ШПА: Реми Барсе и Селте, гол Брашанца, али и пораз!

Дарко Брашанац погодио, али и изгубио! Српски интернационалац прецизан у поразу од Виљареала. Бетис и Леванте нису играли, а већ задовољни.  Реми на Риазору који актерима уопште не одговара. Црвени картон, гол руком – Селта и Барса поделиле бодове! Фудбалери Селте и Барселоне одиграли су нерешено 2:2 у Вигу, у "лудој" утакмици 33. кола шпанске Ла Лиге.  Барса без "Ла Масије" - није то исто! Каталонци први пут после 16 година били без играча из свог омладинског погона у стартној постави.

Фудбал 18.04.2018 | 08:45
ШПА: Реми Барсе и Селте, гол Брашанца, али и пораз!
Барселона је на ‘Балаидосу’ водила два пута – Осман Дембеле је у првом полувремену постигао изузетно леп првенац у шпанском фудбалу, док је у другом делу мрежу домаћина затресао Пако Алкасер.

Међутим, Селта се два пута враћала – Ђони Кастро је у последњем минуту првог полувремена изједначио на 1:1, а Јаго Аспас у финишу, уз много среће, поставио коначних 2:2.

Интересантно је да је шпански репрезентативац тај погодак постигао руком, док је екипа Хуана Карлоса Унусеа пропустила неколико прилика да победи великог ривала. 

С друге стране, Ернесто Валверде је извео готово резервну поставу, није било Пикеа, Албе, Роберта, Бускетса, Инијесте, Месија и Суареса. У другом полувремену прилику су добили Меси и Роберто, који боље да није улазио јер је у 71. минуту добио директан црвени картон. 

И поред "лудог" меча Каталонци су 40. пут узастопно одиграли без пораза у Ла Лиги и продужили сопствени рекорд.

Барселона је прва са 12 бодова више и утакмицом више од Атлетико Мадрида, док је Селта остала девета са 43 бода. 

Српски интернационалац Немања Радоја играо је од 73. минута када је заменио Ђосабеда. 

Фудбалери Депортива и Севиље одиграли су вечерас нерешено 0:0 у утакмици 33. кола шпанске Примере. 

Севиља је имала више лопту у свом поседу и доста удараца ка голу противника, али није успела да прекине серију лоших резултата у Примери и приближи се месту које води у Лигу Европа. 

Фудбалери Севиље су везали и шесту утакмицу без тријумфа. 

Своје шансе имао је и домаћи Депортиво који се бори за опстанак, али на крају су обе екипе морале да се задовољем поделом бодова. 

Севиља је шеста је на табели са 48 бодова, док је Депортиво је на 18. позицији са 27 бодова.

Селта зна како са Барселоном. Није клуб из Вига успео овог уторка да нанесе Каталонцима први првенствени пораз ове сезоне, али је сте да по трећи пут у четири утакмице ове године (рачунајући и Куп краља) остане непоражена!

На Балаидосу, у 33. колу Примере: Селта - Барселона 2:2 (1:1).

Два пута су водили гости, али су домаћини успели да избегну пораз. Додуше, погодак Ијага Аспаса у 82. минуту - његов 20. ове сезоне у Примери - биће тема расправе, пошто је постигнут руком...

Претходно је Осман Дембеле у 36. минуту донео предност Барселони својим првим лигашким голом од јануарског доласка у клуб из Борусије Дортмунд. На 1:1 изједначио је Џони Кастро у 45, а ново вођство гостима донео је Паулињо сјајним ударцем са ивице казненог у 64. минуту.

Имали су играчи Селте неколико одличних прилика током утакмице, као и гости, тако да би се могло констатовати да је реми најправеднији исход.

Гости неће много жалити за неосвојена додатна два бода, јер једном руком већ држе пехар, а оно што је најбитније за њих, јесте да су и даље непоражени у Примери.

Што се тиче тренера Ернеста Валвердеа, он може бити задовољан јер је одморио већину играча уочи суботњег финала Купа краља против Севиље.

Први пут после 16 година у стартној постави Барселоне није било играча из чувене "Ла Масије", омладинског погона који је права фабрика асова. Тек у 60. минуту ушли су Лео Меси и Серхи Роберто, који је само 11 минута касније морао у свлачионицу због директног црвеног картона, "зарађеног" због фаула када је био последњи играч одбране...

Бетис и Леванте нису играли, а већ задовољни! Реми на Риазору који актерима уопште не одговара.

Севиља у последњих девет утакмица у свим такмичењима има само једну победу, а у Примери се играчи Винћенца Монтеле нису радовали већ шест утакмица.

Прилично лоша и обесхрабрујућа серија уочи финала Купа краља у суботу против Барселоне...

Последњи у низу нежељених резултата по тим из Андалузије стигао је овог уторка, у првој утакмици 33. кола Примере: Депортиво Ла Коруња - Севиља 0:0.

Реми који домаћину не доноси ништа у борби за опстанак, а гостима у намери да престигну градског ривала Бетис и домогну се петог места које води директно у Лигу Европе наредне сезоне.

Овим резултатом могу бити задовољни једино фудбалери Бетиса и Левантеа, јер ће без обзира на учинак у својим дуелима (први против Лас Палмаса, други против Малаге) остати на солидној разлици пет кола пре краја.

Дарко Брашанац погодио, али и изгубио! Српски интернационалац прецизан у поразу од Виљареала.

Виљареал је искористио реми Севиље против Депортива и победом над Леганесом престигао поменутог ривала, а пришао на само бод мање од петопласираног Бетиса, који тренутно власник места за директан пласман у Лигу Европе наредне сезоне. С тим да зелено-бели тек треба да одиграју утакмицу 33. кола, против већ отписаног Лас Палмаса код куће.

"Жута подморница" је пред својим навијачима била боља од Леганеса 2:1, головима Виктора Руиза у 42. и Карлоса Баке у 55. минуту. Утешни погодак за госте постигао је Дарко Брашанац у 82.

Српском интернационалцу, који је у Леганесу на позајмици из Бетиса, ово је други гол од доласка у Шпанију из Партизана лета 2017, пошто је прошле сезоне био прецизан у дресу Бетиса за победу над Селтом у гостима (1:0).

У Леганесу не морају много да брину због овог пораза, јер пет кола пре краја имају великих 12 бодова више од Депортива, првог "испод црте".

ПРИМЕРА, 33. коло:

Депортиво - Севиља 0:0

Селта - Барселона 2:2 (1:1)
/Кастро 45, Аспас 82 - Дембеле 36, Паулињо 64/

Виљареал - Леганес 2:1 (1:0)
/Руиз 42, Бака 55 - Брашанац 82/

среда

Еспањол - Еибар 19.30
Валенсија - Хетафе 19.30
Реал Мадрид - Атлетик Билбао 21.30

четвртак

Реал Сосиједад - Атлетико Мадрид 19.30
Алавес - Ђирона 19.30
Леванте - Малага 21.30
Бетис - Лас Палмас 21.30

ТАБЕЛА: Барселона 83, Атлетико М. (-1) 71, Реал (-1) 67, Валенсија (-1) 65, Бетис (-1) 52, Виљареал 51, Севиља 48, Ђирона (-1) 44, Селта 44, Хетафе (-1) 42, Сосиједад (-1) 40, Еибар (-1) 40, Атлетик Б. (-1) 39, Леганес 39, Алавес (-1) 38, Еспањол (-1) 36, Леванте (-1) 31, Депортиво 27, Лас Палмас (-1) 21, Малага (-1) 17.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар