Коми опет тврди: Трамп је лажов!

Бивши директор ФБИ Џејмс Коми поновио је у интервјуу за телевизију АБЦ да постоји могућност да Русија поседује компромитујуће информације о америчком председнику Доналду Трампу.

Свијет 16.04.2018 | 21:13
Коми опет тврди: Трамп је лажов!
Како је рекао, вероватно постоје докази о његовом његовом "ометању правосуђа", пренела је агенција АП.

Коми је у интервјуу америчкој телевизијској мрежи АБЦ рекао да је "запањујуће" помислити да Русија има компромитујуће информације о Трампу али да ту могућност не треба искључити.

Према његовим речима, вероватно је да је Трамп ометао правосуђе у својим председничким поступцима. Коми је рекао да амерички председник "морално неподобан" да води САД инсистирајући да је Трамп "лажов".

''Не верујем у приче да је ментално неспособан или да је у првој фази деменције. Мислим да није ментално већ морално неподобан да буде председник. Наш предсендик треба да буде оличење поштовања и да се води вредностима које су у срцу наше земље. Једна од тих вредности је истина а то председник није способан да поштује'', рекао је Коми у дугом интервјуу америчкој телевизији.

Бивши шеф ФБИ сутра треба да изда књигу "А Хигхер Лоyалтy: Трутх, Лиес, анд Леадерсхип" (Велика лојалност: Истина, лажи и вођство) у којој описује 20 година каријере за време председника Џорџа Буша млађег и рада у ФБИ-у од 2013. до 2017. године.


 
Коми у књизи, чији су делови процурели у јавности, пише да је Трамп "окорели лажов" који људе око себе подређује лојалности као "вођа мафије".

Према његовим речима, Трамп је "непоштен председник, одвојен од стварности и институционалних вредности" који влада "вођен егом" и лојалношћу коју захтева да му буде исказана.



Трамп је Комија сменио у мају прошле године због истраге ФБИ-а о могућој предизборној сарадњи Трампових сарадника с Русијом 2016. године.
 
Коми је раније у Сенату Конгреса САД већ помињао притиске Беле куће и да је Трамп захтевао његову лојалност и затражио да одустане од истраге против генерала Мајкла Флина, тадашњег саветника за државну безбедност који је био приморан на оставку.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Исти Миле

16.04.2018 19:15

Исти Миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛБАТРОС

16.04.2018 20:04

Трамп је Предсједник, а Коми...???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

16.04.2018 20:44

Додик и Трамп су најјаци на свијету. Сами против свих.

ОДГОВОРИТЕ