Marsijal na talonu: Gledaćemo duel Bajern - Juve!

Bavarci na pol-poziciji! Biće to zanimljiva letnja priča. . .

Fudbal 19.04.2018 | 22:30
Marsijal na talonu: Gledaćemo duel Bajern - Juve!
Antoni Marsijal će po svemu sudeći napustiti na leto Mančester Junajted, a te vesti svakako nisu promakle velikim klubovima koji bi voleli da vide tog fudbalera u svojim redovima. Današnja Gazeta delo Sport piše da su Juventus i Real Madrid dva kluba koja su najbliža Marsijalu, ali da je Bavarski tim na pol-poziciji.

Njegova plata je oko 5.000.000 godišnje, to je cifra koju je Stara dama spremna da plaća, ali uprkos tome Bajern ima veće šanse da ga privoli u svoje redove jer je platežno moćniji. U Juventusu već duže vreme razmatraju startegiju kako da se dokopaju Francuza, ali će to najverovatnije zavisiti od prodaje Paula Dibale.

Odnos između Marsijala i Žozea Murinja je zahladneo, dosadilo je igraču da sedi na klupi, nije zadovoljan, a ima ugovor do leta 2019. godine. Murinjo ne računa na njega. A taj fudbaler je stigao na leto 2015. godine za 60.000.000 evra. Ta cifra može da poraste i do 80.000.000 evra na ime bonusa. Njegova cena predstojećeg leta će se kretati između 50.000.000 i 60.000.000 evra. 

Leto će biti poslednja prilika za Crvene đavole da zarade novac na njegovoj prodaji i izvuku dobar deo uloženih para u kupovinu i platu.

Naravno, Bajern i Juventus nisu jedini zainteresovani klubovi za Marsijala, tu je negde i Totenhem, ali objektivno je Minhen najbliža destinacija Marsijalu.

Gazeta ističe i dolazak Nika Kovača u Bajern kao jednu od stvari koja može da bude presudna jer je poznato da je on odličan za rad sa talentovanim fudbalerima.

Marsijal je 1995. godište, ima 22 godine i nije slučajno Junajted istresao toliki novac pre tri godine kada ga je doveo iz Monaka. To što se nije pokazao u Junajtedu, ne mora da znači da ne bi procvetao u Bajernu ili Juventusu. 

Ne bi bio prvi kome je tako nešto pošlo za rukom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar