Све више туристкиња бира Мајами

Рускиње и Украјинке све више долазе у Мајами да се породе како би њихове бебе биле амерички држављани, као и хиљаде Кинескиња које са истим циљем сваке године долазе у САД.

Путовања 17.04.2018 | 15:40
Све више туристкиња бира Мајами
Мајами је већ годинама омиљена дестинација туриста из Источне Европе. Међутим, према истраживању које је обавила редакција "Гласа Америке", у последње време, многи од њих не долазе на Флориду само на одмор и по препланули тен, преноси Н1. 

Ксенија Попов дошла је у Мајами из Владивостока. Није путовала скоро два дана из града на истоку Русије само да би уживала у океану и ресторанима Мајамија. Заједно са својим супругом, дошла је у једну од градских клиника да би ту родила кћерку, Таисију. 

"Увек сам желела да се породим у САД, то ми је био својеврсни циљ. Чим сам затруднела, супруг и ја смо испитали могућности и дошли овде. Много мојих пријатељица је урадило слично. Добијате све - добру климу, квалитетну здравствену негу и држављанство", каже "порођајна туристкиња" Попова. 

Наводи се да свако дете рођено у САД аутоматски добија америчко држављанство, а сасвим је легално доћи у Америку са јединим циљем да ту родите бебу. 

Наила Валијева, оснивачица компаније "Срећна беба", каже да њена и сличне компаније помажу будућим родитељима да попуне потребне формуларе и убрзава процес проналажења гинеколога и изнајмљивања стана. 

"Није нелегално доћи у Мајами да родите бебу. Многи се слажу да је америчко здравство једно од најбољих на свету, клима је фантастична, мајке имају све што им је потребно и ствари се одвијају прилично лако", рекла је Валијева. 

Ремберто Сантос је гинеколог-акушер са Кубе, који већ 23 године обавља порођаје у Мајамију. Каже да половина његових пацијенткиња долази из Источне Европе. 

"Пацијенткиње из Русије и Украјине имају бољу толеранцију на бол. Неке траже епидуралну анестезију, али већина пацијенткиња више воли да има природан порођај", рекао је Сантос. 

Будуће маме добијају обичну туристичку визу - све што је потребно да ураде јесте да докажу да намеравају да се врате у земљу порекла, покажу повратну карту и банковне изводе. 

"У суштини, морају да докажу америчким пореским обвезницима да они неће морати да плаћају њихове лекарске рачуне", рекла је Валијева. 

Визе се обично издају на три месеца. Жене дођу у САД око месец дана пре термина порођаја, породе се и остану још месец дана. 

И док их порођајни туризам кошта око 20.000 долара, многе су спремне да плате ту цену да би уживале у свим погодностима Мајамија пре него што се опет спакују и заједно са бебама врате кући. 

Наводи се да порођајни туризам не практикују само жене из Источне Европе. ХИљаде Кинескиња са истим циљем сваке године долази у САД. Ова пракса има противнике у Америци, али би за њено укидање биле потребна промена 14. амандмана америчког Устава, што је дуг и компликован процес.

 б 92
фото: интернет

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Е' Да

17.04.2018 15:31

Ми је, само купаце да продајем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

17.04.2018 15:32

Роки ! ух

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слауф

17.04.2018 18:51

Ова фотографија је оцигледно монтирана,тамо сваки други мускарац и зена имају преко 200 кила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

18.04.2018 06:16

БАС СИ МИ КОМЕНТАР УКРАО....УПРАВО ТАКО, ОВО ЈЕ СЛИКА СА ЈАДРАНА...