Партизан: Нема времена за тугу!

Партизан једва чека полуфинале Купа Србије против Чукаричког, јер је, кажу, то "лек" за пораз у "вечитом дербију" и губитак титуле.

Фудбал 17.04.2018 | 19:15
Партизан: Нема времена за тугу!
Лоша игра и заслужен пораз Партизана у "вечитом дербију" оставила је трага на играчима црно-белих. Подбацио је тренер Мирослав Ђукић, цео тим (изузев пар појединаца), изостала је "ватра у очима"...

Партизан је, вро вероватно, изгубио титулу шампиона државе, али још је у прилици да одбрани други трофеј из прошле сезоне - Куп Србије.

Да би то учинио неопходно је да пређе прву препреку, нимало наивни и нимало лак - Чукарички (освајач Купа за 2015. годину). 

Пред Мирославом Ђукићем је тежак задатак, пре свега да екипу психички "подигне", мада за борбу за трофеј не би смело да изостане мотива.

"Увек после дербија, кад изгубите и не играте како треба, екипа психолошки падне. Уђе нека туга у екипу, али нема времена за туговање, једва чекамо да почне та утакмица против Чукаричког, да иза нас остане дерби", рекао је Ђукић на конференцији за новинаре.

Полуфинале Купа Србије (прва утакмица на Бановом брду у среду од 18.30 часова) је већ почела, јер је Чукарички, незадовољан суђењем у мечу против нишког Радничког у првенству, планирао чак да игра са омладинцима(!). Међутим, после јасне поруке из ФСС-а да ће бити драстично кажњен, "брђани" су одустали од те идеје.

У Партизану, пак, једва чекају почетак меча, јер би то, на неки на начин био "мелем" на рану из дербија. Наравно, под условом да добро одигра и мирније сачека реванш.

"Чека нас веома битна утакмица у среду. Знамо да ће бити тешко, једна одлична екипа. Веома битно такмичење, јер имамо прилику да победом уђемо у финале", рекао је Ђукић.

Партизан и Чукарички су недавно у првенству одиграли меч на Бановом брду, коју су црно-бели са Топчидерског брда (неочекивано) лако решили у своју корист. Међутим, Ђукић се није сагласио са оценом новинара да је то било лагано за његов тим.

"Није било лако ни прошли пут. Испало је тако јер је Партизан добро ушао у утакмицу и повео 2:0, онда све изгледа лакше. Свестан сам да је Чукарички добра екипа, агресивна. Знам да ће нам правити тешкоће, али ми смо Партизан, учинићемо све да победимо", каже Ђукић.

Тренер Партизана сматра да је за његов тим боље што се играју две утакмице.

"Сигурно што се нас тиче да је боље, свакако да је Партизан фаворит на папиру и зато је боље две утакмице, смањује се ризик да екипа која је на папиру слабија може да прође. Али, папир је једно, терен је друго", рекао је Ђукић.

Упитан да ли је одгледао меч Чукаричког против нишког Радничког, који је изазвао гнев на Бановом брду због судијских одлука, Ђукић је рекао да је одгледао само прво полувреме.

"Прво полувреме је било изједначено, динамично, агресивно, као што игра Чукарички, а искористио је једну прилику. Друго полувреме заиста нисам гледао, јер нема потребе са два играча мање, то ми ништа не показује", рекао је Ђукић. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар