Mamić: Izbjeglice od mene odlazile za milione!

"Svi broje moju lovu, a ne pitaju za onih 99 odsto igrača gde sam pop**io", oštar je bio na sudu u Osijeku Zdravko Mamić.

Fudbal 17.04.2018 | 16:45
Mamić: Izbjeglice od mene odlazile za milione!
Suđenje Zdravku Mamiću (58), "gazdi" Dinama i najmoćnijem čoveku hrvatskog fudbala nastavljeno je ovog utorka.

U Županijskom sudu u Osijeku on je izneo odbranu u procesu u kojem se tereti da je "izvukao" 15 miliona evra iz Dinamo Zagreba, kao i da je budžet Hrvatske oštetio za 1,6 miliona evra.

Nakon što je prošle godine izbačen iz sudnice zbog stalnog nepoštovanja suda i ponovljenih ispada, njemu je danas omogućeno da se brani i da govori o tome kako je podeljen novac posle prodaja Luke Modrića i Dejana Lovrena. Takođe, izjašnjavao se i o tome kako je funkcionisao najveći hrvatski klub dok je on imao zvaničnu funkciju.

Mamić je i prethodnih nedelja ponosno isticao zvaničnu odluku Dinama da ga ne tereti ni za šta i upozoravao hrvatsku javnost da se za njegov "progon" koristi novac građana. Slične poruke slao je i danas u Osijeku.

"Žrtva sam sramotno, konstruisanog političkog procesa, u kojem je upotrebljen celi hrvatski sistem i novac poreskih obveznika", rekao je Mamić.

Mamić je naglašavao da je u formiranju optužnice kršen zakon, dovodio je u pitanje ovlašćenost tužioca Svena Miškovića i govorio o razlozima zbog kojih smatra da je njegov predmet "delegiran" iz Zagreba u Osijek.

On je takođe odbacio optužbe da je oštetio Dinamo i govorio o tome da "ako je napravio krivično delo, napravio ga je zajedno sa Lukom Modrićem i Dejanom Lovrenom".

Predmet tužbe su upravo i aneksi ugovora velikih fudbalera, koji su regulisali podelu novca od njihovih transfera iz Dinama. Mamić je podsetio da je na njihovih transferima platio državi 20 miliona kuna poreza (danas oko 2,6 miliona evra).

"Kako sam to oštetio Dinamo? Doveo sam izbeglice iz Obrovca i Zenice, podigao sam im cenu, prodao ih za 33 miliona evra, platio porez i zaradio novac. Ovo je nestvarno!", rekao je Mamić.

"Svi broje moju i Modrićevu lovu, ali niko ne pita za ovih 99 odsto igrača gde sam po**šio. 2002 godine sam došao u Dinamo i doveo nakon Modrića i drugu izbeglicu, Dejana Lovrena", dodao je on.

Suđenje je nakratko bilo prekinuto oko 12.15 časova jer se čekao dolazak Zorana Mamića, Zdravkovog brata, koji je leteo iz Saudijske Arabije, pa putovao iz Beograda pravo za Oisjek.

Tokom suđenja Mamiću, prethodnih meseci u Hrvatskoj su pokrenute i nove istrage, poput one za lažno svedočenje Luke Modrića i Dejana Lovrena, reprezentativaca i fudbalera Reala i Liverpula.

Bivši prvi čovek Dinama odgovorio je na to da državnom tužilaštvu ništa nije sveto.

"Vidim da će sve napraviti da dokažu svoju bolesnu ambiciju da paralizuju Zdravka Mamića, da okaljaju i u nište Dinamo i hrvatsku fudbalsku reprezentaciju. Ovaj je predmet politički motivisan iz sasvim drugih interesa, da se ja, moj brat i Damir Vrbanović eliminišemo sa sportske scene i da se jedna stranka, kojoj sam iskazivao simpatije, kao i neki ljudi i predsednički kandidati putem mene sataniziraju i uprljaju", dodao je "Maminjo".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar