Имамо информације из прве руке

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић присуствовао је данас на Бледу у Словенији на министарском састанку о ситуацији у вези са пословањем концерна "Агрокор".

Босна и Херцеговина 17.04.2018 | 12:35
Имамо информације из прве руке
"Најважније за нас из БиХ јесте да смо добили информације из прве руке. То је нешто што носимо и што знамо шта ће се дешавати. Подржавамо период стабилизације "Агрокора", имали су један тежак период у задњој години. Велпро је ликвидиран, радници су остали без радних мјеста, али се стање стабилизује", казао је Шаровић након састанка у обраћању медијима.

"У фокусу је било ребрандирање Меркатора, његово враћање у БиХ. То оцијењујемо успјешним, Меркатор је свјетла тачка. Оно што је за нас важно јесте да своје обавезе према добављачима измирује редовно. Конзум је ушао у фазу стабилизације, али су обавезе према добављачима лошије него Меркатор", додао је Шаровић и закључио:

"Ми подржавамо напоре Владе РХ и све што ради на реструктууирању Агрокора и очекујемо нови Агрокор у као што је најављено у наредних неколико мјесеци".

У раду састанка на Бледу учествовали су министри из БиХ, Србије, Хрватске и Словеније.

(Н1)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

НАЈБОЉИ

17.04.2018 11:46

Саровица за предсједника владе РС,јер је једини политицар који економију ставља испред свега нароцито Додикове совинистицке хистерије због које РС улази у период мрака,туге,исељавања, Код Саровица нема пардона па радило се то и о Србији једном реце да он овде прима плату,да је његов дзеп у БИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одлицно

17.04.2018 12:02

Стварно цовјек ради свој посао. Нико из СДС-а му није ни до кољена...

Name

Владо

18.04.2018 05:13

Док он каже економија прође воз. Нешта овако "мислим ее еко еккономииија." и најстрпљивији слушалац губи стрпљење слушајући њега.