Џикића чека нови уговор!

"Победили смо ове године Црвену звезду и Цедевиту 10 пута. Ваљда и ми нешто знамо", каже тренер Плавих.

Кошарка 17.04.2018 | 13:30
Џикића чека нови уговор!
Будућност је тријумфом над Црвеном звездом од 3:1 у серији успела да направи историјски успех и освоји Јадранску лигу. За то су наравно најзаслужнији играчи, али је утисак да је тренер Александар Џикић био тај који је запалио главну искру у овом клубу.

Ипак, први човек Будућности Драган Бокан каже да је Џикић пре почетка сезоне био озбиљан кандидат за клупу Цедевите, као и да му сада спрема нови уговор.

“Џикић је био озбиљан кандидат за клупу Цедевите и спиновање медија из Србије и Хрватске утицали су да не оде у Загреб. Сели смо, договорили се да нам окосница буду домаћи играчи. Није било притиска, има чврст уговор на две године. Синоћ уз прву чашу пића смо договорили да га за 15 дана продужимо и наставимо континуитет. Од јуна прошле године смо направили одличну релацију, разумемо се, знам шта му је потребно, као и нама, човек је направио хемију унутар клуба. Добили смо три значајна играча са стране, накнадно је стигао Доелман на позицији четири и са тим смо погодили”, рекао је Бокан гостујући у емисији “Жива истина”.

Онда је реч добио и сам Александар Џикић.

"Победили смо ове године Црвену звезду и Цедевиту 10 пута. Ваљда и ми нешто знамо. Дошао сам у августу, нити могу нити хоћу да будем виши Црногорац од Његоша. Гледам своје момке који су много уложили да би дошли до циља. Радили смо, знамо, видимо да можемо и хајде да урадимо. Били смо позитивни током целе сезоне", рекао је Џикић.

Џикић је додао и за њега пехар има већу тежину од Евролиге.

“Мени је важније било да смо освојили АБА лигу, да се упише тај трофеј, да остане у клупској историји. Није је лако освојити, квалитетна је лига, а само један тим може у Евролигу”, истакао је Александар Џикић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар