Čudotvorac iz Salcburga zaludio Bundesligu!

Dortmund i Ajntraht ispituju puls Klopovog i Tuhelovog đaka. . .  Nije toliko poznato ime, ali ima rezultate.

Fudbal 18.04.2018 | 17:00
Čudotvorac iz Salcburga zaludio Bundesligu!
Ugovor mu ističe tek 2019. godine, ali da li će istorijski plasman u polufinale Lige Evrope biti dovoljan da zadrži Marka Rozea u Salcburgu ostaje da se vidi, jer lokali mediji tvrde da je talentovani trener - tek mu je 41 - dobio naznake da bi uskoro mogli da stignu dve vrlo jake ponude iz Bundeslige.

Ajntraht iz Frankfurta ga je fiksirao kao potencijalno rešenje čim je obznanjeno da će Niko Kovač od leta biti trener Bajerna, a sada se u celu priču uključila i Borusija Dortmund, koja sigurno na kraju sezone neće nastaviti saradnju sa Peterom Štegerom. A on je za ovih pola godine u Borusiji zaradio 3.000.000 evra!

Salcburg naravno ne želi da se odrekne čoveka koji je trenerski zanat pekao u Majncu dok su tamo radili prvo Jirgen Klop, a posle i Tomas Tuhel, obojica kasnije i ljudi koji su obavljali funkciju šefa stručnog štaba Borusije. Na Vestfalenu su mogli da se uvere u Rozeov kvalitet i kada ih je Salcburg izbacio u osmini finala Lige šampiona.

Do sada se na Vestfalenu najčešće pominjalo ime Lusijana Favra, želeli su ga i letos, ali Nica nije dala. Na kraju sezone bi mogli da ga dovedu za obeštećenje od 3.000.000 do 5.000.000 evra. Doduše, koštao bi i Roze. U njegovom ugovoru sa Salcburgom ne postoji otkupna klauzula što znači da bi Austrijanci imali prostor da se cenkaju.

Bilo kako, ne bi to bila nepremostiva suma za Borusiju, pod uslovom da procene da je baš Roze taj. Rezultat govori da jeste, a i to što je u Salcburgu promovisao Nabija Kejtu i Dajoa Upamekana, sada zvezda Lajpciga, s tim da ovaj prvi na leto ide u Liverpul. Ove sezone u Salcburgu su eksplodirali Amadu Hajdara i Dijadije Samaseku, a zna se da i Borusija voli da u vatru gurne svoje klince.

Da li će doći do saradnje? Verovatno će zavisiti i od toga šta će Salcburg uraditi u finišu Lige Evrope.

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar