ŠPA: Remi Barse i Selte, gol Brašanca, ali i poraz!

Darko Brašanac pogodio, ali i izgubio! Srpski internacionalac precizan u porazu od Viljareala. Betis i Levante nisu igrali, a već zadovoljni.  Remi na Riazoru koji akterima uopšte ne odgovara. Crveni karton, gol rukom – Selta i Barsa podelile bodove! Fudbaleri Selte i Barselone odigrali su nerešeno 2:2 u Vigu, u "ludoj" utakmici 33. kola španske La Lige.  Barsa bez "La Masije" - nije to isto! Katalonci prvi put posle 16 godina bili bez igrača iz svog omladinskog pogona u startnoj postavi.

Fudbal 18.04.2018 | 08:45
ŠPA: Remi Barse i Selte, gol Brašanca, ali i poraz!
Barselona je na ‘Balaidosu’ vodila dva puta – Osman Dembele je u prvom poluvremenu postigao izuzetno lep prvenac u španskom fudbalu, dok je u drugom delu mrežu domaćina zatresao Pako Alkaser.

Međutim, Selta se dva puta vraćala – Đoni Kastro je u poslednjem minutu prvog poluvremena izjednačio na 1:1, a Jago Aspas u finišu, uz mnogo sreće, postavio konačnih 2:2.

Interesantno je da je španski reprezentativac taj pogodak postigao rukom, dok je ekipa Huana Karlosa Unusea propustila nekoliko prilika da pobedi velikog rivala. 

S druge strane, Ernesto Valverde je izveo gotovo rezervnu postavu, nije bilo Pikea, Albe, Roberta, Busketsa, Inijeste, Mesija i Suaresa. U drugom poluvremenu priliku su dobili Mesi i Roberto, koji bolje da nije ulazio jer je u 71. minutu dobio direktan crveni karton. 

I pored "ludog" meča Katalonci su 40. put uzastopno odigrali bez poraza u La Ligi i produžili sopstveni rekord.

Barselona je prva sa 12 bodova više i utakmicom više od Atletiko Madrida, dok je Selta ostala deveta sa 43 boda. 

Srpski internacionalac Nemanja Radoja igrao je od 73. minuta kada je zamenio Đosabeda. 

Fudbaleri Deportiva i Sevilje odigrali su večeras nerešeno 0:0 u utakmici 33. kola španske Primere. 

Sevilja je imala više loptu u svom posedu i dosta udaraca ka golu protivnika, ali nije uspela da prekine seriju loših rezultata u Primeri i približi se mestu koje vodi u Ligu Evropa. 

Fudbaleri Sevilje su vezali i šestu utakmicu bez trijumfa. 

Svoje šanse imao je i domaći Deportivo koji se bori za opstanak, ali na kraju su obe ekipe morale da se zadovoljem podelom bodova. 

Sevilja je šesta je na tabeli sa 48 bodova, dok je Deportivo je na 18. poziciji sa 27 bodova.

Selta zna kako sa Barselonom. Nije klub iz Viga uspeo ovog utorka da nanese Kataloncima prvi prvenstveni poraz ove sezone, ali je ste da po treći put u četiri utakmice ove godine (računajući i Kup kralja) ostane neporažena!

Na Balaidosu, u 33. kolu Primere: Selta - Barselona 2:2 (1:1).

Dva puta su vodili gosti, ali su domaćini uspeli da izbegnu poraz. Doduše, pogodak Ijaga Aspasa u 82. minutu - njegov 20. ove sezone u Primeri - biće tema rasprave, pošto je postignut rukom...

Prethodno je Osman Dembele u 36. minutu doneo prednost Barseloni svojim prvim ligaškim golom od januarskog dolaska u klub iz Borusije Dortmund. Na 1:1 izjednačio je Džoni Kastro u 45, a novo vođstvo gostima doneo je Paulinjo sjajnim udarcem sa ivice kaznenog u 64. minutu.

Imali su igrači Selte nekoliko odličnih prilika tokom utakmice, kao i gosti, tako da bi se moglo konstatovati da je remi najpravedniji ishod.

Gosti neće mnogo žaliti za neosvojena dodatna dva boda, jer jednom rukom već drže pehar, a ono što je najbitnije za njih, jeste da su i dalje neporaženi u Primeri.

Što se tiče trenera Ernesta Valverdea, on može biti zadovoljan jer je odmorio većinu igrača uoči subotnjeg finala Kupa kralja protiv Sevilje.

Prvi put posle 16 godina u startnoj postavi Barselone nije bilo igrača iz čuvene "La Masije", omladinskog pogona koji je prava fabrika asova. Tek u 60. minutu ušli su Leo Mesi i Serhi Roberto, koji je samo 11 minuta kasnije morao u svlačionicu zbog direktnog crvenog kartona, "zarađenog" zbog faula kada je bio poslednji igrač odbrane...

Betis i Levante nisu igrali, a već zadovoljni! Remi na Riazoru koji akterima uopšte ne odgovara.

Sevilja u poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima ima samo jednu pobedu, a u Primeri se igrači Vinćenca Montele nisu radovali već šest utakmica.

Prilično loša i obeshrabrujuća serija uoči finala Kupa kralja u subotu protiv Barselone...

Poslednji u nizu neželjenih rezultata po tim iz Andaluzije stigao je ovog utorka, u prvoj utakmici 33. kola Primere: Deportivo La Korunja - Sevilja 0:0.

Remi koji domaćinu ne donosi ništa u borbi za opstanak, a gostima u nameri da prestignu gradskog rivala Betis i domognu se petog mesta koje vodi direktno u Ligu Evrope naredne sezone.

Ovim rezultatom mogu biti zadovoljni jedino fudbaleri Betisa i Levantea, jer će bez obzira na učinak u svojim duelima (prvi protiv Las Palmasa, drugi protiv Malage) ostati na solidnoj razlici pet kola pre kraja.

Darko Brašanac pogodio, ali i izgubio! Srpski internacionalac precizan u porazu od Viljareala.

Viljareal je iskoristio remi Sevilje protiv Deportiva i pobedom nad Leganesom prestigao pomenutog rivala, a prišao na samo bod manje od petoplasiranog Betisa, koji trenutno vlasnik mesta za direktan plasman u Ligu Evrope naredne sezone. S tim da zeleno-beli tek treba da odigraju utakmicu 33. kola, protiv već otpisanog Las Palmasa kod kuće.

"Žuta podmornica" je pred svojim navijačima bila bolja od Leganesa 2:1, golovima Viktora Ruiza u 42. i Karlosa Bake u 55. minutu. Utešni pogodak za goste postigao je Darko Brašanac u 82.

Srpskom internacionalcu, koji je u Leganesu na pozajmici iz Betisa, ovo je drugi gol od dolaska u Španiju iz Partizana leta 2017, pošto je prošle sezone bio precizan u dresu Betisa za pobedu nad Seltom u gostima (1:0).

U Leganesu ne moraju mnogo da brinu zbog ovog poraza, jer pet kola pre kraja imaju velikih 12 bodova više od Deportiva, prvog "ispod crte".

PRIMERA, 33. kolo:

Deportivo - Sevilja 0:0

Selta - Barselona 2:2 (1:1)
/Kastro 45, Aspas 82 - Dembele 36, Paulinjo 64/

Viljareal - Leganes 2:1 (1:0)
/Ruiz 42, Baka 55 - Brašanac 82/

sreda

Espanjol - Eibar 19.30
Valensija - Hetafe 19.30
Real Madrid - Atletik Bilbao 21.30

četvrtak

Real Sosijedad - Atletiko Madrid 19.30
Alaves - Đirona 19.30
Levante - Malaga 21.30
Betis - Las Palmas 21.30

TABELA: Barselona 83, Atletiko M. (-1) 71, Real (-1) 67, Valensija (-1) 65, Betis (-1) 52, Viljareal 51, Sevilja 48, Đirona (-1) 44, Selta 44, Hetafe (-1) 42, Sosijedad (-1) 40, Eibar (-1) 40, Atletik B. (-1) 39, Leganes 39, Alaves (-1) 38, Espanjol (-1) 36, Levante (-1) 31, Deportivo 27, Las Palmas (-1) 21, Malaga (-1) 17.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar