Komi opet tvrdi: Tramp je lažov!

Bivši direktor FBI Džejms Komi ponovio je u intervjuu za televiziju ABC da postoji mogućnost da Rusija poseduje kompromitujuće informacije o američkom predsedniku Donaldu Trampu.

Svijet 16.04.2018 | 21:13
Komi opet tvrdi: Tramp je lažov!
Kako je rekao, verovatno postoje dokazi o njegovom njegovom "ometanju pravosuđa", prenela je agencija AP.

Komi je u intervjuu američkoj televizijskoj mreži ABC rekao da je "zapanjujuće" pomisliti da Rusija ima kompromitujuće informacije o Trampu ali da tu mogućnost ne treba isključiti.

Prema njegovim rečima, verovatno je da je Tramp ometao pravosuđe u svojim predsedničkim postupcima. Komi je rekao da američki predsednik "moralno nepodoban" da vodi SAD insistirajući da je Tramp "lažov".

''Ne verujem u priče da je mentalno nesposoban ili da je u prvoj fazi demencije. Mislim da nije mentalno već moralno nepodoban da bude predsednik. Naš predsendik treba da bude oličenje poštovanja i da se vodi vrednostima koje su u srcu naše zemlje. Jedna od tih vrednosti je istina a to predsednik nije sposoban da poštuje'', rekao je Komi u dugom intervjuu američkoj televiziji.

Bivši šef FBI sutra treba da izda knjigu "A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership" (Velika lojalnost: Istina, laži i vođstvo) u kojoj opisuje 20 godina karijere za vreme predsednika Džordža Buša mlađeg i rada u FBI-u od 2013. do 2017. godine.


 
Komi u knjizi, čiji su delovi procureli u javnosti, piše da je Tramp "okoreli lažov" koji ljude oko sebe podređuje lojalnosti kao "vođa mafije".

Prema njegovim rečima, Tramp je "nepošten predsednik, odvojen od stvarnosti i institucionalnih vrednosti" koji vlada "vođen egom" i lojalnošću koju zahteva da mu bude iskazana.Tramp je Komija smenio u maju prošle godine zbog istrage FBI-a o mogućoj predizbornoj saradnji Trampovih saradnika s Rusijom 2016. godine.
 
Komi je ranije u Senatu Kongresa SAD već pominjao pritiske Bele kuće i da je Tramp zahtevao njegovu lojalnost i zatražio da odustane od istrage protiv generala Majkla Flina, tadašnjeg savetnika za državnu bezbednost koji je bio primoran na ostavku.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Isti Mile

16.04.2018 21:15

Isti Mile.

ODGOVORITE
Name

ALBATROS

16.04.2018 22:04

Tramp je Predsjednik, a Komi...???

ODGOVORITE
Name

Milko

16.04.2018 22:44

Dodik i Tramp su najjaci na svijetu. Sami protiv svih.

ODGOVORITE