И данас протест бивших бораца

Демобилисани борци такозване Армије БиХ и ХВО и данас су се окупили испред зграде федералног Парламента у Сарајеву, иако још није познато да ли ће бити одржана сједница Представничког дома Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/.

Босна и Херцеговина 18.04.2018 | 11:28
И данас протест бивших бораца
Јутрос је, наводно, почела сједница Колегијума Представничког дома Парламента ФБиХ који чине предсједавајући Един Мушић и његови замјеници Младен Бошковић и Весна Шванцер, на којој ће бити донесена одлука о наставку сједнице, преноси портал "Кликс".

Већина парламентараца јутрос је дошла у зграду Парламента ФБиХ да би присуствовала ванредној сједници Представничког дома која је јуче прекинута због протеста бораца испред зграде ове институције.

Припадници Федералне управе полиције јуче су евакуисали све посланике из Представничког дома Парламента након инцидента који се догодио испред зграде ове институције када су демобилисани борци у једном тренутку протеста силом покушали да пробију кордон полиције и уђу у зграду Парламента ФБиХ.

Недуго након евакуације посланика, разишли су се и бивши борци који су се данас поново окупили испред зграде Парламента ФБиХ.

Бивши припадници такозване Армије БиХ и ХВО су незадовољни радом федералних власти јер се њихови захтјеви о објави регистра, борачком додатку и укидању финансирања борачких удружења нису нашли на дневном реду сједнице Парламента ФБиХ.

Посљедња редовна сједница Представничког дома Парламента ФБиХ одржана је у децембру прошле године, а овај дом је у међувремену одржао четири ванредне сједнице.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ро ре одговор

18.04.2018 10:47

А наши ? Играју домина и шаха а лопови у органима бораца.Балаве по славама и шаторима а ови у ФБиХ се боре за своја права.По томе се види пропаст РС и њено гашење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментатор

18.04.2018 11:18

Зашто се не угледате на борце ВРС? Они шуте и трпе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.04.2018 15:06

Њих је ронхил уцуткао хахаха