Звездин ''Џин'' завршио каријеру - шести трофеј је у џепу!

„Тако је испало, жеља ми је била да се опростим са четвртом титулом у најдражем дресу“, открио за МОЗЗАРТ Спорт Душан Анђелковић.

Фудбал 16.04.2018 | 17:15
Звездин ''Џин'' завршио каријеру - шести трофеј је у џепу!
Вест још нема вињету „званично“, али Звездин "Џин" Душан Анђелковић је решио да заврши каријеру! Некадашњи члан Краснодара одлучио је да окачи копачке о клин после повреде леђа која га је овог пролећа спречила у намери да упише бар још неку званичну утакмицу у дресу клуба са Маракане.

Претходних месец дана тренирао је под посебним режимом, а победа у 157. вечитом дербију са укусом титуле само му је ојачала намеру да званично каже збогом. Остаће записано да је момак који ће 15. јуна прославити 36. рођендан у два мандата у Црвеној звезди освојио четири титуле и два купа.

Био је један од најбољих играча најтрофејнијег српског клуба у тренерским мандатима ВалтераЗенге, Душана Бајевића и Бошка Ђуровског. Дакле, био је један од протагониста генерације која је 2006. и 2007. године освојила дуплу круну.

„Не могу да кажем да је дефинитивно крај, али 99 посто сам завршио каријеру. Можда до краја првенства одиграм још неки меч, али... Пре месец дана су се јавили проблеми са леђима, тренирао сам одвојено, сад је све то много боље. Искрено, планирао сам да ово обелоданим после освајања титуле... Ако је освојимо ове сезоне имаћу чиме да се подичим. Шест трофеја у Звезди, по две титуле у два мандата. Ту су још и два купа...“, истакао је за наш портал Душан Анђелковић.

Брзоноги леви бек је каријеру почео у Слоги из родног Краљева. Афирмисао се у дресу Вождовца одакле је стигао у Црвену звезду у зимском прелазном року 2005.године. Пут га је потом водио у Русију где је бранио боје Краснодара и Ростова. Играо је и за Коџаели, а на крају 2014. године се вратио на Маракану.

За Црвену звезду је одиграо 105 првенствених утакмица и постигао шест голова.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар