Звездин пут ка Лиги шампиона (или Европе)...

Од предстојеће сезоне биће много теже домоћи се групне фазе Лиге шампиона, али и лакше ући у Лигу Европе.

Фудбал 21.04.2018 | 23:30
Звездин пут ка Лиги шампиона (или Европе)...
До краја сезоне у Суперлиги Србије остало је још шест кола, али по виђеном у минулом "вечитом дербију" биће сензација над сензацијама уколико се догоди да Црвена звезда изгуби три, а Партизан победи свих шест утакмица, тако да црвено-бели већ могу да почну да праве место за 28. пехар државног првака. 

Нема сумње да су после победе над највећим ривалом, који је тренутно другопласиран са девет бодова заостака, у Звезди већ почели да размишљају о квалификацијама за Лигу шампиона наредног лета. Можда руководство и не баш, јер ће прво морати да реши питање тренера - односно да убеди Владана Милојевића да стане - али навијачи сигурно увелико маштају о сезони још бољој него ова на измаку.

А, ево како стоје ствари...

Уколико буду играли квалификације за Лигу шампиона, црвено-бели ће стартовати од првог кола (10. и 11. јул), у којем ће сигурно бити повлашћени.

Да би и у наредној рунди (24. и 25. јул), такође, имали улогу носица, Звездине фудбалере мораће да погледа срећа, односно да им се "поклопе" жељени шампиони у чак шест од наведених седам лига - Бугарској (ЦСКА Софија), Румунији (Клуж), Данској (Брондби), Пољској (Јагелонија или Лех), Израелу (Хапоел Бер Шева), Кипру (Аполон) и Словенији (Олимпија).

До коначног циља - места међу елитом европског фудбала - Звездиним фудбалерима биће потребно да прескоче четири препреке, али ће то ове сезоне бити доста теже него раније, јер ће се из квалификација у групну фазу Лиге шампиона пласирати шест уместо ранијих 10 клубова. Из "стазе шампиона", у којој ће се наћи представник Србије, до група ће стићи четири клуба.

Ако и постоји каква-таква шанса да црвено-бели буду повлашћени у другој рунди квалификација, томе се мало ко нада за трећу и четврту, јер су у питању минималне шансе.

Оно што је добра ствар, јесте да ће од ове сезоне поражени у било којој од прве три рунде квалификација за Лигу шампиона аутоматски добити другу шансу, јер ће бити пресељен у квалификације за Лигу Европе, док би у случају елиминације у последњем колу квалификација добио прилику да игра у групној фази Лиге Европе.

По тренутном стању, врло је могуће да Црвена звезда, у случају да учествује у квалификацијама за Лигу Европе, буде носилац у свим рундама.

И до ЛЕ "стазом шампиона"

Уколико испадне у квалификације за Лигу Европе, Звезда ће наставити да иде "стазом шампиона", односно моћи ће да се састане само са првацима држава, што значи да за ривала неће имати неки од тимова из "лига петице" и још неких јаких првенстава.

ВАЖНИ ДАТУМИ (Лига шампиона):

19. јун - жреб за 1. и 2. коло квалификација
10. и 11. јул - прва утакмица 1. кола квалификација
17. и 18. јул - реванш 1. кола квалификација
23. јул - жреб за 3. коло квалификација
24. и 25. јул - прва утакмица 2. кола квалификација
31. јул и 1. август - реванш 2. кола квалификација
6. август - жреб за 4. коло квалификација (плеј-оф)
7. и 8. август - прва утакмица 3. кола квалификација
14. и 15. август - реванш 3. кола квалификација
21. и 22. август - прва утакмица 4. кола квалификација
28. и 29. август - реванш 4. кола квалификација
30. август - жреб за групе

ВАЖНИ ДАТУМИ (Лига Европе):

19. јун - жреб за 1. и 2. коло квалификација
12. јул - прва утакмица 1. кола квалификација
19. јул - реванш 1. кола квалификација
23. јул - жреб за 3. коло квалификација
26. јул - прва утакмица 2. кола квалификација
2. август - реванш 2. кола квалификација
6. август - жреб за 4. коло квалификација (плеј-оф)
9. август - прва утакмица 3. кола квалификација
16. август - реванш 3. кола квалификација
23. август - прва утакмица 4. кола квалификација
30. август - реванш 4. кола квалификација
31. август - жреб за групе

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар