Dražen Petrović bio na korak od potpisa za PAO!

"Bilo je gotovo dogovoreno da dođe za duplo veći novac nego što je imao u NBA ligi. Nažalost, njegova nesreća je to spriječila", rekao je Željko Pavličević.

Košarka 21.04.2018 | 22:45
Dražen Petrović bio na korak od potpisa za PAO!
Željko Pavličević je jedini trener koji se sa dva kluba iz regiona popeo na krov Evrope.

Popularni Spiker je prvi Kup šampiona osvojio sa Cibonom 1986. godine, da bi isto ponovio sa Splitom (POP 84) pet godina kasnije.

Finale između Cibone i Žalgirisa je obilježio duel, tada, dva najbolja evropska košarkaša, Dražena Petrovića i Arvidasa Sabonisa, dok su sjajnu generaciju Splićana u finalu protiv Barselone, koju je sa klupe predvodio njihov bivši trener Božidar Maljković, predvodili Toni Kukoč, Zoran Savić, Aramis Naglić, Žan Tabak, Velimir Perasović...

Nakon titule sa Splitom Pavličević prihvata ponudu Panatinaikosa i Nikosu Galisu, Stojku Vrankoviću i ostalim zvijezdama grčkog tima želi da priključi Dražena Petrovića.

"Kolika ja želja bila kod trenera da se radi, tolika je bila o kod Dražena za time. Nekada sam ga morao smirivati dan prije utakmice da smanji intenzitet treninga. Trebalo je da dođe u Panatinaikos 1993. kako bismo ponovo radili zajedno. Bilo je gotovo dogovoreno da dođe za duplo veći novac nego što je imao u NBA ligi. Nažalost, njegova nesreća je to spriječila", rekao je Pavličević za "Nezavisne novine".

Trofejni stručnjak je uporedio vjerovatno dva najbolja košarkaša koja je ikad trenirao.

"Kukoč je bio briljantan sa raskošnim talentom, ali je u tome znao zakomplikovati stvari. Dražen je imao jednaku motivaciju i protiv velikih i protiv malih timova, ako može zabiti 85 poena, on će to uraditi. Kukoč je veće motiv imao protiv jakih ekipa".

Pavličević, koji trenutno radi u Japanu, je za "Nezavisne" istakao da je spreman voditi reprezentaciju Hrvatske u preostalim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, ako mu čelnici Saveza ukažu priliku.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar