Буфон пред сензационалним трансфером!

Легендарни голман добиће понуду која ће га, можда, одвести на други континент.  Тевез звао Буфона у Боку Јуниорс! Вечера у Торину и разговори до касно у ноћ. . .  Какав би то трансфер био. . .

Фудбал 18.04.2018 | 11:15
Буфон пред сензационалним трансфером!
Аргентински фудбалски великан Бока Јуниорс спрема сензационалан трансфер јер хоће да доведе голмана Јувентуса Ђанлуиђија Буфона, пише локални лист "Оле".

Клуб са Бомбоњере нуди легендарном 40-годишњем чувару мреже да још годину дана брани и заврши каријеру у Буенос Ајресу.

Буфон је наговештавао да ће му ова сезона бити последња у каријери, али ће Бока покушати да га одговори од такве одлуке.

Два клуба имају успешну сарадњу последње три године, Карлос Тевез је управо из Јувентуса прешао у Боку, док је у супротном правцу ишао Родриго Бентанкур.

Бока се нада да ће до 7. августа убедити Буфона да оде из Јувентуса који има спремну замену у Војчеху Шћешном.

Према неким најавама, УЕФА намерава оштро да казни Буфона после гафа који је направио на "Сантијаго Бернабеу" стадиону у Мадриду.

Фудбалски сан Ђанлуиђија Буфона о освајању Лиге шампиона остаће недосањан, али је све извесније да ће рукавице и копачке окачити о клин с новом круном првака Серије А на глави. Данима после неславних дешавања у Мадриду и искључења због којег је Мајкл Оливер стављен на стуб срама све се више и чешће говори о крају можда и највеће голманске каријере у новијој фудбалској историји и одласку великог Ђиђија у заслужену пензију. Али другачији поглед на целу ситуацију има - Карлос Тевез.

Према информацијама најутицајнијег дневног листа у Аргентини Кларин, што је касније потврдило још неколико важних медија у тој земљи, од листова Оле и Насионал, до радија Континентал - Карлос Тевез звао је свог дугогодишњег пријатеља Буфона после елиминације из Лиге шампиона и предложио му долазак у Боку Јуниорс на лето! Поменути дневник наводи да је Тевез најозбиљнији у намери да свог некадашњег клупског колегу и једног од најбољих голмана свих времена види у плаво-жутом дресу и на гол линији чувене Бомбоњере, пошто су се последњих дана неколико пута чули. И не само то - Тевез је лично у Торино довео првог човека Боке и потпредседника Фудбалског савеза Аргентине Данијела Ангелићија у Торино, где су се заједно срели са Буфоном на вечери у једном престижном ресторану. 

Током вечере говорило се о Буфоновим овосезонским црним тачкама - изостанак Италије са Мундијала у Русији и елиминације од Реала у Лиги шампиона, а Тевез је лично свом пријатељу пренео замисао да га види у Аргентини наредне сезоне и колико би његов долазак значио за развој фудбала у тој земљи. Наводно, Буфон је првобитно уљудно одбио могућност трансфера, али је онда обећао и Тевезу и Ангелићију да ће добро размислити пре него што донесе коначну одлуку. 

Жеља управе Боке свакако је да доведе човека који би био ментор младом Агустину Росију, а јасно је да боље опције од Буфона - нема! Као једна од опција помиње се искусни Агустин Маркезин, који тренутно наступа за мексичку Америку. Али, сада је Буфон човек око кога ће се водити најјача борба.

Данијел Ангелићи наводно има великих планова за јачање Боке у наредној сезони. На мети је и Дијего Годин, с тим што Уругвајац тражи нешто више од 4.000.000 евра годишње, док се као резервно решење намеће Себастијан Коатес из лисабонског Спортинга.

Важан детаљ - да би Бока могла да доведе странца, мораће и да се ослободи истих из постојећег састава. А ту су све колумбијски играчи - леви бек Франк Фабра, дефанзивни везиста Вилмар Бариос и његов саиграч Себастијан Перез, као и левокрилни брзањац Едвин Кардона.

Замислите само - Ђанлуиђи Буфон на једном од најлуђих стадиона на планети, пред ватреним навијачима Боке. То би био спектакл!

Извор: мондо.рс, моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар