Дражен Петровић био на корак од потписа за ПАО!

"Било је готово договорено да дође за дупло већи новац него што је имао у НБА лиги. Нажалост, његова несрећа је то спријечила", рекао је Жељко Павличевић.

Кошарка 21.04.2018 | 22:45
Дражен Петровић био на корак од потписа за ПАО!
Жељко Павличевић је једини тренер који се са два клуба из региона попео на кров Европе.

Популарни Спикер је први Куп шампиона освојио са Цибоном 1986. године, да би исто поновио са Сплитом (ПОП 84) пет година касније.

Финале између Цибоне и Жалгириса је обиљежио дуел, тада, два најбоља европска кошаркаша, Дражена Петровића и Арвидаса Сабониса, док су сјајну генерацију Сплићана у финалу против Барселоне, коју је са клупе предводио њихов бивши тренер Божидар Маљковић, предводили Тони Кукоч, Зоран Савић, Арамис Наглић, Жан Табак, Велимир Перасовић...

Након титуле са Сплитом Павличевић прихвата понуду Панатинаикоса и Никосу Галису, Стојку Вранковићу и осталим звијездама грчког тима жели да прикључи Дражена Петровића.

"Колика ја жеља била код тренера да се ради, толика је била о код Дражена за тиме. Некада сам га морао смиривати дан прије утакмице да смањи интензитет тренинга. Требало је да дође у Панатинаикос 1993. како бисмо поново радили заједно. Било је готово договорено да дође за дупло већи новац него што је имао у НБА лиги. Нажалост, његова несрећа је то спријечила", рекао је Павличевић за "Независне новине".

Трофејни стручњак је упоредио вјероватно два најбоља кошаркаша која је икад тренирао.

"Кукоч је био бриљантан са раскошним талентом, али је у томе знао закомпликовати ствари. Дражен је имао једнаку мотивацију и против великих и против малих тимова, ако може забити 85 поена, он ће то урадити. Кукоч је веће мотив имао против јаких екипа".

Павличевић, који тренутно ради у Јапану, је за "Независне" истакао да је спреман водити репрезентацију Хрватске у преосталим утакмицама квалификација за Свјетско првенство у Кини 2019. године, ако му челници Савеза укажу прилику.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар