Partizan: Nema vremena za tugu!

Partizan jedva čeka polufinale Kupa Srbije protiv Čukaričkog, jer je, kažu, to "lek" za poraz u "večitom derbiju" i gubitak titule.

Fudbal 17.04.2018 | 19:15
Partizan: Nema vremena za tugu!
Loša igra i zaslužen poraz Partizana u "večitom derbiju" ostavila je traga na igračima crno-belih. Podbacio je trener Miroslav Đukić, ceo tim (izuzev par pojedinaca), izostala je "vatra u očima"...

Partizan je, vro verovatno, izgubio titulu šampiona države, ali još je u prilici da odbrani drugi trofej iz prošle sezone - Kup Srbije.

Da bi to učinio neophodno je da pređe prvu prepreku, nimalo naivni i nimalo lak - Čukarički (osvajač Kupa za 2015. godinu). 

Pred Miroslavom Đukićem je težak zadatak, pre svega da ekipu psihički "podigne", mada za borbu za trofej ne bi smelo da izostane motiva.

"Uvek posle derbija, kad izgubite i ne igrate kako treba, ekipa psihološki padne. Uđe neka tuga u ekipu, ali nema vremena za tugovanje, jedva čekamo da počne ta utakmica protiv Čukaričkog, da iza nas ostane derbi", rekao je Đukić na konferenciji za novinare.

Polufinale Kupa Srbije (prva utakmica na Banovom brdu u sredu od 18.30 časova) je već počela, jer je Čukarički, nezadovoljan suđenjem u meču protiv niškog Radničkog u prvenstvu, planirao čak da igra sa omladincima(!). Međutim, posle jasne poruke iz FSS-a da će biti drastično kažnjen, "brđani" su odustali od te ideje.

U Partizanu, pak, jedva čekaju početak meča, jer bi to, na neki na način bio "melem" na ranu iz derbija. Naravno, pod uslovom da dobro odigra i mirnije sačeka revanš.

"Čeka nas veoma bitna utakmica u sredu. Znamo da će biti teško, jedna odlična ekipa. Veoma bitno takmičenje, jer imamo priliku da pobedom uđemo u finale", rekao je Đukić.

Partizan i Čukarički su nedavno u prvenstvu odigrali meč na Banovom brdu, koju su crno-beli sa Topčiderskog brda (neočekivano) lako rešili u svoju korist. Međutim, Đukić se nije saglasio sa ocenom novinara da je to bilo lagano za njegov tim.

"Nije bilo lako ni prošli put. Ispalo je tako jer je Partizan dobro ušao u utakmicu i poveo 2:0, onda sve izgleda lakše. Svestan sam da je Čukarički dobra ekipa, agresivna. Znam da će nam praviti teškoće, ali mi smo Partizan, učinićemo sve da pobedimo", kaže Đukić.

Trener Partizana smatra da je za njegov tim bolje što se igraju dve utakmice.

"Sigurno što se nas tiče da je bolje, svakako da je Partizan favorit na papiru i zato je bolje dve utakmice, smanjuje se rizik da ekipa koja je na papiru slabija može da prođe. Ali, papir je jedno, teren je drugo", rekao je Đukić.

Upitan da li je odgledao meč Čukaričkog protiv niškog Radničkog, koji je izazvao gnev na Banovom brdu zbog sudijskih odluka, Đukić je rekao da je odgledao samo prvo poluvreme.

"Prvo poluvreme je bilo izjednačeno, dinamično, agresivno, kao što igra Čukarički, a iskoristio je jednu priliku. Drugo poluvreme zaista nisam gledao, jer nema potrebe sa dva igrača manje, to mi ništa ne pokazuje", rekao je Đukić. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar