ЕЛ - најава: Љуљ почео да трчи, Реал доживео нови ударац!

Мадриђани су у Атину отпутовали прилично ослабљени.

Кошарка 17.04.2018 | 12:30
ЕЛ - најава: Љуљ почео да трчи, Реал доживео нови ударац!
Таман када је тешко повређени Серхио Љуљ почео да тренира и наговестио повратак у тим, тренер Реал Мадрида Пабло Ласо морао је да се помири са новим губитком.

Факундо Кампацо испратио је саиграче на пут у Атину, па отишао на хируршки захват којим би требало да реши проблем са хрскавицом у колену, због ког сигурно неће играти у предстојећој четвртфиналној серији Евролиге - све и да она буде завршена петом утакмицом, односно "мајсторицом".

То значи да ће "краљевићи" истрчати пред 18.000 ватрених навијача Панатинаикоса у уторак, али и четвртак увече, без Љуља, без Кампаца (8,4 поена, 4,8 асистенција, 1,5 украдених лопти у ЕЛ ове сезоне) и без такође тешко повређеног Огњена Кузмића.

И док и даље постоји могућност да Љуљ заигра у трећој утакмици у Мадриду, већ сада познато је да ће Кампацов циљ бити опоравак за Фајнал фор у Београду (18. - 20. мај) - уколико Реал у игри до три елиминише "побуњенике" из Атине, чији је ватрени газда Димитрис Јанакопулос најавио да ће тај клуб на крају сезоне напустити Евролигу и прећи у ФИБА Лигу шампиона из револта према челницима такмичења.

(Љуљ на тренингу)



Панатинаикос и Реал Мадрид, као шестоструки и деветоструки прваци Европе, поравнати су у укупном скору од настајања Евролиге (9:9), с тим да је грчки клуб успешнији на свом паркету (6:3) где има три узастопне победе над Шпанцима (82:80, 88:82, 85:69).

Биће то и дуел старих ривала из шпанског "Ел Класика", Ћавија Пасквала и Пабла Ласа, који су ове сезоне забележили идентичан скор у лигашком делу Евролиге (19-11).

Од пораза у Мадриду, 8. марта ове године (92:75), Панатинаикос је везао 11 победа у два такмичења, док је Реал у истом периоду губио у Валенсији и Барселони. "ОАКА" је, осим за кошаркаше Олимпијакоса и ЦСКА, остала неосвојива тврђава за ривале Панатинаикоса ове сезоне, који ће старт серије са Реалом дочекати у комплетном саставу.

Биће занимљиво пратити дуел двојице кандидата за МВП трофеј, Ника Калатеса (14,2 поена, 8,1 асистенција, 1,8 украдених лопти, индекс успешности 18,4) и Луке Дончића (16,9 поена, 4,8 скокова, 4,6 асистенција, 1,2 украдена лопта, индекс успешности 22,7).

Први мечеви четвртфинала:

уторак

(1) ЦСКА Москва - (8) Химки (19.00)
(4) Панатинаикос - (5) Реал Мадрид (20.15)

среда

(2) Фенербахче - (7) Басконија (19.15)
(3) Олимпијакос - (6) Жалгирис (20.15)

Други мечеви су у четвртак и петак, после чега се серије селе на паркете гостујућих тимова. Игра се на три победе, а већ је познато да ће у полуфиналу Фајнал-фора играи бољи из пара (1) - (8) и (4) - (5), односно (2) - (7) и (3) - (6).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар