da poništi", priča Moreira.

Za kraj poručuje:

"Naša ljubav će se nastaviti. I kad god dođem u Srbiju posetiću Patizan. Navijaću za Partizan do kraja života, ovo je moj klub. Partizan je deo mene, jedna od najvažnijih priča u mojoj karijeri. Navijače i klub držim u srcu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar