За диплому 100 хиљада марака!

Према свједочењима, у то вријеме се увелико шапутало да су, у сарадњи с једним талијанским колегом, тадашњи професор, а данашњи декан Медицинског факултета Ранко Шкрбић, и тадашњи ректор бањалучког Универзитета, Драгољуб Мирјанић, тим Талијанима омогућили лажно студирање по цијени од 100. 000 КМ по „студенту“ па навише.

Република Српска 16.04.2018 | 20:36
За диплому 100 хиљада марака!
О причи о групи од око 70-ак Италијана (међу њима и нешто Швајцараца), углавном зубних техничара, који су готово преко ноћи исполагали испите на Медицинском факултету у Бањалуци и тако постали лажни стоматолози, постојала су одређена сазнања и информације још прије више од 15 година, али је цијела ствар убрзо политички заташкана.

Неколико извора ИнфоРадара, с којима су, дуго истражујући улазне информације до којих су дошли (али су, што је још значајније, дошли и до аутентичних докумената), међу њима и један од професора који је из страха од политичке одмазде инсистирао на анонимности, у протеклих неколико седмица помогли су да склопимо недостајући дјелић за мозаик ове велике корупцијске приче.

Према њиховим идентичним свједочењима, у то вријеме се увелико шапутало да су, у сарадњи с једним талијанским колегом, тадашњи професор, а данашњи декан Медицинског факултета Ранко Шкрбић, и тадашњи ректор бањалучког Универзитета, Драгољуб Мирјанић, тим Талијанима омогућили лажно студирање по цијени од 100.000 КМ по „студенту“ па навише.

Да зло буде горе, скоро идентичан сценарио у својој књизи Куку нама, тешко теби, Милораде, која је штампана 2014. године, описао је и Милутин Пејић (бивши директор Пошта Српске), тврдећи да му је професор Ђан Карло Боццони (којег у књизи именује као Ђан Парло Вазалонеа), лично признао да је такав „посао“ успио да реализује у Бањалуци.

Пејић није желио да говори за портал, јер је, како је објаснио, све већ написао, а упркос конкретним питањима нијеми су остали и Ранко Шкрбић и Драгољуб Мирјанић, данас генерални секретар Академије наука и умјетности РС.

Шкрбића и Мирјанића питали смо да ли су и када ови „студенти“ похађали наставу, полагали испите и, евентуално, стекли дипломе на Медицинском факултету, као и да прокоментаришу директне оптужбе на сопстевни рачун и разјасне своје улоге, али ни са једне адресе одговор ни након пола мјесеца чекања није стигао.

О томе колико је прича озбиљна вјероватно свједочи и чињеница да на читав сет питања о 29 студената, чија су имена у нашем посједу, ни након истека службеног рока од 15 дана који предвиђа Закон о слободи приступа информацијама, нико ни са Медицинског факултета није одговорио.

Наиме, са списка до којег је дошао портал Инфорадар, видљиво је да се сви студенти воде као да су на факултет уписани 1996. године, иако Пејић у својој књизи тврди да је Ђан Карло Боццони (у књизи Вазалоне), „преговоре“ са главешинама на Универзитету водио неколико година касније и да су, уз фалсификовану документацију, Италијани, заправо, ретроактивно уписани.

О правој збрци са уписом могао би да посвједочи и само један детаљ – на списку студената једно од имена је и Серале Маттео, са бројем индекса 186/96 (што би требало да значи да је на факултет уписан 1996. године), али на увјерењу које му је 1998. издато ради наводног пребацивања на други факултет, пише да је на Медицински факултет у Бањалуци уписан 1994/95 године?!

„Студенти“ у 47. години живота

Осим чињенице да су неки од „студената“ тада били прилично времешни, а поједини ближе пензији него цвијету младости па је, рецимо, Роса Цоссу из Сасарија, 1996. имала 36 година, а њен колега, Ђан Паоло Бруни из Фиренце чак 47, посебно су индикативна увјерења о положеним испитима до којих је Инфорадар.ба такође дошао.

На тим увјерењима, чије факсимиле ексклузивно објављујемо, а која су издата 1998. године наводно због преписа на сродне факултете у Новом Саду и Крагујевцу, сви студенти имају једнак број положених испита – 22, а да куриозитет буде већи, скоро сви су положили и гинекологију, предмет који, како нам је потврђено са факултета, на Одсјеку за стоматологију уопште не постоји!

Сву ову документацију потписала је тадашња деканеса Медицинског факултета Љиљана Хотић-Човичковић, која је у међувремену трагично настрадала (према постојећим информацијама у саобраћајној несрећи) те због тога нисмо били у могућности потражити било какав став.

Индикативно је, такође, да су се сви они са Медицинског факултета у Бањалуци исписали у осмом семестру, или, простом рачуницом – са четврте године стоматологије, али ни на питање – како су студенти за двије године (од 1996-1998), успјели да догурају до четврте године студија, одговор није стигао.

„Вјерујем да су им ти детаљи промакли, јер је било најважније да се каквом-таквом документацијом покрију и наводним преписивањем Италијана на факултете у Србији ријеше те приче након што је она процурила“, каже један од професора са Медицинског факултета.

Он, такође, тврди да му није познато да је на бањалучкој стоматологији икад организована настава на талијанском или неком другом страном језику, па је остало нејасно и како су студенти-Талијани, ако су икад били у Бањалуци, слушали наставу и полагали испите?

Дгс није имала базу података

Са Медицинског факултета није стигао одговор ни на нашу молбу да нам дозволе увид у документацију о пријавама испита спорних студената, као ни увид у билтене о евентуалним, свршеним стоматолозима из Италије који су „дипломирали“ у Бањалуци.

Детаљно описујући разговор са Ђан Карлом Боццонијем који је, тврди Пејић у својој књизи, најприје покушао да сакрије да је успио да подмити главешине на бањалучком Универзитету, а све му признао кад је, због лошег здравственог стања, од њега затражио помоћ, Пејић тврди и да је годинама узлауд покушавао да добије више података о евентуалном боравку Талијана у Бањалуци.

Трагом те информације, наш портал је затражио податке од Граничне полиције БиХ, са питањем да ли су и када особе са списка регистроване да су ушле или изашле из Босне и Херцеговине.

Осим информације да у то вријеме Гранична полиција (тадашња ДГС), није имала електронску базу података (!),

из те институције тврде да одговор нису у могућности да доставе због, како кажу, заштите личних података.

„Такав захтјев може да поднесе само физичко лице на које се захтјев односи, или његов овлашћени заступник. Према процјенама Агенције за заштиту личних података БиХ, таква врста информација може бити прослијеђена само полицијским или правосудним органима“, одговорили су из Граничне полиције.

Ништа боље нисмо прошли ни у Служби за послове са странцима БиХ, од које смо затражили податке о евентуланој пријави боравка Талијана у БиХ, односно у Републици Српској и/или Бањалуци.

„Увидом у евиденције, утврђено је да наведена лица не пролазе кроз службене евиденције ни по којем основу“, казали су у Служби, игноришући нашу молбу да појасне шта то тачно значи – да би Талијани требало да буду у некој другој евиденцији или да, једноставно, на нашој територији никад нису ни регистровани?

Отворено писмо Додику

Избјегаваући да дају било какав одговор, иако су им питања прослијеђена на чак три адресе – инфо службу, продекану за наставу Ненаду Понорцу и декану Ранку Шкрбићу, са Медицинског факултета у Бањалуци избјегли су и да нам доставе податак о дозвољеним квотама за упис страних студената, па је остало нејасно да ли је и колико странаца код њих могло да се упише те 1996. године.

„И да вам ништа друго није сумњиво, била би сумњива управо та година када су Италијани, наводно, почели да студирају. Па, како повјеровати да би баш из Италије неко дошао да студира у Бањалуку само годину дана од завршетка крвавог рата?“, каже за Инфорадар.ба један од професора са бањалучке медицине.

Такође тврди да је илузорно очекивати да скоро двије деценије касније неко, тачније – истражни органи, покрену ту причу, ако су је, како каже, тако „успјешно игнорисали“ (одређени центри моћи и заташкавали) свих ових година.

А да су је игнорисали свједочи и чињеница да је књига Милутина Пејића, која је, заправо, писана као отворено писмо предсједнику Републике Српске Милораду Додику (те му и послата препоручном пошиљком), прослијеђена и на адресу републичког окружног тужиоца.

Иако никад није публикована ни штампана као званично издање и нема је у продаји, књига је прослијеђена на још неколико адреса, између осталог и у Ректорат бањалучког Универзитета и у Академију наука и умјетности РС.

На оно што у њој пише нико никад није реаговао. Можда и због тога што би отварање ове пандорине кутије открило све судионике и велике размјере криминала и копруције која је заташкана.

(БН/ИнфоРадар)

Коментари / 73

Оставите коментар
Name

Доктор

16.04.2018 18:48

А ста казу гдје је и како заврсио министар здравља Богданиц свој мед.факултет? Ајмо његову документацију на видјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ,

16.04.2018 19:14

Ово је лудо ,неморес веровати ,са циме се нису бавили наси кадрови.

Name

Немој тако!

16.04.2018 19:14

Богданиц је студирао преко 15 година, а то знаци да је добро утврдио градиво. Једино, они који су му продали специјализацију из кардиологије, нису му рекли, да је први и основни ризико-фактор за кардиоваскуларна обољења претилост (дебљина), те он тако на лицном примјеру доказује да нема појма о медицини.

Name

Ре Доцо

16.04.2018 19:14

Полако.Изгубице кад тад на изборима.А онда Скупстина и прво одлука да им се одузима сва имовина.А ако неце посланици растјерати и њих.Доста бре бандо биједна.Па цудо како ти мисле да несто као вриједе.Треба ко онај Дутерте.Видио Аудије од министара.Па попиздио.Па зовнуо фино специјалу и наредио ајде одузимај.Одмах.Легенда.

Name

Ре

16.04.2018 19:46

Ово је потпуна неистина! Истина је да је одређен број грчких студената "полагао" испите на Медицинском факултету! Они који су учествовали у тој афери су санкционисани и склоњени са факултета! Ни Мирјанић, а поготово не Шкрбић, који је тада био само професор (у то вријеме је факултет држао СДС, као и читаву државу) са овим немају никакве везе!

Name

YYY

16.04.2018 19:58

Ово су идиоти који уништавају младост РС. Багро погана ваш режим је убио Давида у цвијету младости. гадите се и Богу и народу. Ко има мало мозга у глави са овима неће имати посла.

Name

А чекајте

16.04.2018 20:01

А чекајте мало: ако је афера (или "афера") стара 15 година, ми говоримо о 2003. години или ту негдје. Дакле да видимо: од 2001-2003. владу је водио Младен Иванић; од 2003-2005. Драган Микеревић а од 2005-2006. Перо Букејловић... Зашто се рачуни испостављају овој власти?

Name

АМАТЕРИ

16.04.2018 21:03

Младен,Микеревиц и Букаеловиц нису знали ста је водити владу е Милорад је сад њима показао како изледа владати и они бих сад да додју на власт.Незрели су били тад за било коју функцију тако да су им Мирјаниц и Скрбиц могли радити ста год хоце јер они нису знали ниста.А у то доба је био Цавиц председник сваку ноц у Бања Луци је нестајло 3-5 аутомобила.5000 аута је одузето због лазне документације које је царинито на брасно,кромпир итд људима одузета аута и нико недговара.Нема власти која мисли помоци обицном цовјеку.Најлалсе је помиловати криминалне и прицати о постењу

Name

Бранка

17.04.2018 10:18

О, криминалним радњама Драгољуба Мирјаница би се могао напусати роман већи него рат и мир.

Name

Суза

17.04.2018 11:53

Шта очекивати од Мирјаница који је као ректор самосталне професоре понижавао, студентима другу преко поданика у пиће постављао да би омаловазио њихову оправдану причу, а постоје докази и да их је физички нападао преко њему оданих.

Name

Није коректно измишљати лажи

17.04.2018 13:51

Сезона лова на вјештице је почела. Проф. Шкрбић је што се тиче професорског посла изузетан, ријетко добар предавач и поштен. Знају то сви који су упућени у његов рад. Добро је кад се критички осврћемо на нешто што не ваља, али измишљати ради сензације.. Мирјанић је.. ???

Name

ре није коректно

17.04.2018 15:28

Сигурно је то да би ово прије могла бити Мирјанићева трговина јер је Шкрбић тада био мала маца, али видите постоје и неки опипљиви докази. Свако је невин док се не докаже.

Name

Владана

17.04.2018 20:01

Постоји снимак те ,,измишљотине" и добро се чува за боља времена и потребу, којег је направио један Професор у разговору са конобаром, а то и није била нека тајна, само у то вријеме од њих није нико смио проговорити.

Name

?

18.04.2018 06:26

Јел' Богданиц у Крагујевцу заврсио факултет?

Name

ре Милутин Пејиц

18.04.2018 11:42

Лицно познајем Милутина Пејица. Знам који је стан у Фоци имао, као и стан у Црној Гори, знам какво имање има у селу Алексици као и стан у згради поглед у будуцност у Бања Луци. О њему сам увјек имао осредње мисљење. Нити смрди нити мирисе. Знам да га радници посте дизу у небо, знам да је добар струцњак, Знам да би у слуцају какве велике истраге могао полицији да даје изјаву мјесец дана јер зна доста о мутним радњама масе назови насих политицара. Не знам да је некога оптузио за несто сто поцинио. Нисам гласао за њега кад је био у СДП бих али да се упусти у борбу против обе багре сигурно би га подрзао. Поздрав за Милутина.

Name

затезало

19.04.2018 18:11

УА бандо издајничка

Name

Коле

16.04.2018 18:54

Скрбиц декан???? Скрбиц..је ли то онај сто је тровао сопствени народ и дјецу еxперименталним вакцинама из пакистана које је довозио у канистерима од 30 л па препакивао у бл?? Све це се то Скрбицу вратити теби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О

16.04.2018 19:53

О јбт, о чему ти причаш?

Name

Ре

16.04.2018 20:03

Нажалост, ништа му се вратити неће...до сад је увијек било тако, судство служи да их чува!

Name

Мој Коле

16.04.2018 20:23

На сајту Еаст Wест Бридге, чији је он члан, пише да има бриљантну каријеру. А у тој организацији су високо позиционирани политичари у еx-Yуг...нпр Ана Брнабић и Зорана Михајловић. Значи, да владари из сјенке то подржавају.

Name

о да

16.04.2018 20:30

Знају људи , његови бивси сарадници у БЛ о цему се ради!!! сифра Пакистан!

Name

Зар је могуће

16.04.2018 20:54

Да ли је могуће то са вакцинама?! Зар могу бити толики злочинци да своју дјецу и народ тако уништавају. Па то је горе од Јасеновца и Усташа!

Name

Стидим се, али стварно

16.04.2018 18:59

О Боже мили шта је све могуће. На срамоту свима који их изгласаше на изборима. Е црна Академијо наука и умјетности Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА МОЈ КОЛЕ

16.04.2018 22:28

НИКАДА ОВДЕ НЕМА ПРАВДЕ ЈАД И ЧЕМЕР.ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЦ САВЈЕТНИК У ПРВОЈ ВЛАДИ ДОДИКА ЗА ЕНЕРГЕТИКУ.БРНАВИЋ СЕКТАШКИ КЛАН ЕНГЛЕСКЕ ЦРКВЕ И НВО.МИХАЛОВИЦКА СВОЈОМ ДРЦНОСЦУ ГЛУМИ АУТОРИТЕТ, А ПРЕМИЈЕРКА ПОНИЗИ СТАНОВНИКЕ СРБИЈЕ И СВИЈЕТА КОЈИ НИСУ ИЗ,, ИТ,, СЕКТОРА.ПРЕМИЈЕРКА НЕЗНА КОЛИКО СТАНОВНИЦИ СРБИЈИ ГОДИНАМА ЧЕКАЈУ ПРЕГЛЕД, ДОТРАЈАЛИ АПАРАТИ, ОТЈЕРАНИ ЉЕКАРИ БИТНО ЈЕ ДА,, ИТ,,СЕКТОР РАДИ И СРБИЈА НЕ МОЗЕ ЗАРАДИТИ КОЛИКО ПРЕМИЈЕРКА ПОТРОСИ НА РЗНЕ СКУПОВЕ,, ИТ,,СЕКТОРА.СРАМИ СЕ СРБИЈО.

Name

војо

17.04.2018 11:57

И тога академика вози службено ауто, прима низ примања из буџета и кроји судбину сваком младом и самосталном човеку који се не слаже са њим или боље рећи многе их је Мирјаниц уништио.

Name

075

17.04.2018 19:40

Предлажем свим људима којима је стало до истине, да отворимо КАРТОТЕКУ Мирјанића, његових сарадника, те људи које је он позиционирао, израдио им титуле и који су чланови његове свите, те да им попунимо биографију до бољих времена када би требало да се та багра коначно процесуира. Само истину и нема гријеха, Професори на факултетима много знају о Мирјанићу, али из страха ћуте.

Name

ГОЈКО

17.04.2018 19:41

Мало се о Мирјанићу зна и тачно би требало направити овако барем новинарску базу. Само Васковићу доставити или БН.

Name

Ре стундет

16.04.2018 19:05

Ре ..... Писите ви ста хоцете али они су се сеxали са многим студентицама. Глупаце им се дају за путовање и крстарење и мисле да це их озенити ови метузалеми. Све су то ј.... на батерије али огадисе ми многе лијепе тадасње студентице а данасње докторице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ра

16.04.2018 19:51

А сто те бајне докторице раде по којекаквим заводима и институтима те у фонду здравственог осигурања,завршила медицину а никад није прописала рецепт или измјерила крвни притисак...све то треба на ревизију диплома,ништа није боља би она Хрвацанка што је била декан стоматолошког факултета,шта је она тек испита средила,имала је групу "ВИП" студената којима је све завршавала,наравно уз одредјену цијену...све дипломе треба ревидирати од 2000 па до сада...не би било вишка ни доктора ни стоматолога...остали би само они који већ сад знају свој посао...

Name

Опа цупа

16.04.2018 21:02

Док му је жена умирала од канцера он се дружио са студенткињама. Кучке воле мафиозе...без емоција, само јако!

Name

ТОРРО

16.04.2018 23:28

... ХА, ХА, ХА... ВЕСЕЛО КУПЛЕРАЈСКО ДРУШТВО КОЈЕ ЋЕ ДО СВОЈЕ СМРТИ НЕПОТРЕБНО БИТИ ФРУСТРИРАНО СВОЈИМ ЛИЈЕВЧАНСКИМ СЕЉАЧКИМ ПОРИЈЕКЛОМ... ЗАТО СУ ПОТРЕБНИ ПОСЛОВНИ АВИОНИ И ХЕЛИКОПТЕРИ, СКУПИ АУТОМОБИЛИ, ЈАХТЕ И КРСТАРЕЊА, КУЋЕ И СТАНОВИ ПО СВЈЕТСКИМ МЕТРОПОЛАМА А СВЕ НА ТУЂИ РАЧУН - ЈЕР ТАКВИ СУ ОНИ.

Name

Студент

16.04.2018 19:07

Шкрбић поново јаше факултет. Сада је у градјевини и зато је ректор реинсталиран

ОДГОВОРИТЕ
Name

лола

17.04.2018 06:05

Како мислите у градјевини?

Name

Ре лола

17.04.2018 08:29

Марковић инвест, Линднер, Зидар Брчко...

Name

Борац

16.04.2018 19:07

Мили су се Талијани одужили. Дали су на исти начин диплому његовом сину. Шта очекивати од Мирјанића који је прије овог рата био уљез и становао код жениних, О Рудоњи и његовом куму је непотребно било шта рећи. Па што је криминала у овој држави у оба ентитета Миле је на овај или онај начин у њега укључен а кум га прати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заи Јиан

19.04.2018 10:00

Није био уљез, него домазетовић.

Name

Серб

16.04.2018 19:26

Јел и ово "подметање" багро ,лоповска црвена ,е ове у ћузу а паре у буџет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исх

16.04.2018 19:30

А и овај Пејић је велика поштењачина. Гдје је сада лопурда иза њега су остали само дугови у Поштама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Исх

17.04.2018 06:52

Пејић Милутин није поштењачина. Он је овдје у улози осветника. Свети се.

Name

војо

17.04.2018 12:21

Пејиц је за њих господин, а ово сто је изнео заслужује награду.

Name

доми

16.04.2018 19:35

Па ова црвена банда је гора од колере.куд они продју трава не расте.да ли је могуце да смо ми толико слудјен народ и то не видимо.ја знам масу људи кад им несто рекнес против додика и његових поданика,оце оци да ти изваде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДокторЦа

16.04.2018 19:40

Ниста ни сада није боље. Иста процедура, цијена приблизно слицна, лица позната. Легло корупције и криминала. Од Скрбе плаyбоyа, оног Дрварцана из Савеза студената, па надаље... Јадна нам дрзава. Нек му је свалерка на докторским студијима, регуларно! Ја изгубила вољу за зивотом док сам студирала, па и специјализацију прије пар година због таквих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

16.04.2018 19:41

Шкрбић значи харао и у време СДС власти. Чекај да га они нису томе научили.1996 год

ОДГОВОРИТЕ
Name

цццц

17.04.2018 19:34

Овде би требало укључити Интерпол, јер овде се не ради само о новцу који је зарађиван продајом диплома и то страним држављанима, чије посљедице нестручнога рада ће сносити и грађани других земаља. Посљедице које је Мирјанић као високопозиционирана личност нанео Р.С и српском народу ће сигурно остати дуговјечне. Тешко је вјеровати да је Шкрбић могао овде имати неку важнију улогу јер то је вријеме деведесетих када је Мирјанић био глава криминалног клана којег је окупљао около себе и могао му је бити само послушник, као и многи који су радили за њега. На факултетима се зна да је Мирјанић произвео целу гарнитуру поданика и уз његов благослов су многи постали професори, доктори, магистри и итд, а послије су постали његови слијепи сљедбеници уз помоћ којих је владао и радио шта је желио. Ко би им се успротивио био је брзо елиминисан јер ни сам није знао да се не сукоби са једним од њих него са веома моћном организацијом која је имала кодексе мафије. До сада је већ било писања о томе, али ни то није имало значајнијег утицаја јер су распоређени на сва важнија мјеста и у свим областима и све те позиције су заузимали међусобном потпором и потпором најутицајнијег од њих не бирајући средства. Приликом расвјетљавања њихове улоге постаје велики проблем што се они проглашавају жртвом напада на Р.С, а такође вјештим манипулацијама увлаче у свој тим и недужне људе склањајући се тако иза случајем нађених људи у тим радњама.

Name

кукољ

16.04.2018 19:43

Скрбиц , додик иостали политицари су отимали од насе дјеце и сколовали хранили своју дјецу ...тако да ,ста реци...отузно и јадно. А скрбиц романовацки пацов никад ниста у зивоту није ни радио тако да није требало ни оцекивати да це сита корисно урадити...неспособан и лазљив ко и кум му Миле....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Витез Истине

16.04.2018 19:43

Па ста мислите како је Скрбиц купио куцу у Монте царлу,стан у центру Бања Луке и да се не набраја даље. Експерт гдје треба украсти,сад пресељава хирургију из центра града да би правио зграду. Браво Скрба само напријед,сисај глупи народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

16.04.2018 19:46

Не насмијавајте јавност. Прво Ранко Скрбиц је постао ванредни професор 2002. године, а друго Мирјаниц је као постен кадар СДС изабран за потпредсједника РС (Биљана је била предсједник)..Насао се Милутин Пејиц да прица о постењу! Багра као и Глигориц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

каурин

16.04.2018 20:32

Скрбиц је гробар здравства Републике Српске, гробар медицинског факултета, плагијатор, нарцисоидни цовјек! Пљацкас! Поријекло имовине па да видимо је ли платом то све финансирао... а зна се све ста!!!!

Name

Ре нн

17.04.2018 06:49

Пејић Милутин ово не прича због 'поштења', зато што је као поштен и што му је може бит' до ситине и правде. Он је овдје у улози осветника. Начепили су га за његове пљачке и он онда враћа. Ето..

Name

Ре нн

17.04.2018 15:33

Мирјенић је већ тада имао подебео досије са којим би могао сједити годинама у ћузи.

Name

Огорцени

16.04.2018 19:49

Па ста је ово људи моји? Ма ми појма немамо ни о цему. Они годинама на све могуце нацине пљацкају. Дали игдје ово има у бијелом свијету? Зато су Зељка и Богданиц исли у Италију. Мозе ли нас ико заститити од ових криминалаца? Морамо се ујединити. Морамо изациаци на улицу, све блокирати и натјерати их да поднесу оставке. И не само то одузети бездусницима сву имовину и послати их у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чувар .

17.04.2018 05:49

Шта је овдје посла за полицију и правосуђе?

Name

фолкклор

16.04.2018 21:10

Једна од афера......у низу а има хих на стотине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.04.2018 15:35

Има их на хиљаде, а не на стотине.

Name

цдблука

16.04.2018 22:43

Ето, а онда лају на приватне факултете...тамо нема корупције, јер платис пс студирас...као на Западу. А све дрзавно је срање и пуно корупције...сколе, факултети, предузеца, болнице, полиција, политицари(сељацине) итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Један од три

17.04.2018 05:33

Један од три највеца лопова у РС за коју смо гинули,Тегелтија,Он и Сеф !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

17.04.2018 05:38

Сви који су заврсили факултете сколе послије 92 године су 90 посто неспособни и купљене дипломе и није ни цудо какав је систем лопова криминалаца је ти исти су само могли купити такве сколе дипломе па се нецудите засто смо црна рупа и најглупљи народ јер боље нисмо ни заслузили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозе Правда

17.04.2018 07:31

Мајко мила ста су урадили у Бања Луку сви сути влада министар и председник воли паре јебес умире народе брига ме а не леци лепо дају зиви.Зар не контролисе јер мрско радити повјери информатике фуј.

Name

Шта је чудно у нашој Српској?

17.04.2018 11:31

У Српској је сваки оглас за запослење у посљедњих 10 година намјештен. Чак људи почну да раде, па онда формално иде конкурс. Сваки тендер за изградњу било ког објекта је наштиман и унапријед се зна извођач. СНСД има одборе по општинама, тамо постављају директоре јавних предузећа, узимају новац од њих, а директори морају узети од предузећа и тако се круг затвара. Приватници да би добијали послове морају да уђу у владајућу странку и затим их натјерају да мјесечно плаћају странку, али им и увале млади кадар који често нема одговарајућу стручну спрему. Кад се све погледа криминална организација. И поред толике пљачке све иде у приватне џепове мафијашке политичке структуре. На Сицилији је тако рађено али овако широк ниво корупције у којем учествује већина грађана Српске је невиђен. Ко се не уклапа у шему отпада и путује вани. Шефу и његовој владајућој гарнитури је свеједно да ли уСрпској живи 1 милион или пола милиона људи. Српство је отрцана фраза, а национални интерес је приватни интерес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивши студент

17.04.2018 13:39

Професор Шкрбић је изузетан професор, квалитетан предавач и крајње коректан на испитним роковима. Ред би био да то потврде и други студенти јер сви ми знамо да је то једина истина и да није у реду да се потпуно неоправдано и навијачки блати човјек. Оно што се може приговорити да је стварно могао да се обрачуна са професорима који су рушили и руше дигнитет своје професије на разне начине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брка

17.04.2018 15:02

Сагласан сам.

Name

ре Бивша студентица

17.04.2018 15:42

Хоћеш рећи да да се није слагао са Мирјанићем или да је ствар која не може бити измишљена припада само Мирјанићу. Постоје конкретни докази или не? Ово је случај за Интерпол, није ово обична афера узимања новаца из државне фирме што је овдје честа пракса.

Name

РЕ Бивси студент

07.11.2018 17:30

Јесте изузетан је по томе сто и најгори студенти знају дупло висе од њега.Оно сто је за сваку похвалу је сто десетке не наплацује прескупо за разлику од својих колега а студентима са плицим дзепом цак даје отплату на рате.Студентицама понекад и у натури под условом да су згодне.

Name

ОБЈАВИТЕ

17.04.2018 20:33

Објавите сва имена, пошаљите дописе у Италију, у ЕУ. Нема теорије да ти људи сад не ради као стоматолози, узће им радне дозволе и затворити, клупко ће се само одмотати. Вријеме је да комшија из Монте Карла нашег Ђоковића буде раскринкан, не само за то, него за стотине милиона марака које је опљачкао од овог народа и подијелио са кумом Милом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зорозоро

18.04.2018 06:51

ДИПЛОМЕ СУ КУПОВАЛИ ОСИМ ИТАЛИЈАНА И ГРЦИ. БИЛО БИ ИНЕРЕСАНТНО ПОГЛЕДАТИ КЊИГУ ОЦЈЕНА ГДЈЕ СЕ ЈАСНО ВИДИ КАКО СУ ОЦЈЕНЕ ПРЕПРАВЉАНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарма

18.04.2018 10:31

Направи човјек од медицине приватни факултет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИМА ЛИ ЈОШ

18.04.2018 10:40

ПОШТО ЗА ХИРУРГА ? ТЕРБА ДВИЈЕ АЛИ ХИТНО ЗБОГ ОДЛАСКА У И НОСТРАНСТВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Господја

19.04.2018 06:15

Продавати диплому на медицинском факултету или стоматолоском? Колико треба бити луд да ти несто такво падне на ум и да се не бојис да цес кад тад одговарати за злодјела!Страсно, ако је истина! Све треба озбиљно испитати , а онда , зна се ста слиједи!

Name

Портир

19.04.2018 06:17

Немас ти довољно новаца! За хирурга је прескупо( не мозе свако хирург бити)!

Name

ЂУРЂЕВАК

18.04.2018 18:45

ЗЛО ОД ЧОВЕКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДДДДД

18.04.2018 20:33

ДОДО ЦЕ ВАС ДОЦИ ГЛАВЕ .... БЈЕДО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Похлепа..

19.04.2018 06:11

Добро осмишљена шема. На факултету у РС одраде испите које признају на неком од факултета у Србији, гдје се ствар доведе до дипломе. Јер, ко би тада као релевантну прихватио диплому факултета из ратног окружења. А зна се и какав је рејтинг тога подручја у очима Европе. Тада, а и сада. Једино је Србија признавала факултете у РС. Несхватљиво до којих граница иде похлепа људска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рака

19.04.2018 18:22

Срби стидите се , ко вам је Ранко Скбиц БУДАЛЕ

ОДГОВОРИТЕ