Провокативна реторика у БиХ

Канцеларија високог представника /ОХР/ сматра да је у БиХ исувише контрапродуктивне и провокативне реторике, те да би све јавне личности требало пажљиво и одговорно да бирају своје ријечи.

Босна и Херцеговина 17.04.2018 | 18:36
Провокативна реторика у БиХ
"Јавне личности имају одговорност да доприносе миру и помирењу", рекао је Срни портпарол ОХР-а Марио Бркић на питање какав је став Канцеларије у вези изјавом лидера СДА Бакира Изетбеговића о потреби наоружавања Бошњака у БиХ.

Он је указао да је одговорност првенствено на изабраним и владиним званичницима, као што је више пута истакнуто у извјештајима високог представника УН.

Бркић је рекао да је порука иста за све, а то је да је БиХ јединствена мултиетничка суверена земља која се састоји од два ентитета, у којима сви грађани - три конститутивна народа и остали - живе и раде заједно.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић поново је запријетио наоружавањем и ратом, уз образложење да "Бошњаци више никад не смију да буду слаби“.

"Направићемо ми и покретну хаубицу и већ је радимо, транспортер покретни, пушку смо направили и направићемо ону добру тактичку 12.7, вишецијевне бацаче свих могућих калибара и сву могућу муницију за то и дронове. Па ћемо бити као онај мали човјек који није крупан, али је љут и добро наоружан и нек свако добро размисли да ли ће га из чиста мира дирати", рекао је Изетбеговић.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дзоо

17.04.2018 17:17

Није то Баке онако изговорио.Добио је он упуство е сад Додо одговори ако имас м....да.Досо дјаво по своје опет ми Срби цемо платити,тако и нам треба кад имамо власт лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.Н.

17.04.2018 17:25

Опсте је познато због цега В. Инцко стити овакву проратну реторику Б. Изетбеговица. Оба имају сумњиво поријекло. Основна онавеза В. Инцка је застита лика и дјела Алије И.и његовог сина Бакира. Зато се не оптузују водје Армије БиХ. Стити их В. Инцко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.04.2018 13:31

Кад Босњаци провоцирају, онда криви су Марсовци.

ОДГОВОРИТЕ