Русија: Није било хемијског напада

Русија има необориве доказе да инцидента са коришц́ењем хемијског оружја у сиријском граду Думи уопште није ни било, као и да је за ту провокацију одговорна специјална служба Велике Британије, изјавио је стални представник Русије при Међународној организацији за хемијско оружје Александар Шулгин.

Свијет 16.04.2018 | 18:19
Русија: Није било хемијског напада
Како је оцијенио, приликом истраге није примијец́ен ниједан доказ који би указао на то да је у Думи коришц́ено хемијско оружје.

„Ниједног свједока, ниједно тровање није забуљежено. Није било никаквих остатака хемијског оружја“, рекао је он.

Истовремено, руски дипломата је рекао да су пронађени снимци који су потом коришц́ени како би се инсценирао хемијски напад.

„Телевизијама су послати лажни интервјуи са тим људима – они су обојица медицински радници, који су запослени у хитној помоц́и у Думи“, прецизирао је Шулгин и додао да су ову акцију цјелокупно осмислиле британске службе уз могуц́е учешц́е и америчких служби.

„Не можемо са апсолутном сигурношц́у да тврдимо, као што то чине наши западни партнери, али имамо неоспориве доказе да 7. априла у Думи није коришц́ено хемијско оружје. Све је то провокација како би се свијет довео у заблуду и оправдала агресија против Сирије“, закључио је он.

Сједињене Америчке Државе, Француска и Велика Британија извеле су у суботу ујутру ракетне нападе на сиријске владине објекте, који се, према њиховом мишљењу, употребљавају за производњу хемијског оружја.

Током војне операције оне су на Сирију лансирале више од 100 ракета, од којих су 71 обориле снаге сиријске противваздушне одбране. Руске снаге нису биле укључене у обарање ракета, али су пратиле сва лансирања.

Предсједник Русије Владимир Путин назвао је војну операцију агресијом на суверену државу, подсјец́ајуц́и да хемијски напад у Сирији није потврђен.

Извор: Спутњик

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Русима није вјеровати

16.04.2018 16:34

Овако казе рус: Русија има необириве доказе да је инцидент инсцениран бла,бла,бла А онда: „Не можемо са апсолутном сигурношц́у да тврдимо бла,бла,бла.... Де ба мало озбиљности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

К Ј

16.04.2018 16:57

Коме смета русија

Name

РС

16.04.2018 16:58

Напиши да си из федерације!!!!

Name

Са стране

16.04.2018 17:05

Озбиљности? Па, Амери тврде да су уништили комплекс за производњу хемијског оружја, а на снимцима видимо ватрогасце како тај "комплекс" гасе без икакве заштитне опреме. Сети се само приче о Садамовом оружју за масовно уништење, па онда причај о озбиљности.

Name

ре

16.04.2018 17:45

Сјетих се оног Корејског авиона сто су оборили са 200 путника, као био спијунски!?Q?!?!?!? Ало??? Који то мозак мозе наредити обарање путницког авиона због сумње да је спијунски? Не казем да су американци и британци цвјецке, али брате па дајте мало станите ви Руси....

Name

Рус

17.04.2018 05:18

Ајде молим те па засто си против русије,зар си толико луд зар не видис да вам ти фасисти побисе брацу муслимане сиром свијета да вас јебу ко будале и јос вам рус не ваља..али наравно ви подрзавате исламску дрзаву исис..

Name

А&Е

16.04.2018 17:00

Постоје писани докази да је Русија гарантовала територијални интегритет Украине у замјену да им предају нуклеарно наоружање, цијела планета је свједок како је то руско "обећање" завршило. Више вјерујем Жељки Цвијановић да је струја јефтинија 113%, него руским губавцима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гама-Раy

16.04.2018 19:19

Мора да се салис,јос само да и Украјина има нуклеарно орузје.

Name

А&Е @Гама

16.04.2018 23:55

Глуп си за медаљу! Да погађам, србенда 100%???