БЛ: Ово никад није виђено у Бундеслиги!

Мајнц победио, судија враћао играче из свлачионице због пенала! Фудбалери Мајнца победили су Фрајбург резултатом 2:0 у дербију зачеља којим је затворено 30. коло немачке Бундеслиге.  Потпуно "лудило" на "Опел Арени" у Мајнцу у двобоју за опстанак у Бундеслиги против Фрајбурга. . .  Најчуднији ВАР пенал: Судија свирао у полувремену, па чекао голмана да изађе из свлачионице! Опет прекид због фудбала понедељком! Мајнц савладао Фрајбург после два бизарна гола.

Фудбал 16.04.2018 | 22:55
БЛ: Ово никад није виђено у Бундеслиги!
Пабло де Бласис је био двоструки стрелац, али је утакмицу у Мајнцу обележио је судија Гвидо Викман и одлука коју је донео у надокнади времена првог полувремена.

Главни арбитар је после прегледавања снимка ВАР технологијом вратио фудбалере из свлачионица и досудио пенал за домаћина.

У последњем минуту првог дела играчи Мајнца су се нашли у доброј шанси, ударац је изблокиран, али је тек прегледањем снимка утврђено да је лопта погодила неког у руку, иако је судија послао играче на паузу. 

ВАР је потврдио да је Викман пропустио да санкционише најсрожом казном, па их је он вратио на терен и покренуо конфузију која је трајала неколико минута. Играчи нису били свесни шта се дешава, све док Де Бласис није пришао да изведе најстрожу казну. 

Као у рукомету, судија Винкман је показао му је да неће бити шансе за поправни уколико се лопта одбије од стативе или голман Фрајбурга одбрани његов ударац.

Аргентинац је био сигуран и тек тада су фудбалери две екипе могли на петнаестоминутни одмор, док је у наставку Мајнц оверио тријумф. Поново је Де Бласис савладао голмана Шволова, овога пута је у 79. минуту искористио несебичну асистенцију Куасиона, након катастрофалне грешке гостујућег чувара мреже.

Овим тријумфом Мајнц је прескочио Фрајбург на табели, налази се на 15. позицији са 30 бодова, колико има и данашњи противник, али уз лошију гол разлику.

Невјероватне ствари догодиле су се у понедјељак увече у посљедњој утакмици 30. кола шампионата Њемачке између Мајнца и Фрајбурга, а који је на крају припао домаћину за бијег из опасне зоне.

МАЈНЦ - ФРАЈБУРГ 2:0 (1:0)

Важна три бода освојили су изабраници Сандра Шварца у борби за опстанак погоцима Аргентинца Пабла Де Блазиса успут прекинувши серију од чак шест мечева без побједе, док је црни низ на седам сусрета продужио Фрајбург.

Али то није оно што се најинтересантније догодило вечерас на "Опел Арени"!

Наиме, судија Гвидо Винкман одвео је играче у полувремену, а потом их шест минута касније вратио на терен, досудио једанаестерац из којег је домаћин стигао до поготка!

Играо се 45. минут када је лопта у руку погодила дефанзивца Фрајбурга Кристијана Гинтера, али се арбитар није огласио. Уствари јесте, али само да одсвира крај првог полувремена.

Међутим, иако су се играчи оба тима повукли на заслужени одмор у свлачионице „Опел Арене“, арбитар је послије погледаног снимка вратио фудбалере и досудио ударац са „бијеле тачке“, а Пабло Ди Блазис био прецизан за вођство домаћина седам минута послије краја првог полувремена!

Тако нешто се, сигурни смо, никад није догодило у њемачком фудбалу!

Али ни то није све, на отварању другог дијела, прије самог почетка, шоу су направили навијачи Мајнца.

У знак протеста што њихов тим игра меч понедјељком истакли су транспарент: „Субота, 15.30, фудбал, кобасица и пиво“ и гомилом папирних ролни затрпали гол.

Редари су брзо реаговали и почистили папире како би утакмица била настављена, али су домаћи фанови синхронизованом акцијом и новом канонадом тоалет папира „бомбардовали“ и гол на другој страни!

Коначан ударац Фрајбургу задао је у 78. минуту његов голман Александар Швалов, који је катастрофално погријешио и додао лопту Робину Кваисону, а Швеђанин прослиједио Де Блазису за 2:0! 

Невјероватна грешка!

Скоро годину дана полемише се да ли је увођење видеотехнологије у фудбал добро или лоше. Нема ко се није огласио, нема кога није закинуо или наградио, али оно што се вечерас десило на „Опел арени“ улази у анале спорта. Свега смо се нагледали - макар мислили - да бисмо у сусрету Мајнца и Фрајбурга приствовали чуду невиђеном.

Пеналу из свлачионице!

Судија Гвидо Винкман је свирао пенал у тренутку кад на терену није било - никог!? За све је крив или заслужан (зависи како ко гледа) ВАР, јер је главном арбитру из студија у Келну јављено да је у последњем минуту првог полувремена, после центаршута Бросинског, дефанзивац гостију Кемпфиграо руком. Чист пенал! Винкман није видео, одсвирао је крај. Играчи Фрајбурга су отрчали у свлачионицу. Мајнцови не. Стоје поред клупе. Чекају... А онда технологија пресуђује у корист домаћина и исправља Винкмана, пошто му је сугерисано да покаже на белу тачку. Што је овај и урадио, јер се претходно и сам уверио у пропуст гледајући ТВ снимак.

Мајнцови играчи су схватили да имају зицер. Аргентинац Пабло де Бласис је зрабио лопту. Наместио је на 11 метара. Само, коме да пуца? Нема голмана. Цео стадион чека Александра Шволова да се врати из свлачионице. Плус, фудбалере Фрајбурга да буду на терену, како би све протекло по правилима. У јендом тренутку, из свлачионице гостију се чује „не враћамо се“. Но, правила су правила. Враћају се сви на терен, Шволов стаје на црту, Басис је неумољив - 1:0! У седмом минуту надокнаде времена.

Био је то гол којим је Мајнц наплатио мало бољу игру из првог дела. Имао је неколико прилика у другом да повиси на 2:0, да би победу осигурао у 79. Опет на бизара начин. Голман Шволов у главној улози. Предао је лопту у ноге Робину Квајсону, Швеђанин оставио као на тацни Де Бласису, а овај умало промашио. Шут у стативу, па одбитак у гол. Таман да се домаћин бодовно изједначи на табели са екипом Кристијана Штрајха, сад оба тима имају по 30 поена. Биће ватре у преостала четири кола да се избегне место које води у бараж.

У једном су навијачи Мајнца и Фрајбурга сагласни. Фудбал у Немачкој не сме да се игра понедељком. Ултраси оба клуба су певали против одлуке Бундеслиге да из комерцијалних разлога уведе нови термин и један меч сваког кола помери за први радни дан у седмици. Не иде.

Први су реаговали навијачи Борусије који нису ни дошли на меч на један меч свог тима, па онда масовни протести на сусрету РБ Лајпциг - Ајнтрахт Франкфурт, а вечерас хиљаде ролни тоалет папира које су почетак другог полувремена одложиле за пет, шест минута, колико је било потребно редарима да почисте простор испред гола Фрајбурга. Довољно да челници лиге схвате с ким имају посла.

И транспарент Мајнцових присталица, који можда најбоље илуструје расположење навијачких група у Немачкој:

„Субота, у пола четири - фудбал, кобасице и пиво“.

БУНДЕСЛИГА - 30. КОЛО:

Мајнц - Фрајбург 2:0 (1:0)

/Ди Блазис 45+7 пен, 78/

у недјељу

Шалке - Дортмунд 2:0 (0:0)
/Конопљанка 50, Налдо 82/

Вердер - Лајпциг 1:1 (1:0)
/Мојсандер 28 - Лукман 50/

у суботу

Леверкузен - Франкфурт 4:1 (1:1)
/Брандт 20, Фоланд 71, 77, 88 - Фабиан 23/

Херта - Келн 2:1 (0:1)
/Зелке 49, 53 - Битенкур 29/

Хофенхајм - Хамбург 2:0 (2:0)
/Гнабри 18, Шалај 27/

Штутгарт - Хановер 1:1 (0:0)
/Томи 53 - Фулкруг 90+1/

Бајерн - Менхенгладбах 5:1 (2:1)
/Вагнер 38, 42, Алкантара 51, Алаба 68, Левандовски 82 - Дрмић 9/

у петак

Волфсбург - Аугзбург 0:0

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 75, Шалке 55, Борусија Дортмунд 51, Бајер Леверкузен 51, Лајпциг 47, Хофенхајм 46, Ајнтрахт 46, Борусија Менхенгладбах 40, Штутгарт 39, Аугзбург 37, Херта 39, Вердер 37, Хановер 36, Волфсбург 30, Фрајбург 30, Мајнц  30, ХСВ 22, Келн 21.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар