Imamo informacije iz prve ruke

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović prisustvovao je danas na Bledu u Sloveniji na ministarskom sastanku o situaciji u vezi sa poslovanjem koncerna "Agrokor".

Bosna i Hercegovina 17.04.2018 | 12:35
Imamo informacije iz prve ruke
"Najvažnije za nas iz BiH jeste da smo dobili informacije iz prve ruke. To je nešto što nosimo i što znamo šta će se dešavati. Podržavamo period stabilizacije "Agrokora", imali su jedan težak period u zadnjoj godini. Velpro je likvidiran, radnici su ostali bez radnih mjesta, ali se stanje stabilizuje", kazao je Šarović nakon sastanka u obraćanju medijima.

"U fokusu je bilo rebrandiranje Merkatora, njegovo vraćanje u BiH. To ocijenjujemo uspješnim, Merkator je svjetla tačka. Ono što je za nas važno jeste da svoje obaveze prema dobavljačima izmiruje redovno. Konzum je ušao u fazu stabilizacije, ali su obaveze prema dobavljačima lošije nego Merkator", dodao je Šarović i zaključio:

"Mi podržavamo napore Vlade RH i sve što radi na restruktuuiranju Agrokora i očekujemo novi Agrokor u kao što je najavljeno u narednih nekoliko mjeseci".

U radu sastanka na Bledu učestvovali su ministri iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

(N1)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

NAJBOLJI

17.04.2018 13:46

Sarovica za predsjednika vlade RS,jer je jedini politicar koji ekonomiju stavlja ispred svega narocito Dodikove sovinisticke histerije zbog koje RS ulazi u period mraka,tuge,iseljavanja, Kod Sarovica nema pardona pa radilo se to i o Srbiji jednom rece da on ovde prima platu,da je njegov dzep u BIH

ODGOVORITE
Name

Odlicno

17.04.2018 14:02

Stvarno covjek radi svoj posao. Niko iz SDS-a mu nije ni do koljena...

Name

Vlado

18.04.2018 07:13

Dok on kaže ekonomija prođe voz. Nešta ovako "mislim ee eko ekkonomiiija." i najstrpljiviji slušalac gubi strpljenje slušajući njega.