ИТА: Интер се вратио кући и убједљиво побиједио!

Сигуран, офанзиван, ефикасан - то је прави Интер! Неразури без проблема преслишали Каљари - 4:0.  Интер убедљивом победом наставио борбу за Лигу шампиона.  Фудбалери Интера рутински су савладали Каљари резултатом 4:0 на отварању 33. кола италијанске Серије А.  Црно-плави "прегазили" Каљари уз лични рекорд Маура Икардија у Серији А.

Фудбал 18.04.2018 | 09:15
ИТА: Интер се вратио кући и убједљиво побиједио!
‘Неразури’ су већ на старту утакмице стигли до вођства, пошто је мрежу противника погодио Жоао Кансело у трећем минуту.

Кансело је извео прекид са леве стране, лопта никог није закачила на путу до гола, али је завршила у супротној малој мрежици.

Екипа Лучана Спалетија је до петнаестоминутне паузе пропустила још три добре шансе, али је у уводним минутима другог полувремена Мауро Икарди обезбедио тријумф свог тима. 

Рафиња Алкантара је некако успео да петом проследи лопту до Аргентинца, а овај је по обичају био неумољив у казненом простору. Марце Брозовић је након округло сат времена игре погодио за 3:0, да би његов сународник Иван Перишић у самом финишу сусрета поставио коначан резултат. 

Овим тријумфом Интер се вратио на треће место са 63 бода, два више и утакмицу више од Роме и Лација, док је Каљари остао 14. са 32 бода.

Ванредно 33. коло Серије А почело је тријумфом Интера у сусрету са Каљаријем - 4:0 (1:0)!

Жоао Кансело довео је "неразуре" у вођство већ у 3. минуту, а онда су мреже мировале мировале све до 49. минута, када је погодио и Мауро Икарди.

Гости са Сардиније у том тренутку су се већ предали, па је утакмица текла у знаку Интерових напада, од којих су крунисана још два. Марцело Брозовић у 60. минуту се уписао у стрелце на додавање Икардија, а у самом финишу је Брозовић асистирао земљаку Ивану Перишићу.

Интер не само да је прекинуо серију од три утакмице без победе, већ и три утакмице без постигнутог поготка. Тим Лућана Спалетија током кризног периода је гостовао Милану (0:0), Торину (0:1) и Аталанти (0:0).

Треба истаћи да је Икарди 25. голом у Серији А поставио нови лични рекорд за једну сезону, а укупно је дао 106 голова на 185 наступа у првенству Италије. Прошле сезоне био је стрелац 24 пута.

Од играча Интера су пре њега тако ефикасни били Златан Ибрахимовић у сезони 2008/09 и Роналдо пре тачно две деценије.

То је Интер који желе да гледају његови навијачи. Сигуран, офанзиван и ефикасан. Такав је вечерас био састав Лучана Спалетија, који је без проблема преслишао Каљари на Ђузепе Меаци и задао домаћи задатак Роми и Лацију у сутрашњим мечевима, с обзиром да му од вечерас гледају у леђа када је борба за пласман у Лигу шампиона у питању - 4:0 (1:0).

Домаћин је слабашним гостима пружио свега три минута наде на вечерашњој утакмици, пошто је већ тада мрежу из скраћеног корнера погодио Жоао Кансело. Желео је Португалац да набаци лопту Икардију, овај није успео да је захвати, али је она ипак превалила Крања и завршила у мрежи Каљарија.

Икарди није погодио тада, али јесте на почетку другог полуврмена, када је у свом стилу стигао до 25 гола у Серији А. Тај погодак је у потпуности пореметио игру гостију, који више нису знали да ли да нападају или да се бране, па су кажњени са још два поготка. Оба су постигли хрватски репрезентативци. Прво Марцело Брозовић, а потом и Иван Перишић.

Чињеница да су голове постизала четири различита стрелца може само да радује Лучана Спалетија, с обзиром да је до краја сезоне остало још пет кола, када ефикасност и расположење мора да буде на највишем могућем нивоу.

ПАРОВИ 33. КОЛА:

Интер - Каљари 4:0 (1:0)
/Кансело 3, Икарди 49, Брозовић 60, Перишић 90/

среда

Беневенто - Аталанта 18.00
Рома - Ђенова 20.45
Кротоне - Јувентус
Фиорентина - Лацио
Наполи - Удинезе
Сампдорија - Болоња
СПАЛ - Кјево
Торино - Милан
Верона - Сасуоло

ТАБЕЛА: Јувентус 84, Наполи 78, Интер (+1) 63, Рома 61, Лацио 61...

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар