BL: Ovo nikad nije viđeno u Bundesligi!

Majnc pobedio, sudija vraćao igrače iz svlačionice zbog penala! Fudbaleri Majnca pobedili su Frajburg rezultatom 2:0 u derbiju začelja kojim je zatvoreno 30. kolo nemačke Bundeslige.  Potpuno "ludilo" na "Opel Areni" u Majncu u dvoboju za opstanak u Bundesligi protiv Frajburga. . .  Najčudniji VAR penal: Sudija svirao u poluvremenu, pa čekao golmana da izađe iz svlačionice! Opet prekid zbog fudbala ponedeljkom! Majnc savladao Frajburg posle dva bizarna gola.

Fudbal 16.04.2018 | 22:55
BL: Ovo nikad nije viđeno u Bundesligi!
Pablo de Blasis je bio dvostruki strelac, ali je utakmicu u Majncu obeležio je sudija Gvido Vikman i odluka koju je doneo u nadoknadi vremena prvog poluvremena.

Glavni arbitar je posle pregledavanja snimka VAR tehnologijom vratio fudbalere iz svlačionica i dosudio penal za domaćina.

U poslednjem minutu prvog dela igrači Majnca su se našli u dobroj šansi, udarac je izblokiran, ali je tek pregledanjem snimka utvrđeno da je lopta pogodila nekog u ruku, iako je sudija poslao igrače na pauzu. 

VAR je potvrdio da je Vikman propustio da sankcioniše najsrožom kaznom, pa ih je on vratio na teren i pokrenuo konfuziju koja je trajala nekoliko minuta. Igrači nisu bili svesni šta se dešava, sve dok De Blasis nije prišao da izvede najstrožu kaznu. 

Kao u rukometu, sudija Vinkman je pokazao mu je da neće biti šanse za popravni ukoliko se lopta odbije od stative ili golman Frajburga odbrani njegov udarac.

Argentinac je bio siguran i tek tada su fudbaleri dve ekipe mogli na petnaestominutni odmor, dok je u nastavku Majnc overio trijumf. Ponovo je De Blasis savladao golmana Švolova, ovoga puta je u 79. minutu iskoristio nesebičnu asistenciju Kuasiona, nakon katastrofalne greške gostujućeg čuvara mreže.

Ovim trijumfom Majnc je preskočio Frajburg na tabeli, nalazi se na 15. poziciji sa 30 bodova, koliko ima i današnji protivnik, ali uz lošiju gol razliku.

Nevjerovatne stvari dogodile su se u ponedjeljak uveče u posljednjoj utakmici 30. kola šampionata Njemačke između Majnca i Frajburga, a koji je na kraju pripao domaćinu za bijeg iz opasne zone.

MAJNC - FRAJBURG 2:0 (1:0)

Važna tri boda osvojili su izabranici Sandra Švarca u borbi za opstanak pogocima Argentinca Pabla De Blazisa usput prekinuvši seriju od čak šest mečeva bez pobjede, dok je crni niz na sedam susreta produžio Frajburg.

Ali to nije ono što se najinteresantnije dogodilo večeras na "Opel Areni"!

Naime, sudija Gvido Vinkman odveo je igrače u poluvremenu, a potom ih šest minuta kasnije vratio na teren, dosudio jedanaesterac iz kojeg je domaćin stigao do pogotka!

Igrao se 45. minut kada je lopta u ruku pogodila defanzivca Frajburga Kristijana Gintera, ali se arbitar nije oglasio. Ustvari jeste, ali samo da odsvira kraj prvog poluvremena.

Međutim, iako su se igrači oba tima povukli na zasluženi odmor u svlačionice „Opel Arene“, arbitar je poslije pogledanog snimka vratio fudbalere i dosudio udarac sa „bijele tačke“, a Pablo Di Blazis bio precizan za vođstvo domaćina sedam minuta poslije kraja prvog poluvremena!

Tako nešto se, sigurni smo, nikad nije dogodilo u njemačkom fudbalu!

Ali ni to nije sve, na otvaranju drugog dijela, prije samog početka, šou su napravili navijači Majnca.

U znak protesta što njihov tim igra meč ponedjeljkom istakli su transparent: „Subota, 15.30, fudbal, kobasica i pivo“ i gomilom papirnih rolni zatrpali gol.

Redari su brzo reagovali i počistili papire kako bi utakmica bila nastavljena, ali su domaći fanovi sinhronizovanom akcijom i novom kanonadom toalet papira „bombardovali“ i gol na drugoj strani!

Konačan udarac Frajburgu zadao je u 78. minutu njegov golman Aleksandar Švalov, koji je katastrofalno pogriješio i dodao loptu Robinu Kvaisonu, a Šveđanin proslijedio De Blazisu za 2:0! 

Nevjerovatna greška!

Skoro godinu dana polemiše se da li je uvođenje videotehnologije u fudbal dobro ili loše. Nema ko se nije oglasio, nema koga nije zakinuo ili nagradio, ali ono što se večeras desilo na „Opel areni“ ulazi u anale sporta. Svega smo se nagledali - makar mislili - da bismo u susretu Majnca i Frajburga pristvovali čudu neviđenom.

Penalu iz svlačionice!

Sudija Gvido Vinkman je svirao penal u trenutku kad na terenu nije bilo - nikog!? Za sve je kriv ili zaslužan (zavisi kako ko gleda) VAR, jer je glavnom arbitru iz studija u Kelnu javljeno da je u poslednjem minutu prvog poluvremena, posle centaršuta Brosinskog, defanzivac gostiju Kempfigrao rukom. Čist penal! Vinkman nije video, odsvirao je kraj. Igrači Frajburga su otrčali u svlačionicu. Majncovi ne. Stoje pored klupe. Čekaju... A onda tehnologija presuđuje u korist domaćina i ispravlja Vinkmana, pošto mu je sugerisano da pokaže na belu tačku. Što je ovaj i uradio, jer se prethodno i sam uverio u propust gledajući TV snimak.

Majncovi igrači su shvatili da imaju zicer. Argentinac Pablo de Blasis je zrabio loptu. Namestio je na 11 metara. Samo, kome da puca? Nema golmana. Ceo stadion čeka Aleksandra Švolova da se vrati iz svlačionice. Plus, fudbalere Frajburga da budu na terenu, kako bi sve proteklo po pravilima. U jendom trenutku, iz svlačionice gostiju se čuje „ne vraćamo se“. No, pravila su pravila. Vraćaju se svi na teren, Švolov staje na crtu, Basis je neumoljiv - 1:0! U sedmom minutu nadoknade vremena.

Bio je to gol kojim je Majnc naplatio malo bolju igru iz prvog dela. Imao je nekoliko prilika u drugom da povisi na 2:0, da bi pobedu osigurao u 79. Opet na bizara način. Golman Švolov u glavnoj ulozi. Predao je loptu u noge Robinu Kvajsonu, Šveđanin ostavio kao na tacni De Blasisu, a ovaj umalo promašio. Šut u stativu, pa odbitak u gol. Taman da se domaćin bodovno izjednači na tabeli sa ekipom Kristijana Štrajha, sad oba tima imaju po 30 poena. Biće vatre u preostala četiri kola da se izbegne mesto koje vodi u baraž.

U jednom su navijači Majnca i Frajburga saglasni. Fudbal u Nemačkoj ne sme da se igra ponedeljkom. Ultrasi oba kluba su pevali protiv odluke Bundeslige da iz komercijalnih razloga uvede novi termin i jedan meč svakog kola pomeri za prvi radni dan u sedmici. Ne ide.

Prvi su reagovali navijači Borusije koji nisu ni došli na meč na jedan meč svog tima, pa onda masovni protesti na susretu RB Lajpcig - Ajntraht Frankfurt, a večeras hiljade rolni toalet papira koje su početak drugog poluvremena odložile za pet, šest minuta, koliko je bilo potrebno redarima da počiste prostor ispred gola Frajburga. Dovoljno da čelnici lige shvate s kim imaju posla.

I transparent Majncovih pristalica, koji možda najbolje ilustruje raspoloženje navijačkih grupa u Nemačkoj:

„Subota, u pola četiri - fudbal, kobasice i pivo“.

BUNDESLIGA - 30. KOLO:

Majnc - Frajburg 2:0 (1:0)

/Di Blazis 45+7 pen, 78/

u nedjelju

Šalke - Dortmund 2:0 (0:0)
/Konopljanka 50, Naldo 82/

Verder - Lajpcig 1:1 (1:0)
/Mojsander 28 - Lukman 50/

u subotu

Leverkuzen - Frankfurt 4:1 (1:1)
/Brandt 20, Foland 71, 77, 88 - Fabian 23/

Herta - Keln 2:1 (0:1)
/Zelke 49, 53 - Bitenkur 29/

Hofenhajm - Hamburg 2:0 (2:0)
/Gnabri 18, Šalaj 27/

Štutgart - Hanover 1:1 (0:0)
/Tomi 53 - Fulkrug 90+1/

Bajern - Menhengladbah 5:1 (2:1)
/Vagner 38, 42, Alkantara 51, Alaba 68, Levandovski 82 - Drmić 9/

u petak

Volfsburg - Augzburg 0:0

TABELA: Bajern Minhen 75, Šalke 55, Borusija Dortmund 51, Bajer Leverkuzen 51, Lajpcig 47, Hofenhajm 46, Ajntraht 46, Borusija Menhengladbah 40, Štutgart 39, Augzburg 37, Herta 39, Verder 37, Hanover 36, Volfsburg 30, Frajburg 30, Majnc  30, HSV 22, Keln 21.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar