ITA: Inter se vratio kući i ubjedljivo pobijedio!

Siguran, ofanzivan, efikasan - to je pravi Inter! Nerazuri bez problema preslišali Kaljari - 4:0.  Inter ubedljivom pobedom nastavio borbu za Ligu šampiona.  Fudbaleri Intera rutinski su savladali Kaljari rezultatom 4:0 na otvaranju 33. kola italijanske Serije A.  Crno-plavi "pregazili" Kaljari uz lični rekord Maura Ikardija u Seriji A.

Fudbal 18.04.2018 | 09:15
ITA: Inter se vratio kući i ubjedljivo pobijedio!
‘Nerazuri’ su već na startu utakmice stigli do vođstva, pošto je mrežu protivnika pogodio Žoao Kanselo u trećem minutu.

Kanselo je izveo prekid sa leve strane, lopta nikog nije zakačila na putu do gola, ali je završila u suprotnoj maloj mrežici.

Ekipa Lučana Spaletija je do petnaestominutne pauze propustila još tri dobre šanse, ali je u uvodnim minutima drugog poluvremena Mauro Ikardi obezbedio trijumf svog tima. 

Rafinja Alkantara je nekako uspeo da petom prosledi loptu do Argentinca, a ovaj je po običaju bio neumoljiv u kaznenom prostoru. Marce Brozović je nakon okruglo sat vremena igre pogodio za 3:0, da bi njegov sunarodnik Ivan Perišić u samom finišu susreta postavio konačan rezultat. 

Ovim trijumfom Inter se vratio na treće mesto sa 63 boda, dva više i utakmicu više od Rome i Lacija, dok je Kaljari ostao 14. sa 32 boda.

Vanredno 33. kolo Serije A počelo je trijumfom Intera u susretu sa Kaljarijem - 4:0 (1:0)!

Žoao Kanselo doveo je "nerazure" u vođstvo već u 3. minutu, a onda su mreže mirovale mirovale sve do 49. minuta, kada je pogodio i Mauro Ikardi.

Gosti sa Sardinije u tom trenutku su se već predali, pa je utakmica tekla u znaku Interovih napada, od kojih su krunisana još dva. Marcelo Brozović u 60. minutu se upisao u strelce na dodavanje Ikardija, a u samom finišu je Brozović asistirao zemljaku Ivanu Perišiću.

Inter ne samo da je prekinuo seriju od tri utakmice bez pobede, već i tri utakmice bez postignutog pogotka. Tim Lućana Spaletija tokom kriznog perioda je gostovao Milanu (0:0), Torinu (0:1) i Atalanti (0:0).

Treba istaći da je Ikardi 25. golom u Seriji A postavio novi lični rekord za jednu sezonu, a ukupno je dao 106 golova na 185 nastupa u prvenstvu Italije. Prošle sezone bio je strelac 24 puta.

Od igrača Intera su pre njega tako efikasni bili Zlatan Ibrahimović u sezoni 2008/09 i Ronaldo pre tačno dve decenije.

To je Inter koji žele da gledaju njegovi navijači. Siguran, ofanzivan i efikasan. Takav je večeras bio sastav Lučana Spaletija, koji je bez problema preslišao Kaljari na Đuzepe Meaci i zadao domaći zadatak Romi i Laciju u sutrašnjim mečevima, s obzirom da mu od večeras gledaju u leđa kada je borba za plasman u Ligu šampiona u pitanju - 4:0 (1:0).

Domaćin je slabašnim gostima pružio svega tri minuta nade na večerašnjoj utakmici, pošto je već tada mrežu iz skraćenog kornera pogodio Žoao Kanselo. Želeo je Portugalac da nabaci loptu Ikardiju, ovaj nije uspeo da je zahvati, ali je ona ipak prevalila Kranja i završila u mreži Kaljarija.

Ikardi nije pogodio tada, ali jeste na početku drugog poluvrmena, kada je u svom stilu stigao do 25 gola u Seriji A. Taj pogodak je u potpunosti poremetio igru gostiju, koji više nisu znali da li da napadaju ili da se brane, pa su kažnjeni sa još dva pogotka. Oba su postigli hrvatski reprezentativci. Prvo Marcelo Brozović, a potom i Ivan Perišić.

Činjenica da su golove postizala četiri različita strelca može samo da raduje Lučana Spaletija, s obzirom da je do kraja sezone ostalo još pet kola, kada efikasnost i raspoloženje mora da bude na najvišem mogućem nivou.

PAROVI 33. KOLA:

Inter - Kaljari 4:0 (1:0)
/Kanselo 3, Ikardi 49, Brozović 60, Perišić 90/

sreda

Benevento - Atalanta 18.00
Roma - Đenova 20.45
Krotone - Juventus
Fiorentina - Lacio
Napoli - Udineze
Sampdorija - Bolonja
SPAL - Kjevo
Torino - Milan
Verona - Sasuolo

TABELA: Juventus 84, Napoli 78, Inter (+1) 63, Roma 61, Lacio 61...

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar