Ливерпулов план - ако Џан оде, стиже Себаљос!

Млади Шпанац прва опција Јиргена Клопа.

Фудбал 19.04.2018 | 17:00
Ливерпулов план - ако Џан оде, стиже Себаљос!
Дани пролазе, отварање летње трансфер пијаце се ближи, а Ливерпул никако да реши питање будућности Емреа Џана. Неколико пута започети разговори нису уродили плодом, а како је интересовање Јувентуса појачано од зиме - све је изгледније да ће се немачки репрезентативац на лето преселити у нови клуб.

Уколико би се то заиста десило - Јирген Клоп има спремљен план у лику Данија Себаљоса. Према информацијама локалног британског сајта Ливерпул Ехо - најкориснији играч прошлогодишњег Европског првенства за младе прва је Клопова жеља овог лета и врло лако могло би да се догоди да буде прво појачање Ливерпула овог лета.

Себаљос је и даље велика енигма и нејасно је зашто за њега нема места у Реалу. Одиграо је свега 715 минута у 19 мечева, а у Примери је одиграо само 51 минут у последње четири утакмице. Млади везиста је због мале минутаже желео да се врати у Бетис, где је био далеко најбољи играч, на позајмицу до краја сезоне, али је на крају ипак одлучено да остане у Реалу.

Упркос томе што не игра уопште и што код Зинедина Зидана нема места, Реал га се неће одрећи за цену мању од 15.000.000 евра, што је готово комплетна сума плаћена Бетису прошлог лета (17.000.000 евра).

Додуше, истиче се да би Реал можда и био спреман да се одрекне Себаљоса и за мањи новац, уколико у посао буде укључена повратна откупна клаузула, што је пракса коју Флорентино Перез користи у продаји готово свих талентованих младих играча.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар