Bufon pred senzacionalnim transferom!

Legendarni golman dobiće ponudu koja će ga, možda, odvesti na drugi kontinent.  Tevez zvao Bufona u Boku Juniors! Večera u Torinu i razgovori do kasno u noć. . .  Kakav bi to transfer bio. . .

Fudbal 18.04.2018 | 11:15
Bufon pred senzacionalnim transferom!
Argentinski fudbalski velikan Boka Juniors sprema senzacionalan transfer jer hoće da dovede golmana Juventusa Đanluiđija Bufona, piše lokalni list "Ole".

Klub sa Bombonjere nudi legendarnom 40-godišnjem čuvaru mreže da još godinu dana brani i završi karijeru u Buenos Ajresu.

Bufon je nagoveštavao da će mu ova sezona biti poslednja u karijeri, ali će Boka pokušati da ga odgovori od takve odluke.

Dva kluba imaju uspešnu saradnju poslednje tri godine, Karlos Tevez je upravo iz Juventusa prešao u Boku, dok je u suprotnom pravcu išao Rodrigo Bentankur.

Boka se nada da će do 7. avgusta ubediti Bufona da ode iz Juventusa koji ima spremnu zamenu u Vojčehu Šćešnom.

Prema nekim najavama, UEFA namerava oštro da kazni Bufona posle gafa koji je napravio na "Santijago Bernabeu" stadionu u Madridu.

Fudbalski san Đanluiđija Bufona o osvajanju Lige šampiona ostaće nedosanjan, ali je sve izvesnije da će rukavice i kopačke okačiti o klin s novom krunom prvaka Serije A na glavi. Danima posle neslavnih dešavanja u Madridu i isključenja zbog kojeg je Majkl Oliver stavljen na stub srama sve se više i češće govori o kraju možda i najveće golmanske karijere u novijoj fudbalskoj istoriji i odlasku velikog Điđija u zasluženu penziju. Ali drugačiji pogled na celu situaciju ima - Karlos Tevez.

Prema informacijama najuticajnijeg dnevnog lista u Argentini Klarin, što je kasnije potvrdilo još nekoliko važnih medija u toj zemlji, od listova Ole i Nasional, do radija Kontinental - Karlos Tevez zvao je svog dugogodišnjeg prijatelja Bufona posle eliminacije iz Lige šampiona i predložio mu dolazak u Boku Juniors na leto! Pomenuti dnevnik navodi da je Tevez najozbiljniji u nameri da svog nekadašnjeg klupskog kolegu i jednog od najboljih golmana svih vremena vidi u plavo-žutom dresu i na gol liniji čuvene Bombonjere, pošto su se poslednjih dana nekoliko puta čuli. I ne samo to - Tevez je lično u Torino doveo prvog čoveka Boke i potpredsednika Fudbalskog saveza Argentine Danijela Angelićija u Torino, gde su se zajedno sreli sa Bufonom na večeri u jednom prestižnom restoranu. 

Tokom večere govorilo se o Bufonovim ovosezonskim crnim tačkama - izostanak Italije sa Mundijala u Rusiji i eliminacije od Reala u Ligi šampiona, a Tevez je lično svom prijatelju preneo zamisao da ga vidi u Argentini naredne sezone i koliko bi njegov dolazak značio za razvoj fudbala u toj zemlji. Navodno, Bufon je prvobitno uljudno odbio mogućnost transfera, ali je onda obećao i Tevezu i Angelićiju da će dobro razmisliti pre nego što donese konačnu odluku. 

Želja uprave Boke svakako je da dovede čoveka koji bi bio mentor mladom Agustinu Rosiju, a jasno je da bolje opcije od Bufona - nema! Kao jedna od opcija pominje se iskusni Agustin Markezin, koji trenutno nastupa za meksičku Ameriku. Ali, sada je Bufon čovek oko koga će se voditi najjača borba.

Danijel Angelići navodno ima velikih planova za jačanje Boke u narednoj sezoni. Na meti je i Dijego Godin, s tim što Urugvajac traži nešto više od 4.000.000 evra godišnje, dok se kao rezervno rešenje nameće Sebastijan Koates iz lisabonskog Sportinga.

Važan detalj - da bi Boka mogla da dovede stranca, moraće i da se oslobodi istih iz postojećeg sastava. A tu su sve kolumbijski igrači - levi bek Frank Fabra, defanzivni vezista Vilmar Barios i njegov saigrač Sebastijan Perez, kao i levokrilni brzanjac Edvin Kardona.

Zamislite samo - Đanluiđi Bufon na jednom od najluđih stadiona na planeti, pred vatrenim navijačima Boke. To bi bio spektakl!

Izvor: mondo.rs, mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar