Чудотворац из Салцбурга залудио Бундеслигу!

Дортмунд и Ајнтрахт испитују пулс Клоповог и Тухеловог ђака. . .  Није толико познато име, али има резултате.

Фудбал 18.04.2018 | 17:00
Чудотворац из Салцбурга залудио Бундеслигу!
Уговор му истиче тек 2019. године, али да ли ће историјски пласман у полуфинале Лиге Европе бити довољан да задржи Марка Розеа у Салцбургу остаје да се види, јер локали медији тврде да је талентовани тренер - тек му је 41 - добио назнаке да би ускоро могли да стигну две врло јаке понуде из Бундеслиге.

Ајнтрахт из Франкфурта га је фиксирао као потенцијално решење чим је обзнањено да ће Нико Ковач од лета бити тренер Бајерна, а сада се у целу причу укључила и Борусија Дортмунд, која сигурно на крају сезоне неће наставити сарадњу са Петером Штегером. А он је за ових пола године у Борусији зарадио 3.000.000 евра!

Салцбург наравно не жели да се одрекне човека који је тренерски занат пекао у Мајнцу док су тамо радили прво Јирген Клоп, а после и Томас Тухел, обојица касније и људи који су обављали функцију шефа стручног штаба Борусије. На Вестфалену су могли да се увере у Розеов квалитет и када их је Салцбург избацио у осмини финала Лиге шампиона.

До сада се на Вестфалену најчешће помињало име Лусијана Фавра, желели су га и летос, али Ница није дала. На крају сезоне би могли да га доведу за обештећење од 3.000.000 до 5.000.000 евра. Додуше, коштао би и Розе. У његовом уговору са Салцбургом не постоји откупна клаузула што значи да би Аустријанци имали простор да се ценкају.

Било како, не би то била непремостива сума за Борусију, под условом да процене да је баш Розе тај. Резултат говори да јесте, а и то што је у Салцбургу промовисао Набија Кејту и Дајоа Упамекана, сада звезда Лајпцига, с тим да овај први на лето иде у Ливерпул. Ове сезоне у Салцбургу су експлодирали Амаду Хајдара и Дијадије Самасеку, а зна се да и Борусија воли да у ватру гурне своје клинце.

Да ли ће доћи до сарадње? Вероватно ће зависити и од тога шта ће Салцбург урадити у финишу Лиге Европе.

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар