EL - najava: Ljulj počeo da trči, Real doživeo novi udarac!

Madriđani su u Atinu otputovali prilično oslabljeni.

Košarka 17.04.2018 | 12:30
EL - najava: Ljulj počeo da trči, Real doživeo novi udarac!
Taman kada je teško povređeni Serhio Ljulj počeo da trenira i nagovestio povratak u tim, trener Real Madrida Pablo Laso morao je da se pomiri sa novim gubitkom.

Fakundo Kampaco ispratio je saigrače na put u Atinu, pa otišao na hirurški zahvat kojim bi trebalo da reši problem sa hrskavicom u kolenu, zbog kog sigurno neće igrati u predstojećoj četvrtfinalnoj seriji Evrolige - sve i da ona bude završena petom utakmicom, odnosno "majstoricom".

To znači da će "kraljevići" istrčati pred 18.000 vatrenih navijača Panatinaikosa u utorak, ali i četvrtak uveče, bez Ljulja, bez Kampaca (8,4 poena, 4,8 asistencija, 1,5 ukradenih lopti u EL ove sezone) i bez takođe teško povređenog Ognjena Kuzmića.

I dok i dalje postoji mogućnost da Ljulj zaigra u trećoj utakmici u Madridu, već sada poznato je da će Kampacov cilj biti oporavak za Fajnal for u Beogradu (18. - 20. maj) - ukoliko Real u igri do tri eliminiše "pobunjenike" iz Atine, čiji je vatreni gazda Dimitris Janakopulos najavio da će taj klub na kraju sezone napustiti Evroligu i preći u FIBA Ligu šampiona iz revolta prema čelnicima takmičenja.

(Ljulj na treningu)



Panatinaikos i Real Madrid, kao šestostruki i devetostruki prvaci Evrope, poravnati su u ukupnom skoru od nastajanja Evrolige (9:9), s tim da je grčki klub uspešniji na svom parketu (6:3) gde ima tri uzastopne pobede nad Špancima (82:80, 88:82, 85:69).

Biće to i duel starih rivala iz španskog "El Klasika", Ćavija Paskvala i Pabla Lasa, koji su ove sezone zabeležili identičan skor u ligaškom delu Evrolige (19-11).

Od poraza u Madridu, 8. marta ove godine (92:75), Panatinaikos je vezao 11 pobeda u dva takmičenja, dok je Real u istom periodu gubio u Valensiji i Barseloni. "OAKA" je, osim za košarkaše Olimpijakosa i CSKA, ostala neosvojiva tvrđava za rivale Panatinaikosa ove sezone, koji će start serije sa Realom dočekati u kompletnom sastavu.

Biće zanimljivo pratiti duel dvojice kandidata za MVP trofej, Nika Kalatesa (14,2 poena, 8,1 asistencija, 1,8 ukradenih lopti, indeks uspešnosti 18,4) i Luke Dončića (16,9 poena, 4,8 skokova, 4,6 asistencija, 1,2 ukradena lopta, indeks uspešnosti 22,7).

Prvi mečevi četvrtfinala:

utorak

(1) CSKA Moskva - (8) Himki (19.00)
(4) Panatinaikos - (5) Real Madrid (20.15)

sreda

(2) Fenerbahče - (7) Baskonija (19.15)
(3) Olimpijakos - (6) Žalgiris (20.15)

Drugi mečevi su u četvrtak i petak, posle čega se serije sele na parkete gostujućih timova. Igra se na tri pobede, a već je poznato da će u polufinalu Fajnal-fora igrai bolji iz para (1) - (8) i (4) - (5), odnosno (2) - (7) i (3) - (6).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar