Za diplomu 100 hiljada maraka!

Prema svjedočenjima, u to vrijeme se uveliko šaputalo da su, u saradnji s jednim talijanskim kolegom, tadašnji profesor, a današnji dekan Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić, i tadašnji rektor banjalučkog Univerziteta, Dragoljub Mirjanić, tim Talijanima omogućili lažno studiranje po cijeni od 100. 000 KM po „studentu“ pa naviše.

Republika Srpska 16.04.2018 | 20:36
Za diplomu 100 hiljada maraka!
O priči o grupi od oko 70-ak Italijana (među njima i nešto Švajcaraca), uglavnom zubnih tehničara, koji su gotovo preko noći ispolagali ispite na Medicinskom fakultetu u Banjaluci i tako postali lažni stomatolozi, postojala su određena saznanja i informacije još prije više od 15 godina, ali je cijela stvar ubrzo politički zataškana.

Nekoliko izvora InfoRadara, s kojima su, dugo istražujući ulazne informacije do kojih su došli (ali su, što je još značajnije, došli i do autentičnih dokumenata), među njima i jedan od profesora koji je iz straha od političke odmazde insistirao na anonimnosti, u proteklih nekoliko sedmica pomogli su da sklopimo nedostajući djelić za mozaik ove velike korupcijske priče.

Prema njihovim identičnim svjedočenjima, u to vrijeme se uveliko šaputalo da su, u saradnji s jednim talijanskim kolegom, tadašnji profesor, a današnji dekan Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić, i tadašnji rektor banjalučkog Univerziteta, Dragoljub Mirjanić, tim Talijanima omogućili lažno studiranje po cijeni od 100.000 KM po „studentu“ pa naviše.

Da zlo bude gore, skoro identičan scenario u svojoj knjizi Kuku nama, teško tebi, Milorade, koja je štampana 2014. godine, opisao je i Milutin Pejić (bivši direktor Pošta Srpske), tvrdeći da mu je profesor Đan Karlo Bocconi (kojeg u knjizi imenuje kao Đan Parlo Vazalonea), lično priznao da je takav „posao“ uspio da realizuje u Banjaluci.

Pejić nije želio da govori za portal, jer je, kako je objasnio, sve već napisao, a uprkos konkretnim pitanjima nijemi su ostali i Ranko Škrbić i Dragoljub Mirjanić, danas generalni sekretar Akademije nauka i umjetnosti RS.

Škrbića i Mirjanića pitali smo da li su i kada ovi „studenti“ pohađali nastavu, polagali ispite i, eventualno, stekli diplome na Medicinskom fakultetu, kao i da prokomentarišu direktne optužbe na sopstevni račun i razjasne svoje uloge, ali ni sa jedne adrese odgovor ni nakon pola mjeseca čekanja nije stigao.

O tome koliko je priča ozbiljna vjerovatno svjedoči i činjenica da na čitav set pitanja o 29 studenata, čija su imena u našem posjedu, ni nakon isteka službenog roka od 15 dana koji predviđa Zakon o slobodi pristupa informacijama, niko ni sa Medicinskog fakulteta nije odgovorio.

Naime, sa spiska do kojeg je došao portal Inforadar, vidljivo je da se svi studenti vode kao da su na fakultet upisani 1996. godine, iako Pejić u svojoj knjizi tvrdi da je Đan Karlo Bocconi (u knjizi Vazalone), „pregovore“ sa glavešinama na Univerzitetu vodio nekoliko godina kasnije i da su, uz falsifikovanu dokumentaciju, Italijani, zapravo, retroaktivno upisani.

O pravoj zbrci sa upisom mogao bi da posvjedoči i samo jedan detalj – na spisku studenata jedno od imena je i Serale Matteo, sa brojem indeksa 186/96 (što bi trebalo da znači da je na fakultet upisan 1996. godine), ali na uvjerenju koje mu je 1998. izdato radi navodnog prebacivanja na drugi fakultet, piše da je na Medicinski fakultet u Banjaluci upisan 1994/95 godine?!

„Studenti“ u 47. godini života

Osim činjenice da su neki od „studenata“ tada bili prilično vremešni, a pojedini bliže penziji nego cvijetu mladosti pa je, recimo, Rosa Cossu iz Sasarija, 1996. imala 36 godina, a njen kolega, Đan Paolo Bruni iz Firence čak 47, posebno su indikativna uvjerenja o položenim ispitima do kojih je Inforadar.ba takođe došao.

Na tim uvjerenjima, čije faksimile ekskluzivno objavljujemo, a koja su izdata 1998. godine navodno zbog prepisa na srodne fakultete u Novom Sadu i Kragujevcu, svi studenti imaju jednak broj položenih ispita – 22, a da kuriozitet bude veći, skoro svi su položili i ginekologiju, predmet koji, kako nam je potvrđeno sa fakulteta, na Odsjeku za stomatologiju uopšte ne postoji!

Svu ovu dokumentaciju potpisala je tadašnja dekanesa Medicinskog fakulteta Ljiljana Hotić-Čovičković, koja je u međuvremenu tragično nastradala (prema postojećim informacijama u saobraćajnoj nesreći) te zbog toga nismo bili u mogućnosti potražiti bilo kakav stav.

Indikativno je, takođe, da su se svi oni sa Medicinskog fakulteta u Banjaluci ispisali u osmom semestru, ili, prostom računicom – sa četvrte godine stomatologije, ali ni na pitanje – kako su studenti za dvije godine (od 1996-1998), uspjeli da doguraju do četvrte godine studija, odgovor nije stigao.

„Vjerujem da su im ti detalji promakli, jer je bilo najvažnije da se kakvom-takvom dokumentacijom pokriju i navodnim prepisivanjem Italijana na fakultete u Srbiji riješe te priče nakon što je ona procurila“, kaže jedan od profesora sa Medicinskog fakulteta.

On, takođe, tvrdi da mu nije poznato da je na banjalučkoj stomatologiji ikad organizovana nastava na talijanskom ili nekom drugom stranom jeziku, pa je ostalo nejasno i kako su studenti-Talijani, ako su ikad bili u Banjaluci, slušali nastavu i polagali ispite?

Dgs nije imala bazu podataka

Sa Medicinskog fakulteta nije stigao odgovor ni na našu molbu da nam dozvole uvid u dokumentaciju o prijavama ispita spornih studenata, kao ni uvid u biltene o eventualnim, svršenim stomatolozima iz Italije koji su „diplomirali“ u Banjaluci.

Detaljno opisujući razgovor sa Đan Karlom Bocconijem koji je, tvrdi Pejić u svojoj knjizi, najprije pokušao da sakrije da je uspio da podmiti glavešine na banjalučkom Univerzitetu, a sve mu priznao kad je, zbog lošeg zdravstvenog stanja, od njega zatražio pomoć, Pejić tvrdi i da je godinama uzlaud pokušavao da dobije više podataka o eventualnom boravku Talijana u Banjaluci.

Tragom te informacije, naš portal je zatražio podatke od Granične policije BiH, sa pitanjem da li su i kada osobe sa spiska registrovane da su ušle ili izašle iz Bosne i Hercegovine.

Osim informacije da u to vrijeme Granična policija (tadašnja DGS), nije imala elektronsku bazu podataka (!),

iz te institucije tvrde da odgovor nisu u mogućnosti da dostave zbog, kako kažu, zaštite ličnih podataka.

„Takav zahtjev može da podnese samo fizičko lice na koje se zahtjev odnosi, ili njegov ovlašćeni zastupnik. Prema procjenama Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH, takva vrsta informacija može biti proslijeđena samo policijskim ili pravosudnim organima“, odgovorili su iz Granične policije.

Ništa bolje nismo prošli ni u Službi za poslove sa strancima BiH, od koje smo zatražili podatke o eventulanoj prijavi boravka Talijana u BiH, odnosno u Republici Srpskoj i/ili Banjaluci.

„Uvidom u evidencije, utvrđeno je da navedena lica ne prolaze kroz službene evidencije ni po kojem osnovu“, kazali su u Službi, ignorišući našu molbu da pojasne šta to tačno znači – da bi Talijani trebalo da budu u nekoj drugoj evidenciji ili da, jednostavno, na našoj teritoriji nikad nisu ni registrovani?

Otvoreno pismo Dodiku

Izbjegavaući da daju bilo kakav odgovor, iako su im pitanja proslijeđena na čak tri adrese – info službu, prodekanu za nastavu Nenadu Ponorcu i dekanu Ranku Škrbiću, sa Medicinskog fakulteta u Banjaluci izbjegli su i da nam dostave podatak o dozvoljenim kvotama za upis stranih studenata, pa je ostalo nejasno da li je i koliko stranaca kod njih moglo da se upiše te 1996. godine.

„I da vam ništa drugo nije sumnjivo, bila bi sumnjiva upravo ta godina kada su Italijani, navodno, počeli da studiraju. Pa, kako povjerovati da bi baš iz Italije neko došao da studira u Banjaluku samo godinu dana od završetka krvavog rata?“, kaže za Inforadar.ba jedan od profesora sa banjalučke medicine.

Takođe tvrdi da je iluzorno očekivati da skoro dvije decenije kasnije neko, tačnije – istražni organi, pokrenu tu priču, ako su je, kako kaže, tako „uspješno ignorisali“ (određeni centri moći i zataškavali) svih ovih godina.

A da su je ignorisali svjedoči i činjenica da je knjiga Milutina Pejića, koja je, zapravo, pisana kao otvoreno pismo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku (te mu i poslata preporučnom pošiljkom), proslijeđena i na adresu republičkog okružnog tužioca.

Iako nikad nije publikovana ni štampana kao zvanično izdanje i nema je u prodaji, knjiga je proslijeđena na još nekoliko adresa, između ostalog i u Rektorat banjalučkog Univerziteta i u Akademiju nauka i umjetnosti RS.

Na ono što u njoj piše niko nikad nije reagovao. Možda i zbog toga što bi otvaranje ove pandorine kutije otkrilo sve sudionike i velike razmjere kriminala i koprucije koja je zataškana.

(BN/InfoRadar)

Komentari / 73

Ostavite komentar
Name

Doktor

16.04.2018 18:48

A sta kazu gdje je i kako zavrsio ministar zdravlja Bogdanic svoj med.fakultet? Ajmo njegovu dokumentaciju na vidjelo.

ODGOVORITE
Name

Re ,

16.04.2018 19:14

Ovo je ludo ,nemores verovati ,sa cime se nisu bavili nasi kadrovi.

Name

Nemoj tako!

16.04.2018 19:14

Bogdanic je studirao preko 15 godina, a to znaci da je dobro utvrdio gradivo. Jedino, oni koji su mu prodali specijalizaciju iz kardiologije, nisu mu rekli, da je prvi i osnovni riziko-faktor za kardiovaskularna oboljenja pretilost (debljina), te on tako na licnom primjeru dokazuje da nema pojma o medicini.

Name

Re Doco

16.04.2018 19:14

Polako.Izgubice kad tad na izborima.A onda Skupstina i prvo odluka da im se oduzima sva imovina.A ako nece poslanici rastjerati i njih.Dosta bre bando bijedna.Pa cudo kako ti misle da nesto kao vrijede.Treba ko onaj Duterte.Vidio Audije od ministara.Pa popizdio.Pa zovnuo fino specijalu i naredio ajde oduzimaj.Odmah.Legenda.

Name

Re

16.04.2018 19:46

Ovo je potpuna neistina! Istina je da je određen broj grčkih studenata "polagao" ispite na Medicinskom fakultetu! Oni koji su učestvovali u toj aferi su sankcionisani i sklonjeni sa fakulteta! Ni Mirjanić, a pogotovo ne Škrbić, koji je tada bio samo profesor (u to vrijeme je fakultet držao SDS, kao i čitavu državu) sa ovim nemaju nikakve veze!

Name

YYY

16.04.2018 19:58

Ovo su idioti koji uništavaju mladost RS. Bagro pogana vaš režim je ubio Davida u cvijetu mladosti. gadite se i Bogu i narodu. Ko ima malo mozga u glavi sa ovima neće imati posla.

Name

A čekajte

16.04.2018 20:01

A čekajte malo: ako je afera (ili "afera") stara 15 godina, mi govorimo o 2003. godini ili tu negdje. Dakle da vidimo: od 2001-2003. vladu je vodio Mladen Ivanić; od 2003-2005. Dragan Mikerević a od 2005-2006. Pero Bukejlović... Zašto se računi ispostavljaju ovoj vlasti?

Name

AMATERI

16.04.2018 21:03

Mladen,Mikerevic i Bukaelovic nisu znali sta je voditi vladu e Milorad je sad njima pokazao kako izleda vladati i oni bih sad da dodju na vlast.Nezreli su bili tad za bilo koju funkciju tako da su im Mirjanic i Skrbic mogli raditi sta god hoce jer oni nisu znali nista.A u to doba je bio Cavic predsednik svaku noc u Banja Luci je nestajlo 3-5 automobila.5000 auta je oduzeto zbog lazne dokumentacije koje je carinito na brasno,krompir itd ljudima oduzeta auta i niko nedgovara.Nema vlasti koja misli pomoci obicnom covjeku.Najlalse je pomilovati kriminalne i pricati o postenju

Name

Branka

17.04.2018 10:18

O, kriminalnim radnjama Dragoljuba Mirjanica bi se mogao napusati roman veći nego rat i mir.

Name

Suza

17.04.2018 11:53

Šta očekivati od Mirjanica koji je kao rektor samostalne profesore ponižavao, studentima drugu preko podanika u piće postavljao da bi omalovazio njihovu opravdanu priču, a postoje dokazi i da ih je fizički napadao preko njemu odanih.

Name

Nije korektno izmišljati laži

17.04.2018 13:51

Sezona lova na vještice je počela. Prof. Škrbić je što se tiče profesorskog posla izuzetan, rijetko dobar predavač i pošten. Znaju to svi koji su upućeni u njegov rad. Dobro je kad se kritički osvrćemo na nešto što ne valja, ali izmišljati radi senzacije.. Mirjanić je.. ???

Name

ре није коректно

17.04.2018 15:28

Сигурно је то да би ово прије могла бити Мирјанићева трговина јер је Шкрбић тада био мала маца, али видите постоје и неки опипљиви докази. Свако је невин док се не докаже.

Name

Vladana

17.04.2018 20:01

Postoji snimak te ,,izmišljotine" i dobro se čuva za bolja vremena i potrebu, kojeg je napravio jedan Profesor u razgovoru sa konobarom, a to i nije bila neka tajna, samo u to vrijeme od njih nije niko smio progovoriti.

Name

?

18.04.2018 06:26

Jel' Bogdanic u Kragujevcu zavrsio fakultet?

Name

re Milutin Pejic

18.04.2018 11:42

Licno poznajem Milutina Pejica. Znam koji je stan u Foci imao, kao i stan u Crnoj Gori, znam kakvo imanje ima u selu Aleksici kao i stan u zgradi pogled u buducnost u Banja Luci. O njemu sam uvjek imao osrednje misljenje. Niti smrdi niti mirise. Znam da ga radnici poste dizu u nebo, znam da je dobar strucnjak, Znam da bi u slucaju kakve velike istrage mogao policiji da daje izjavu mjesec dana jer zna dosta o mutnim radnjama mase nazovi nasih politicara. Ne znam da je nekoga optuzio za nesto sto pocinio. Nisam glasao za njega kad je bio u SDP bih ali da se upusti u borbu protiv obe bagre sigurno bi ga podrzao. Pozdrav za Milutina.

Name

zatezalo

19.04.2018 18:11

UA bando izdajnička

Name

Kole

16.04.2018 18:54

Skrbic dekan???? Skrbic..je li to onaj sto je trovao sopstveni narod i djecu experimentalnim vakcinama iz pakistana koje je dovozio u kanisterima od 30 l pa prepakivao u bl?? Sve ce se to Skrbicu vratiti tebi.

ODGOVORITE
Name

O

16.04.2018 19:53

O jbt, o čemu ti pričaš?

Name

Ре

16.04.2018 20:03

Нажалост, ништа му се вратити неће...до сад је увијек било тако, судство служи да их чува!

Name

Moj Kole

16.04.2018 20:23

Na sajtu East West Bridge, čiji je on član, piše da ima briljantnu karijeru. A u toj organizaciji su visoko pozicionirani političari u ex-Yug...npr Ana Brnabić i Zorana Mihajlović. Znači, da vladari iz sjenke to podržavaju.

Name

o da

16.04.2018 20:30

Znaju ljudi , njegovi bivsi saradnici u BL o cemu se radi!!! sifra Pakistan!

Name

Zar je moguće

16.04.2018 20:54

Da li je moguće to sa vakcinama?! Zar mogu biti toliki zločinci da svoju djecu i narod tako uništavaju. Pa to je gore od Jasenovca i Ustaša!

Name

Stidim se, ali stvarno

16.04.2018 18:59

O Bože mili šta je sve moguće. Na sramotu svima koji ih izglasaše na izborima. E crna Akademijo nauka i umjetnosti Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

ZA MOJ KOLE

16.04.2018 22:28

NIKADA OVDE NEMA PRAVDE JAD I ČEMER.ZORANA MIHAJLOVIC SAVJETNIK U PRVOJ VLADI DODIKA ZA ENERGETIKU.BRNAVIĆ SEKTAŠKI KLAN ENGLESKE CRKVE I NVO.MIHALOVICKA SVOJOM DRCNOSCU GLUMI AUTORITET, A PREMIJERKA PONIZI STANOVNIKE SRBIJE I SVIJETA KOJI NISU IZ,, IT,, SEKTORA.PREMIJERKA NEZNA KOLIKO STANOVNICI SRBIJI GODINAMA ČEKAJU PREGLED, DOTRAJALI APARATI, OTJERANI LJEKARI BITNO JE DA,, IT,,SEKTOR RADI I SRBIJA NE MOZE ZARADITI KOLIKO PREMIJERKA POTROSI NA RZNE SKUPOVE,, IT,,SEKTORA.SRAMI SE SRBIJO.

Name

vojo

17.04.2018 11:57

I toga akademika vozi službeno auto, prima niz primanja iz budžeta i kroji sudbinu svakom mladom i samostalnom čoveku koji se ne slaže sa njim ili bolje reći mnoge ih je Mirjanic uništio.

Name

075

17.04.2018 19:40

Predlažem svim ljudima kojima je stalo do istine, da otvorimo KARTOTEKU Mirjanića, njegovih saradnika, te ljudi koje je on pozicionirao, izradio im titule i koji su članovi njegove svite, te da im popunimo biografiju do boljih vremena kada bi trebalo da se ta bagra konačno procesuira. Samo istinu i nema grijeha, Profesori na fakultetima mnogo znaju o Mirjaniću, ali iz straha ćute.

Name

GOJKO

17.04.2018 19:41

Malo se o Mirjaniću zna i tačno bi trebalo napraviti ovako barem novinarsku bazu. Samo Vaskoviću dostaviti ili BN.

Name

Re stundet

16.04.2018 19:05

Re ..... Pisite vi sta hocete ali oni su se sexali sa mnogim studenticama. Glupace im se daju za putovanje i krstarenje i misle da ce ih ozeniti ovi metuzalemi. Sve su to j.... na baterije ali ogadise mi mnoge lijepe tadasnje studentice a danasnje doktorice.

ODGOVORITE
Name

re ra

16.04.2018 19:51

A sto te bajne doktorice rade po kojekakvim zavodima i institutima te u fondu zdravstvenog osiguranja,završila medicinu a nikad nije propisala recept ili izmjerila krvni pritisak...sve to treba na reviziju diploma,ništa nije bolja bi ona Hrvacanka što je bila dekan stomatološkog fakulteta,šta je ona tek ispita sredila,imala je grupu "VIP" studenata kojima je sve završavala,naravno uz odredjenu cijenu...sve diplome treba revidirati od 2000 pa do sada...ne bi bilo viška ni doktora ni stomatologa...ostali bi samo oni koji već sad znaju svoj posao...

Name

Opa cupa

16.04.2018 21:02

Dok mu je žena umirala od kancera on se družio sa studentkinjama. Kučke vole mafioze...bez emocija, samo jako!

Name

TORRO

16.04.2018 23:28

... HA, HA, HA... VESELO KUPLERAJSKO DRUŠTVO KOJE ĆE DO SVOJE SMRTI NEPOTREBNO BITI FRUSTRIRANO SVOJIM LIJEVČANSKIM SELJAČKIM PORIJEKLOM... ZATO SU POTREBNI POSLOVNI AVIONI I HELIKOPTERI, SKUPI AUTOMOBILI, JAHTE I KRSTARENJA, KUĆE I STANOVI PO SVJETSKIM METROPOLAMA A SVE NA TUĐI RAČUN - JER TAKVI SU ONI.

Name

Student

16.04.2018 19:07

Škrbić ponovo jaše fakultet. Sada je u gradjevini i zato je rektor reinstaliran

ODGOVORITE
Name

lola

17.04.2018 06:05

Kako mislite u gradjevini?

Name

Re lola

17.04.2018 08:29

Marković invest, Lindner, Zidar Brčko...

Name

Borac

16.04.2018 19:07

Mili su se Talijani odužili. Dali su na isti način diplomu njegovom sinu. Šta očekivati od Mirjanića koji je prije ovog rata bio uljez i stanovao kod ženinih, O Rudonji i njegovom kumu je nepotrebno bilo šta reći. Pa što je kriminala u ovoj državi u oba entiteta Mile je na ovaj ili onaj način u njega uključen a kum ga prati.

ODGOVORITE
Name

Zai Jian

19.04.2018 10:00

Nije bio uljez, nego domazetović.

Name

Серб

16.04.2018 19:26

Јел и ово "подметање" багро ,лоповска црвена ,е ове у ћузу а паре у буџет.

ODGOVORITE
Name

Ish

16.04.2018 19:30

A i ovaj Pejić je velika poštenjačina. Gdje je sada lopurda iza njega su ostali samo dugovi u Poštama

ODGOVORITE
Name

Re Ish

17.04.2018 06:52

Pejić Milutin nije poštenjačina. On je ovdje u ulozi osvetnika. Sveti se.

Name

vojo

17.04.2018 12:21

Pejic je za njih gospodin, a ovo sto je izneo zaslužuje nagradu.

Name

domi

16.04.2018 19:35

Pa ova crvena banda je gora od kolere.kud oni prodju trava ne raste.da li je moguce da smo mi toliko sludjen narod i to ne vidimo.ja znam masu ljudi kad im nesto reknes protiv dodika i njegovih podanika,oce oci da ti izvade.

ODGOVORITE
Name

DoktorCa

16.04.2018 19:40

Nista ni sada nije bolje. Ista procedura, cijena priblizno slicna, lica poznata. Leglo korupcije i kriminala. Od Skrbe playboya, onog Drvarcana iz Saveza studenata, pa nadalje... Jadna nam drzava. Nek mu je svalerka na doktorskim studijima, regularno! Ja izgubila volju za zivotom dok sam studirala, pa i specijalizaciju prije par godina zbog takvih.

ODGOVORITE
Name

Па

16.04.2018 19:41

Шкрбић значи харао и у време СДС власти. Чекај да га они нису томе научили.1996 год

ODGOVORITE
Name

cccc

17.04.2018 19:34

Овде би требало укључити Интерпол, јер овде се не ради само о новцу који је зарађиван продајом диплома и то страним држављанима, чије посљедице нестручнога рада ће сносити и грађани других земаља. Посљедице које је Мирјанић као високопозиционирана личност нанео Р.С и српском народу ће сигурно остати дуговјечне. Тешко је вјеровати да је Шкрбић могао овде имати неку важнију улогу јер то је вријеме деведесетих када је Мирјанић био глава криминалног клана којег је окупљао около себе и могао му је бити само послушник, као и многи који су радили за њега. На факултетима се зна да је Мирјанић произвео целу гарнитуру поданика и уз његов благослов су многи постали професори, доктори, магистри и итд, а послије су постали његови слијепи сљедбеници уз помоћ којих је владао и радио шта је желио. Ко би им се успротивио био је брзо елиминисан јер ни сам није знао да се не сукоби са једним од њих него са веома моћном организацијом која је имала кодексе мафије. До сада је већ било писања о томе, али ни то није имало значајнијег утицаја јер су распоређени на сва важнија мјеста и у свим областима и све те позиције су заузимали међусобном потпором и потпором најутицајнијег од њих не бирајући средства. Приликом расвјетљавања њихове улоге постаје велики проблем што се они проглашавају жртвом напада на Р.С, а такође вјештим манипулацијама увлаче у свој тим и недужне људе склањајући се тако иза случајем нађених људи у тим радњама.

Name

kukolj

16.04.2018 19:43

Skrbic , dodik iostali politicari su otimali od nase djece i skolovali hranili svoju djecu ...tako da ,sta reci...otuzno i jadno. A skrbic romanovacki pacov nikad nista u zivotu nije ni radio tako da nije trebalo ni ocekivati da ce sita korisno uraditi...nesposoban i lazljiv ko i kum mu Mile....

ODGOVORITE
Name

Vitez Istine

16.04.2018 19:43

Pa sta mislite kako je Skrbic kupio kucu u Monte carlu,stan u centru Banja Luke i da se ne nabraja dalje. Ekspert gdje treba ukrasti,sad preseljava hirurgiju iz centra grada da bi pravio zgradu. Bravo Skrba samo naprijed,sisaj glupi narod.

ODGOVORITE
Name

nn

16.04.2018 19:46

Ne nasmijavajte javnost. Prvo Ranko Skrbic je postao vanredni profesor 2002. godine, a drugo Mirjanic je kao posten kadar SDS izabran za potpredsjednika RS (Biljana je bila predsjednik)..Nasao se Milutin Pejic da prica o postenju! Bagra kao i Gligoric.

ODGOVORITE
Name

kaurin

16.04.2018 20:32

Skrbic je grobar zdravstva Republike Srpske, grobar medicinskog fakulteta, plagijator, narcisoidni covjek! Pljackas! Porijeklo imovine pa da vidimo je li platom to sve finansirao... a zna se sve sta!!!!

Name

Re nn

17.04.2018 06:49

Pejić Milutin ovo ne priča zbog 'poštenja', zato što je kao pošten i što mu je može bit' do sitine i pravde. On je ovdje u ulozi osvetnika. Načepili su ga za njegove pljačke i on onda vraća. Eto..

Name

Ре нн

17.04.2018 15:33

Мирјенић је већ тада имао подебео досије са којим би могао сједити годинама у ћузи.

Name

Ogorceni

16.04.2018 19:49

Pa sta je ovo ljudi moji? Ma mi pojma nemamo ni o cemu. Oni godinama na sve moguce nacine pljackaju. Dali igdje ovo ima u bijelom svijetu? Zato su Zeljka i Bogdanic isli u Italiju. Moze li nas iko zastititi od ovih kriminalaca? Moramo se ujediniti. Moramo izaciaci na ulicu, sve blokirati i natjerati ih da podnesu ostavke. I ne samo to oduzeti bezdusnicima svu imovinu i poslati ih u zatvor.

ODGOVORITE
Name

Čuvar .

17.04.2018 05:49

Šta je ovdje posla za policiju i pravosuđe?

Name

folkklor

16.04.2018 21:10

Jedna od afera......u nizu a ima hih na stotine.

ODGOVORITE
Name

ре

17.04.2018 15:35

Има их на хиљаде, а не на стотине.

Name

cdbluka

16.04.2018 22:43

Eto, a onda laju na privatne fakultete...tamo nema korupcije, jer platis ps studiras...kao na Zapadu. A sve drzavno je sranje i puno korupcije...skole, fakulteti, preduzeca, bolnice, policija, politicari(seljacine) itd.

ODGOVORITE
Name

Jedan od tri

17.04.2018 05:33

Jedan od tri najveca lopova u RS za koju smo ginuli,Tegeltija,On i Sef !

ODGOVORITE
Name

Rade

17.04.2018 05:38

Svi koji su zavrsili fakultete skole poslije 92 godine su 90 posto nesposobni i kupljene diplome i nije ni cudo kakav je sistem lopova kriminalaca je ti isti su samo mogli kupiti takve skole diplome pa se necudite zasto smo crna rupa i najgluplji narod jer bolje nismo ni zasluzili.

ODGOVORITE
Name

Boze Pravda

17.04.2018 07:31

Majko mila sta su uradili u Banja Luku svi suti vlada ministar i predsednik voli pare jebes umire narode briga me a ne leci lepo daju zivi.Zar ne kontrolise jer mrsko raditi povjeri informatike fuj.

Name

Šta je čudno u našoj Srpskoj?

17.04.2018 11:31

U Srpskoj je svaki oglas za zaposlenje u posljednjih 10 godina namješten. Čak ljudi počnu da rade, pa onda formalno ide konkurs. Svaki tender za izgradnju bilo kog objekta je naštiman i unaprijed se zna izvođač. SNSD ima odbore po opštinama, tamo postavljaju direktore javnih preduzeća, uzimaju novac od njih, a direktori moraju uzeti od preduzeća i tako se krug zatvara. Privatnici da bi dobijali poslove moraju da uđu u vladajuću stranku i zatim ih natjeraju da mjesečno plaćaju stranku, ali im i uvale mladi kadar koji često nema odgovarajuću stručnu spremu. Kad se sve pogleda kriminalna organizacija. I pored tolike pljačke sve ide u privatne džepove mafijaške političke strukture. Na Siciliji je tako rađeno ali ovako širok nivo korupcije u kojem učestvuje većina građana Srpske je neviđen. Ko se ne uklapa u šemu otpada i putuje vani. Šefu i njegovoj vladajućoj garnituri je svejedno da li uSrpskoj živi 1 milion ili pola miliona ljudi. Srpstvo je otrcana fraza, a nacionalni interes je privatni interes.

ODGOVORITE
Name

Bivši student

17.04.2018 13:39

Profesor Škrbić je izuzetan profesor, kvalitetan predavač i krajnje korektan na ispitnim rokovima. Red bi bio da to potvrde i drugi studenti jer svi mi znamo da je to jedina istina i da nije u redu da se potpuno neopravdano i navijački blati čovjek. Ono što se može prigovoriti da je stvarno mogao da se obračuna sa profesorima koji su rušili i ruše dignitet svoje profesije na razne načine.

ODGOVORITE
Name

brka

17.04.2018 15:02

Saglasan sam.

Name

ре Бивша студентица

17.04.2018 15:42

Хоћеш рећи да да се није слагао са Мирјанићем или да је ствар која не може бити измишљена припада само Мирјанићу. Постоје конкретни докази или не? Ово је случај за Интерпол, није ово обична афера узимања новаца из државне фирме што је овдје честа пракса.

Name

RE Bivsi student

07.11.2018 17:30

Jeste izuzetan je po tome sto i najgori studenti znaju duplo vise od njega.Ono sto je za svaku pohvalu je sto desetke ne naplacuje preskupo za razliku od svojih kolega a studentima sa plicim dzepom cak daje otplatu na rate.Studenticama ponekad i u naturi pod uslovom da su zgodne.

Name

OBJAVITE

17.04.2018 20:33

Objavite sva imena, pošaljite dopise u Italiju, u EU. Nema teorije da ti ljudi sad ne radi kao stomatolozi, uzće im radne dozvole i zatvoriti, klupko će se samo odmotati. Vrijeme je da komšija iz Monte Karla našeg Đokovića bude raskrinkan, ne samo za to, nego za stotine miliona maraka koje je opljačkao od ovog naroda i podijelio sa kumom Milom.

ODGOVORITE
Name

zorozoro

18.04.2018 06:51

DIPLOME SU KUPOVALI OSIM ITALIJANA I GRCI. BILO BI INERESANTNO POGLEDATI KNJIGU OCJENA GDJE SE JASNO VIDI KAKO SU OCJENE PREPRAVLJANE.

ODGOVORITE
Name

Sarma

18.04.2018 10:31

Napravi čovjek od medicine privatni fakultet.

ODGOVORITE
Name

IMA LI JOŠ

18.04.2018 10:40

POŠTO ZA HIRURGA ? TERBA DVIJE ALI HITNO ZBOG ODLASKA U I NOSTRANSTVO.

ODGOVORITE
Name

Gospodja

19.04.2018 06:15

Prodavati diplomu na medicinskom fakultetu ili stomatoloskom? Koliko treba biti lud da ti nesto takvo padne na um i da se ne bojis da ces kad tad odgovarati za zlodjela!Strasno, ako je istina! Sve treba ozbiljno ispitati , a onda , zna se sta slijedi!

Name

Portir

19.04.2018 06:17

Nemas ti dovoljno novaca! Za hirurga je preskupo( ne moze svako hirurg biti)!

Name

ĐURĐEVAK

18.04.2018 18:45

ZLO OD ČOVEKA.

ODGOVORITE
Name

DDDDD

18.04.2018 20:33

DODO CE VAS DOCI GLAVE .... BJEDO

ODGOVORITE
Name

Pohlepa..

19.04.2018 06:11

Dobro osmišljena šema. Na fakultetu u RS odrade ispite koje priznaju na nekom od fakulteta u Srbiji, gdje se stvar dovede do diplome. Jer, ko bi tada kao relevantnu prihvatio diplomu fakulteta iz ratnog okruženja. A zna se i kakav je rejting toga područja u očima Evrope. Tada, a i sada. Jedino je Srbija priznavala fakultete u RS. Neshvatljivo do kojih granica ide pohlepa ljudska.

ODGOVORITE
Name

Raka

19.04.2018 18:22

Srbi stidite se , ko vam je Ranko Skbic BUDALE

ODGOVORITE