I danas protest bivših boraca

Demobilisani borci takozvane Armije BiH i HVO i danas su se okupili ispred zgrade federalnog Parlamenta u Sarajevu, iako još nije poznato da li će biti održana sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH /FBiH/.

Bosna i Hercegovina 18.04.2018 | 11:28
I danas protest bivših boraca
Jutros je, navodno, počela sjednica Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamenta FBiH koji čine predsjedavajući Edin Mušić i njegovi zamjenici Mladen Bošković i Vesna Švancer, na kojoj će biti donesena odluka o nastavku sjednice, prenosi portal "Kliks".

Većina parlamentaraca jutros je došla u zgradu Parlamenta FBiH da bi prisustvovala vanrednoj sjednici Predstavničkog doma koja je juče prekinuta zbog protesta boraca ispred zgrade ove institucije.

Pripadnici Federalne uprave policije juče su evakuisali sve poslanike iz Predstavničkog doma Parlamenta nakon incidenta koji se dogodio ispred zgrade ove institucije kada su demobilisani borci u jednom trenutku protesta silom pokušali da probiju kordon policije i uđu u zgradu Parlamenta FBiH.

Nedugo nakon evakuacije poslanika, razišli su se i bivši borci koji su se danas ponovo okupili ispred zgrade Parlamenta FBiH.

Bivši pripadnici takozvane Armije BiH i HVO su nezadovoljni radom federalnih vlasti jer se njihovi zahtjevi o objavi registra, boračkom dodatku i ukidanju finansiranja boračkih udruženja nisu našli na dnevnom redu sjednice Parlamenta FBiH.

Posljednja redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH održana je u decembru prošle godine, a ovaj dom je u međuvremenu održao četiri vanredne sjednice.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ro re odgovor

18.04.2018 10:47

A naši ? Igraju domina i šaha a lopovi u organima boraca.Balave po slavama i šatorima a ovi u FBiH se bore za svoja prava.Po tome se vidi propast RS i njeno gašenje.

ODGOVORITE
Name

Komentator

18.04.2018 11:18

Zašto se ne ugledate na borce VRS? Oni šute i trpe!

ODGOVORITE
Name

Re

18.04.2018 15:06

Njih je ronhil ucutkao hahaha