Марсијал на талону: Гледаћемо дуел Бајерн - Јуве!

Баварци на пол-позицији! Биће то занимљива летња прича. . .

Фудбал 19.04.2018 | 22:30
Марсијал на талону: Гледаћемо дуел Бајерн - Јуве!
Антони Марсијал ће по свему судећи напустити на лето Манчестер Јунајтед, а те вести свакако нису промакле великим клубовима који би волели да виде тог фудбалера у својим редовима. Данашња Газета дело Спорт пише да су Јувентус и Реал Мадрид два клуба која су најближа Марсијалу, али да је Баварски тим на пол-позицији.

Његова плата је око 5.000.000 годишње, то је цифра коју је Стара дама спремна да плаћа, али упркос томе Бајерн има веће шансе да га приволи у своје редове јер је платежно моћнији. У Јувентусу већ дуже време разматрају стартегију како да се докопају Француза, али ће то највероватније зависити од продаје Паула Дибале.

Однос између Марсијала и Жозеа Муриња је захладнео, досадило је играчу да седи на клупи, није задовољан, а има уговор до лета 2019. године. Мурињо не рачуна на њега. А тај фудбалер је стигао на лето 2015. године за 60.000.000 евра. Та цифра може да порасте и до 80.000.000 евра на име бонуса. Његова цена предстојећег лета ће се кретати између 50.000.000 и 60.000.000 евра. 

Лето ће бити последња прилика за Црвене ђаволе да зараде новац на његовој продаји и извуку добар део уложених пара у куповину и плату.

Наравно, Бајерн и Јувентус нису једини заинтересовани клубови за Марсијала, ту је негде и Тотенхем, али објективно је Минхен најближа дестинација Марсијалу.

Газета истиче и долазак Ника Ковача у Бајерн као једну од ствари која може да буде пресудна јер је познато да је он одличан за рад са талентованим фудбалерима.

Марсијал је 1995. годиште, има 22 године и није случајно Јунајтед истресао толики новац пре три године када га је довео из Монака. То што се није показао у Јунајтеду, не мора да значи да не би процветао у Бајерну или Јувентусу. 

Не би био први коме је тако нешто пошло за руком.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар