Zvezdin ''Džin'' završio karijeru - šesti trofej je u džepu!

„Tako je ispalo, želja mi je bila da se oprostim sa četvrtom titulom u najdražem dresu“, otkrio za MOZZART Sport Dušan Anđelković.

Fudbal 16.04.2018 | 17:15
Zvezdin ''Džin'' završio karijeru - šesti trofej je u džepu!
Vest još nema vinjetu „zvanično“, ali Zvezdin "Džin" Dušan Anđelković je rešio da završi karijeru! Nekadašnji član Krasnodara odlučio je da okači kopačke o klin posle povrede leđa koja ga je ovog proleća sprečila u nameri da upiše bar još neku zvaničnu utakmicu u dresu kluba sa Marakane.

Prethodnih mesec dana trenirao je pod posebnim režimom, a pobeda u 157. večitom derbiju sa ukusom titule samo mu je ojačala nameru da zvanično kaže zbogom. Ostaće zapisano da je momak koji će 15. juna proslaviti 36. rođendan u dva mandata u Crvenoj zvezdi osvojio četiri titule i dva kupa.

Bio je jedan od najboljih igrača najtrofejnijeg srpskog kluba u trenerskim mandatima ValteraZenge, Dušana Bajevića i Boška Đurovskog. Dakle, bio je jedan od protagonista generacije koja je 2006. i 2007. godine osvojila duplu krunu.

„Ne mogu da kažem da je definitivno kraj, ali 99 posto sam završio karijeru. Možda do kraja prvenstva odigram još neki meč, ali... Pre mesec dana su se javili problemi sa leđima, trenirao sam odvojeno, sad je sve to mnogo bolje. Iskreno, planirao sam da ovo obelodanim posle osvajanja titule... Ako je osvojimo ove sezone imaću čime da se podičim. Šest trofeja u Zvezdi, po dve titule u dva mandata. Tu su još i dva kupa...“, istakao je za naš portal Dušan Anđelković.

Brzonogi levi bek je karijeru počeo u Slogi iz rodnog Kraljeva. Afirmisao se u dresu Voždovca odakle je stigao u Crvenu zvezdu u zimskom prelaznom roku 2005.godine. Put ga je potom vodio u Rusiju gde je branio boje Krasnodara i Rostova. Igrao je i za Kodžaeli, a na kraju 2014. godine se vratio na Marakanu.

Za Crvenu zvezdu je odigrao 105 prvenstvenih utakmica i postigao šest golova.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar