Мамић: Избјеглице од мене одлазиле за милионе!

"Сви броје моју лову, а не питају за оних 99 одсто играча где сам поп**ио", оштар је био на суду у Осијеку Здравко Мамић.

Фудбал 17.04.2018 | 16:45
Мамић: Избјеглице од мене одлазиле за милионе!
Суђење Здравку Мамићу (58), "газди" Динама и најмоћнијем човеку хрватског фудбала настављено је овог уторка.

У Жупанијском суду у Осијеку он је изнео одбрану у процесу у којем се терети да је "извукао" 15 милиона евра из Динамо Загреба, као и да је буџет Хрватске оштетио за 1,6 милиона евра.

Након што је прошле године избачен из суднице због сталног непоштовања суда и поновљених испада, њему је данас омогућено да се брани и да говори о томе како је подељен новац после продаја Луке Модрића и Дејана Ловрена. Такође, изјашњавао се и о томе како је функционисао највећи хрватски клуб док је он имао званичну функцију.

Мамић је и претходних недеља поносно истицао званичну одлуку Динама да га не терети ни за шта и упозоравао хрватску јавност да се за његов "прогон" користи новац грађана. Сличне поруке слао је и данас у Осијеку.

"Жртва сам срамотно, конструисаног политичког процеса, у којем је употребљен цели хрватски систем и новац пореских обвезника", рекао је Мамић.

Мамић је наглашавао да је у формирању оптужнице кршен закон, доводио је у питање овлашћеност тужиоца Свена Мишковића и говорио о разлозима због којих сматра да је његов предмет "делегиран" из Загреба у Осијек.

Он је такође одбацио оптужбе да је оштетио Динамо и говорио о томе да "ако је направио кривично дело, направио га је заједно са Луком Модрићем и Дејаном Ловреном".

Предмет тужбе су управо и анекси уговора великих фудбалера, који су регулисали поделу новца од њихових трансфера из Динама. Мамић је подсетио да је на њихових трансферима платио држави 20 милиона куна пореза (данас око 2,6 милиона евра).

"Како сам то оштетио Динамо? Довео сам избеглице из Обровца и Зенице, подигао сам им цену, продао их за 33 милиона евра, платио порез и зарадио новац. Ово је нестварно!", рекао је Мамић.

"Сви броје моју и Модрићеву лову, али нико не пита за ових 99 одсто играча где сам по**шио. 2002 године сам дошао у Динамо и довео након Модрића и другу избеглицу, Дејана Ловрена", додао је он.

Суђење је накратко било прекинуто око 12.15 часова јер се чекао долазак Зорана Мамића, Здравковог брата, који је летео из Саудијске Арабије, па путовао из Београда право за Оисјек.

Током суђења Мамићу, претходних месеци у Хрватској су покренуте и нове истраге, попут оне за лажно сведочење Луке Модрића и Дејана Ловрена, репрезентативаца и фудбалера Реала и Ливерпула.

Бивши први човек Динама одговорио је на то да државном тужилаштву ништа није свето.

"Видим да ће све направити да докажу своју болесну амбицију да парализују Здравка Мамића, да окаљају и у ниште Динамо и хрватску фудбалску репрезентацију. Овај је предмет политички мотивисан из сасвим других интереса, да се ја, мој брат и Дамир Врбановић елиминишемо са спортске сцене и да се једна странка, којој сам исказивао симпатије, као и неки људи и председнички кандидати путем мене сатанизирају и упрљају", додао је "Мамињо".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар