Provokativna retorika u BiH

Kancelarija visokog predstavnika /OHR/ smatra da je u BiH isuviše kontraproduktivne i provokativne retorike, te da bi sve javne ličnosti trebalo pažljivo i odgovorno da biraju svoje riječi.

Bosna i Hercegovina 17.04.2018 | 18:36
Provokativna retorika u BiH
"Javne ličnosti imaju odgovornost da doprinose miru i pomirenju", rekao je Srni portparol OHR-a Mario Brkić na pitanje kakav je stav Kancelarije u vezi izjavom lidera SDA Bakira Izetbegovića o potrebi naoružavanja Bošnjaka u BiH.

On je ukazao da je odgovornost prvenstveno na izabranim i vladinim zvaničnicima, kao što je više puta istaknuto u izvještajima visokog predstavnika UN.

Brkić je rekao da je poruka ista za sve, a to je da je BiH jedinstvena multietnička suverena zemlja koja se sastoji od dva entiteta, u kojima svi građani - tri konstitutivna naroda i ostali - žive i rade zajedno.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ponovo je zaprijetio naoružavanjem i ratom, uz obrazloženje da "Bošnjaci više nikad ne smiju da budu slabi“.

"Napravićemo mi i pokretnu haubicu i već je radimo, transporter pokretni, pušku smo napravili i napravićemo onu dobru taktičku 12.7, višecijevne bacače svih mogućih kalibara i svu moguću municiju za to i dronove. Pa ćemo biti kao onaj mali čovjek koji nije krupan, ali je ljut i dobro naoružan i nek svako dobro razmisli da li će ga iz čista mira dirati", rekao je Izetbegović.

Izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

dzoo

17.04.2018 17:17

Nije to Bake onako izgovorio.Dobio je on upustvo e sad Dodo odgovori ako imas m....da.Doso djavo po svoje opet mi Srbi cemo platiti,tako i nam treba kad imamo vlast lopova.

ODGOVORITE
Name

M.N.

17.04.2018 17:25

Opste je poznato zbog cega V. Incko stiti ovakvu proratnu retoriku B. Izetbegovica. Oba imaju sumnjivo porijeklo. Osnovna onaveza V. Incka je zastita lika i djela Alije I.i njegovog sina Bakira. Zato se ne optuzuju vodje Armije BiH. Stiti ih V. Incko.

ODGOVORITE
Name

Direkt

19.04.2018 13:31

Kad Bosnjaci provociraju, onda krivi su Marsovci.

ODGOVORITE